Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЛинЛинът /Tinca tinca/ представлява речна риба, която се среща във водите на Европа и Азия. У нас той е известен още под наименованията каленик, блатна пъстърва, царска пъстърва, блатарка. Този вид принадлежи към семейство Шаранови...
18 Юни
Френски хапки с паламуд на Черноморски УловНарязвате на ситно магданоза и го разбърквате с крема сиренето.
2. Към тях добавяте и малко зехтин от буркана с паламуд.
Поднасяне:
Върху филийка от франзела намазвате от топеното сирене....
03 Дек.
Лятна салата с паламуда на Черноморски УловНарязвате на много тънки жулиени праза и внимателно го фритирате в олио на 140 градуса.
Поднасяне:
Поставяте от „голия“ Тартар върху резен хляб, а след това и филе от паламуда....
02 Дек.
Разядка с авокадо и паламуда на Черноморски УловАко не е - нарежете го на кубчета.
2. Нарежете на ситно лука, доматите и червената чушка и ги добавете към авокадото.
3. Подправете с малко сок от пресен лимон и сервирайте с паламуд....
27 Дек.
Есенна салата с пушен паламуд на Черноморски УловНарежете всички зеленчуци на тънки жулиени и ги омесете добре с царевицата.
2. Овкусете ги със соев сос и малко лимон.
Поднасяне:
Поставяте от салатата в малка чинийка, а върху нея – филе паламуд....
02 Дек.
Кулинарни тънкости при приготвяне на риба линРиба лин е сладководна риба, известна със своите ценни вкусови качества, които я нареждат сред най-предпочитаните видове риба. Макар своята капризна същност по отношение на готвенето, рибата лин заема централна роля в...
17 Юли
Рибна салата с паламуд от Черноморски уловРибна салата с паламуд от Черноморски улов е готова....
15 Окт.
Хапки с маринован паламуд от Черноморски уловПоднасянето на вкусните хапки, е като подреждаме разядка и риба върху филийка франзела.
Поднесете вашите хапки с маринован паламуд с подходящо питие....
07 Окт.
Български хапки с паламуд от Черноморски УловДобавяте отгоре от пикантната Саламурика на Chilli Hills. Страхотни хапки!...
04 Дек.
Пролетна разядка с паламуд от Черноморски УловОвкусявате крема сиренето с кората на лимона и лайма. Добавяте щипка самардала и лимонов сок.
2. Нарязвате на тънки кръгчета репичките, а помелото - на малки парченца....
02 Дек.
Зимна салата с паламуд от Черноморски УловНарязвате краставиците и червения лук на тънки филии.
2. Загрявате оцета и в него разтваряте захарта.
3. Заливате краставиците и лука с оцета и веднага след това ги изстудявате, за да останат хрупкави.
4....
02 Дек.
Вечерна купа с киноа и паламуд от Черноморски УловАко нещо не ви е любимо, просто не го добавяте към вечерната купа с киноа и паламуд от Черноморски Улов....
17 Март
Пълнено яйце с мус от спанак и див паламуд от Черноморски уловБелтъците от яйцата се пълнят с муса а отгоре поставяте нарязаното на тясно филе от паламуд Черноморски улов.
Украсявате пълненото яйце с магданоз и каперси по желание....
21 Май
Котлет сьомга на на фурнаНагрейте фурната на 200 °C.
Извадете и изпечете сьомгата в тавичка, предварително намазана със зехтин.
Ако пожелаете, може да намажете котлета сьомга на фурна с малко масло, да се зачерви повечко....
05 Февр.
Макароните на фурна на мамаЗапочваме да добавяме постепенно млякото, докато разбиваме на най-ниската скорост.
Готовата смес изсипваме върху макароните. Слагаме да печем в предварително загрята фурна на 180 градуса....
13 Февр.
Пухкавите бухтички на фурна на БениВ средата на всяка топка се слага по 1 с.л. сладко или шоколад, покривате с тесто и редите на разстояние една от друга....
22 Август
Лютеница на фурна Аромата на есентаПочистваме чушките от дръжките и семето и ги нарязваме на парчета. Доматите и морковите също нарязваме на парчета.
Обелваме лука и чесъна и тях режем на парчета....
28 Август
Тайната на сочните пържоли на фурна., докато не попаднах на една статия, където простичко беше обяснен принципът на печенето (не варенето)....
18 Дек.
41
Печен шаран на шайби на фурнаНарязваме на котлети и поставяме в съд.
Естрагонът смесваме с брашно, солта и черния пипер.
Рибените шайби овалваме в ароматната смес и изтупваме добре....
16 Март
Печени яйца на очи на фурнаЯйцата на очи се запичат се на 160 градуса за около 20 минути, като внимавате краищата да не прегорят....
09 Ноем.
Оригинална рецепта на бисквитките на Мулино БианкоНасладете се на тези ретро сладки!
Оригинална рецепта на бисквитките на Mulino Bianco - идеални за чай или като лека закуска....
13 Юни
Спаначени кюфтенца (на тиган или на фурна)Може да поднесете спаначените кюфтенца на тиган или на фурна за още по-голяма наслада с вкусен чеснов сос, който се забърква от кисело мляко, зехтин и намачкан чесън или за по-гладка консистенция - с чесън на прах....
19 Март
2