Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Змиорка на фурнаПека 35-40 минути на 180°C
Вкусът на змиорката на фурна е невероятен и много фин и деликатен....
18 Март
Змиорка в желеПоставяме похлупак и варим на тих огън около 45 минути.
Слагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
10 Окт.
Змиорка в желеПоставяме похлупак и варим на тих огън около 45 минути.
Слагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
10 Окт.
Змиорка по БаскиЗагрейте зехтина на слаб до умерен огън и в него запържете за много кратко филирани скилидките чесън и чушлетата - цели....
24 Март
Змиорка по фламандскиИзмиваме и изчистваме змиорката. Нарязваме я на парчета с дължина около 10 см. Овалваме ги в предварително смесени брашно, сол и черен пипер и ги изпържваме в сгорещено олио....
09 Февр.
Пържена змиорка с доматен сосНарежете змиорката на парчета. Подправете със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в олиото.
Залейте изпържената риба с доматения сос, поръсете с магданоз и сервирайте....
31 Март
Змиорка с вино и магданозПрибавете виното и задушете рибата на бавен огън, като от време на време обръщате.
Мазнина тук не е нужна, защото змиорката ще пусне собствена....
13 Март
Задушена змиорка с ароматни тревиПърво почистете змиорката, а след това я нарежете на 4 порции. Всяко парче поръсете със сол и черен пипер....
13 Юни
Змиорки с гъбиВарим 5 минути на тих огън, след което сваляме за кратко от огъня и добавяме ситно нарязаната глава лук черния пипер, карамфила и гъбите.
Връщаме ястието на огъня и варим още 25 минути....
12 Август
Змиорка с доматено пюре и чесънСложете на огъня, докато сместа заври. Посолете на вкус и изсипете сместа в тава.
Отгоре наредете пържената риба отгоре и печете около 20-30 минути. Сервирайте рибата, поръсена с магданоз....
30 Август
ЗмиоркаОбщо 4 са стопанско значимите видове змиорки – Американска змиорка, Японска змиорка, Европейска змиорка и Австралийска змиорка....
19 Август
Френски хапки с паламуд на Черноморски УловНарязвате на ситно магданоза и го разбърквате с крема сиренето.
2. Към тях добавяте и малко зехтин от буркана с паламуд.
Поднасяне:
Върху филийка от франзела намазвате от топеното сирене....
03 Дек.
Лятна салата с паламуда на Черноморски УловНарязвате на много тънки жулиени праза и внимателно го фритирате в олио на 140 градуса.
Поднасяне:
Поставяте от „голия“ Тартар върху резен хляб, а след това и филе от паламуда....
02 Дек.
Задушена змиоркаЗапържва се в загрятото масло и изпържената змиорка се поръсва с брашно.
Добавят се подправките, нарязаният на ситно лук и гъбите. Всичко се задушава на тих огън около половин час....
30 Септ.
Маринована змиоркаМахнете кожата на предварително почистената змиорка, подсушете я. След това внимателно я огънете и завържете опашката с главата. Така оформената змиорка се слага в подходящ съд и се посолява....
13 Март
Пържена змиоркаМахнете кожата на змиорката, изплакнете я и я нарежете на парчета.
Посолете ги, овкусете с пипер и оставете да престои така 1-2 часа....
13 Март
Задушена змиоркаОдерете кожата на почистената змиорка. Нарежете я на дълги ивици, посолете я и я оставете за час.
Измийте я, подсушете я и я сложете да се изпържи в обилно количество масло....
02 Септ.
Есенна салата с пушен паламуд на Черноморски УловНарежете всички зеленчуци на тънки жулиени и ги омесете добре с царевицата.
2. Овкусете ги със соев сос и малко лимон.
Поднасяне:
Поставяте от салатата в малка чинийка, а върху нея – филе паламуд....
02 Дек.
Разядка с авокадо и паламуда на Черноморски УловАко не е - нарежете го на кубчета.
2. Нарежете на ситно лука, доматите и червената чушка и ги добавете към авокадото.
3. Подправете с малко сок от пресен лимон и сервирайте с паламуд....
27 Дек.
Змиорка надживяла динозаврите"По някои характеристики тя е по-примитивна от съвременните змиорки, а по други е по-примитивна дори от най-старите познати фосили от змиорки....
21 Август
5
Супа от змиоркаЗмиорката се почиства и се маха кожата ѝ. Филето се нарязва на удобни парчета.
В тенджера слагате всичко, което не е рибно филе. Заливате с виното и 1.5 л вода. Добавяте половината от нарязаните лук, чесън и моркови....
28 Януари
Шишчета от змиоркаМахнете кожата на змиорката и я нарежете на парчета с дебелина 2 см.
Краставиците обелете, разрежете по дължина и махнете семките им, нарежете ги на парчета около 2 см дълги, след което ги попарете с вряла вода....
13 Март
Змиорка плакия по гръцкиГотовата змиорка се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася....
07 Януари
Чилийска супа от морска змиоркаЗмиорката се почиства и се нарязва на парчета с дължина около 5 см.
Ситно нарязаният лук, счуканата скилидка чесън и нарязаните на пръстени чушки се задушават в олиото....
05 Юни
Български хапки с паламуд от Черноморски УловДобавяте отгоре от пикантната Саламурика на Chilli Hills. Страхотни хапки!...
04 Дек.