Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Популярни украински суеверияПопулярни украински суеверия
21 Юли
По-долу ще се запознаете с някои украински суеверия, които със сигурност ще ви напомнят на поверията в България. Не подсвирквайте у дома Забраната за подсвиркването у дома е от най-популярните украински суеверия....
Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
Бабина рецепта с коприваБабина рецепта с коприва
22 Март
Като начало листата от коприва се измиват и накълцават. Накъцва се и пресният лук. Сипват се заедно в тенджерка с малко вода и се задушават. По желание може да се сложи и лъжица олио или малко мас. Междувременно настъргваме...
Пролетна рецепта с лападПролетна рецепта с лапад
30 Март
4
Почистете сухите чушки от семките и ги сварете докато омекнат. Почистете лапада от жилите и бланширайте за около 3 минути в подсолена вода. Отцедете водата и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно лука и го запържете...
Украински блиниУкраински блини
13 Дек.
Украинските блини са готови....
Украински пирожкиУкраински пирожки
13 Юни
Пържим украинските пирожки в сгорещено олио до златисто....
Украински кулешУкраински кулеш
05 Март
Сложете на котлона тенджера с водата, посолете като заври. Измийте зърната просо под течаща вода, след това ги сложете в купа, сипете топла вода, разбъркайте и отцедете. Направете процедурата няколко пъти, докато водата...
Украински зразиУкраински зрази
13 Юни
В млякото слагаме натрошена филия хляб. След 10-на минути слагаме каймата, подправката, яйцето и омесваме каймата. Картофите се обелват и се сваряват, намачкват се на пюре. Лукът се нарязва на кубчета и се запържва до...
Украински шницелиУкраински шницели
05 Август
1
Месото се реже на плоски широки парчета с форма на шницели, поръсват се със сол и черен пипер и се запържват до златисто. В отделно тиганче се запържва до златисто нарязаният на ситно лук. В тенджерка се слага нарязан...
Украински козунакУкраински козунак
05 Август
Маята се разтваря в малко топло мляко и малко захар. Една пета от брашното се залива с врящо мляко и се охлажда, като се разбърква, до 40 градуса. Смесва се с маята и се разбърква до появяването на мехури. Покрива се с кърпа...
Украински кренделиУкраински крендели
01 Август
Маята се смесва с малко топла вода, част от захарта и малко брашно. Оставя се на топло за 20 минути и след като шупне, се добавят яйцата и брашното. Тестото се къса на парчета, които се разточват, поръсват се със захар...
Украински пърженкиУкраински пърженки
26 Май
Яйцата се смесват със солта и постепенно се добавя брашното. Замесва се тесто, разточва се тънко и се реже на ленти с дължина 10 сантиметра и широчина 2 сантиметра. Всяка лента се навива на руло и се притиска в средата...
Украински рибникУкраински рибник
25 Май
Тестото се разрязва на две и се разточва тънко. Едната част се слага в намазана с мазнина тава и върху него се разпределя нарязаното рибно филе. Лукът се нарязва на ситно и се запържва до златисто. Смесва се с нарязаните...
Украински БоршУкраински Борш
01 Дек.
3
В голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон. Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
Рецепта с чубрица при световъртежРецепта с чубрица при световъртеж
25 Януари
Вземете 2 изравнени супени лъжици чубрица и ги залейте с 500 милилитра вода. Оставете ги да престоят 60 минути, прецедете и пийте по една винена чаша преди ядене 3 пъти на ден. Това се прави, докато състоянието се...
Вонголе по украинскиВонголе по украински
26 Май
Поднесете Вонголе по украински в компанията на бяло вино....
Украински кекс папошникУкраински кекс папошник
05 Август
Маята се разтваря с топло мляко, добавя се една трета от брашното и постепенно се добавя останалото брашно при непрекъснато бъркане. Замесва се тесто. Добавят се жълтъците един по един, тестото се разбърква, поръсва се...
Печени украински палачинкиПечени украински палачинки
03 Август
Жълтъците, сметаната, захарта и половината от маслото се смесват. Кората на лимона се настъргва на ситно и се добавя към сместа. Добавя се брашното. Изпържват се палачинки от сместа. Ябълките се обелват, нарязват се на...
Телешко по украинскиТелешко по украински
03 Август
Месото се смила, добавя се вода, колкото да го покрие, посолява се и се вари до омекване. Покрива се с нарязани картофи, добавя се масло и брашно, всичко се разбърква и се задушава 25 минути под капак на среден огън....
Украински меден кексУкраински меден кекс
03 Август
Брашното, медът, захарта, 2 яйца и 1 жълтък, половината орехи, содата, олиото и сметаната се разбъркват и се замесва тесто. Оставя се се за 2 часа в хладилника. Слага се в намазана с масло и поръсена с брашно тава и се...
Украински кекс шкрабУкраински кекс шкраб
02 Август
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се брашното. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. Тестото се излива в намазана с масло тава и се пече 40 минути на 180...
Пържоли по украинскиПържоли по украински
31 Юли
Пържолите леко се начукват и се посоляват. Потапят се в разбити яйца и след това се овалват в галета. Запържват се в масло за около 20 минути, като се обръщат само веднъж. Нареждат се в тава, намазана с олио,...
Украински кюфтенца - биточкиУкраински кюфтенца - биточки
30 Юли
Месото се нарязва на парченца и се смила. Посолява се, поръсва се с черен пипер и се правят кюфтенца, които се приплескват. Намазват се с разбити яйца, овалват се в брашно и се запържват. Сервират се, поляти с...
Горещи украински пухеникиГорещи украински пухеники
29 Юли
Водата се кипва заедно със солта, маслото, ванилията и захарта. Добавя се брашното и се разбърква 2 минути на котлона. Охлажда се леко и се добавят едно по едно яйцата. Парченцата тесто се пускат в сгорещена мазнина и...
Украински млечни кифличкиУкраински млечни кифлички
28 Юли
Маята се разтваря в една трета от млякото, добавя се една четвърт от брашното и се разбърква. След 20 минути се добавят яйцата, захарта, солта, останалото брашно и се замесва тесто. Добавя се разтопеното масло и тестото...