Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Змиорка на фурнаЗмиорка на фурна
18 Март
Пека 35-40 минути на 180°C Вкусът на змиорката на фурна е невероятен и много фин и деликатен....
Змиорка в желеЗмиорка в желе
10 Окт.
Поставяме похлупак и варим на тих огън около 45 минути. Слагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
Змиорка в желеЗмиорка в желе
10 Окт.
Поставяме похлупак и варим на тих огън около 45 минути. Слагаме змиорката заедно със соса в тесен съд и държим в хладилник, докато се желира....
Змиорка по БаскиЗмиорка по Баски
24 Март
Загрейте зехтина на слаб до умерен огън и в него запържете за много кратко филирани скилидките чесън и чушлетата - цели....
Змиорка по фламандскиЗмиорка по фламандски
09 Февр.
Измиваме и изчистваме змиорката. Нарязваме я на парчета с дължина около 10 см. Овалваме ги в предварително смесени брашно, сол и черен пипер и ги изпържваме в сгорещено олио....
Пържена змиорка с доматен сосПържена змиорка с доматен сос
31 Март
Нарежете змиорката на парчета. Подправете със сол и черен пипер. Оваляйте парчетата в брашно и ги изпържете в олиото. Залейте изпържената риба с доматения сос, поръсете с магданоз и сервирайте....
Змиорка с вино и магданозЗмиорка с вино и магданоз
13 Март
Прибавете виното и задушете рибата на бавен огън, като от време на време обръщате. Мазнина тук не е нужна, защото змиорката ще пусне собствена....
Задушена змиорка с ароматни тревиЗадушена змиорка с ароматни треви
13 Юни
Първо почистете змиорката, а след това я нарежете на 4 порции. Всяко парче поръсете със сол и черен пипер....
Змиорки с гъбиЗмиорки с гъби
12 Август
Варим 5 минути на тих огън, след което сваляме за кратко от огъня и добавяме ситно нарязаната глава лук черния пипер, карамфила и гъбите. Връщаме ястието на огъня и варим още 25 минути....
Змиорка с доматено пюре и чесънЗмиорка с доматено пюре и чесън
30 Август
Сложете на огъня, докато сместа заври. Посолете на вкус и изсипете сместа в тава. Отгоре наредете пържената риба отгоре и печете около 20-30 минути. Сервирайте рибата, поръсена с магданоз....
ЗмиоркаЗмиорка
19 Август
Общо 4 са стопанско значимите видове змиорки – Американска змиорка, Японска змиорка, Европейска змиорка и Австралийска змиорка....
Френски хапки с паламуд на Черноморски УловФренски хапки с паламуд на Черноморски Улов
03 Дек.
Нарязвате на ситно магданоза и го разбърквате с крема сиренето. 2. Към тях добавяте и малко зехтин от буркана с паламуд. Поднасяне: Върху филийка от франзела намазвате от топеното сирене....
Лятна салата с паламуда на Черноморски УловЛятна салата с паламуда на Черноморски Улов
02 Дек.
Нарязвате на много тънки жулиени праза и внимателно го фритирате в олио на 140 градуса. Поднасяне: Поставяте от „голия“ Тартар върху резен хляб, а след това и филе от паламуда....
Задушена змиоркаЗадушена змиорка
30 Септ.
Запържва се в загрятото масло и изпържената змиорка се поръсва с брашно. Добавят се подправките, нарязаният на ситно лук и гъбите. Всичко се задушава на тих огън около половин час....
Маринована змиоркаМаринована змиорка
13 Март
Махнете кожата на предварително почистената змиорка, подсушете я. След това внимателно я огънете и завържете опашката с главата. Така оформената змиорка се слага в подходящ съд и се посолява....
Пържена змиоркаПържена змиорка
13 Март
Махнете кожата на змиорката, изплакнете я и я нарежете на парчета. Посолете ги, овкусете с пипер и оставете да престои така 1-2 часа....
Задушена змиоркаЗадушена змиорка
02 Септ.
Одерете кожата на почистената змиорка. Нарежете я на дълги ивици, посолете я и я оставете за час. Измийте я, подсушете я и я сложете да се изпържи в обилно количество масло....
Есенна салата с пушен паламуд на Черноморски УловЕсенна салата с пушен паламуд на Черноморски Улов
02 Дек.
Нарежете всички зеленчуци на тънки жулиени и ги омесете добре с царевицата. 2. Овкусете ги със соев сос и малко лимон. Поднасяне: Поставяте от салатата в малка чинийка, а върху нея – филе паламуд....
Разядка с авокадо и паламуда на Черноморски УловРазядка с авокадо и паламуда на Черноморски Улов
27 Дек.
Ако не е - нарежете го на кубчета. 2. Нарежете на ситно лука, доматите и червената чушка и ги добавете към авокадото. 3. Подправете с малко сок от пресен лимон и сервирайте с паламуд....
Змиорка надживяла динозавритеЗмиорка надживяла динозаврите
21 Август
5
"По някои характеристики тя е по-примитивна от съвременните змиорки, а по други е по-примитивна дори от най-старите познати фосили от змиорки....
Супа от змиоркаСупа от змиорка
28 Януари
Змиорката се почиства и се маха кожата ѝ. Филето се нарязва на удобни парчета. В тенджера слагате всичко, което не е рибно филе. Заливате с виното и 1.5 л вода. Добавяте половината от нарязаните лук, чесън и моркови....
Шишчета от змиоркаШишчета от змиорка
13 Март
Махнете кожата на змиорката и я нарежете на парчета с дебелина 2 см. Краставиците обелете, разрежете по дължина и махнете семките им, нарежете ги на парчета около 2 см дълги, след което ги попарете с вряла вода....
Змиорка плакия по гръцкиЗмиорка плакия по гръцки
07 Януари
Готовата змиорка се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася....
Чилийска супа от морска змиоркаЧилийска супа от морска змиорка
05 Юни
Змиорката се почиства и се нарязва на парчета с дължина около 5 см. Ситно нарязаният лук, счуканата скилидка чесън и нарязаните на пръстени чушки се задушават в олиото....
Български хапки с паламуд от Черноморски УловБългарски хапки с паламуд от Черноморски Улов
04 Дек.
Добавяте отгоре от пикантната Саламурика на Chilli Hills. Страхотни хапки!...