Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сом на скараМетнете парчетата сом на скарата и запечете от всяка страна, докато се получи апетитен загар.
Сомът на скара е готов....
12 Дек.
1
Сом на фурнаПочистете сома и го нарежете на порции. Овкусете го хубаво със сол, черен пипер и го накиснете в прясно изцеден лимонов сок.
Прехвърлете сома в йенска тава с капак и я залейте с бяло вино....
22 Ноем.
Сом на фурнаПочистете сома и го нарежете на порции. Овкусете го хубаво със сол, черен пипер и го накиснете в прясно изцеден лимонов сок.
Прехвърлете сома в йенска тава с капак и я залейте с бяло вино....
22 Ноем.
Печен сом на фурнаРибата на фурна става изключително вкусна и хрупкава с аромат на масло.
Гарнирайте печения сом на фурна със зелева салата и др. вид салата....
16 Дек.
Печен сом на фурнаРазрежете почистения сом на парчета. По кожата направете прорези с нож. Хубаво посолете и поръсете с черен пипер равномерно, полейте парчетата сом с лимонов сок и виното и оставете да престоят за 2 часа....
13 Март
СомСомът /Silurus glanis/ представлява сладководна риба, която е позната още под наименованието Европейски сом. Тялото на сома е удължено и нерядко достига забележителни размери. Някои екземпляри нарастват до 5 метра, а теглото...
15 Септ.
Рибена чорба от глава на сомВарим до готовност на главата, след което я изваждаме и внимателно обезкостяваме.
Месото от главата слагаме в супник, а бульонът - прецеждаме.
Нарязваме на ситно останалата глава лук и запържваме в олиото....
02 Юли
Котлет от сом на фурнаНареждат се в тава заедно с нарязаните на парчета сладки картофи и се пече сомът за около 40 минути.
Сервира се котлет от сом на фурна с парчета лимон за всеки празник, на който ви се хапва риба....
08 Дек.
Сом на фурна със заливкаПочистваме рибата, измиваме я, отцеждаме и режем на парчета. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и намазваме с олио и нареждаме в тава.
Заливаме с виното, покриваме и държим на студено 2 часа....
06 Февр.
Сом с булгур на фурнаНарежете лука и чесъна на ситно и ги изпържете. Прибавете булгура и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.
Сипете 3 чаши топла вода и преместете сместа в тава за печене....
05 Април
Френски хапки с паламуд на Черноморски УловНарязвате на ситно магданоза и го разбърквате с крема сиренето.
2. Към тях добавяте и малко зехтин от буркана с паламуд.
Поднасяне:
Върху филийка от франзела намазвате от топеното сирене....
03 Дек.
Лятна салата с паламуда на Черноморски УловНарязвате на много тънки жулиени праза и внимателно го фритирате в олио на 140 градуса.
Поднасяне:
Поставяте от „голия“ Тартар върху резен хляб, а след това и филе от паламуда....
02 Дек.
Есенна салата с пушен паламуд на Черноморски УловНарежете всички зеленчуци на тънки жулиени и ги омесете добре с царевицата.
2. Овкусете ги със соев сос и малко лимон.
Поднасяне:
Поставяте от салатата в малка чинийка, а върху нея – филе паламуд....
02 Дек.
Разядка с авокадо и паламуда на Черноморски УловАко не е - нарежете го на кубчета.
2. Нарежете на ситно лука, доматите и червената чушка и ги добавете към авокадото.
3. Подправете с малко сок от пресен лимон и сервирайте с паламуд....
27 Дек.
Филе от сом с гарнитура на фурнаПокриваме тавичката с алуминиево фолио и печем на 200 градуса 35 минути.
Страхотно лесно, бързо и здравословно ястие филе от сом с гарнитура на фурна.
Опитайте !...
03 Дек.
Сом с домати и вино на фурнаПочистете сома и го нарежете на парчета. Посолете го.
След това го наредете в тава и залейте със соса. Покрийте рибата с резени лимон и печете.
Сервирайте ястието студено....
26 Февр.
Пържен сомИзмийте сома, подсушете го и го нарежете на по-големи филии.
Всички подправки накълцайте ситно или счукайте.
Натрийте с тях всяко парче риба. Загрейте олио и изпържете рибата от двете страни....
18 Април
Пържен сомНарежете сома на парчета и го мариновайте със сол и оцет. Оставете го да престои така 10-15 минути и отцедете. Оваляйте парчетата риба в брашното и ги изпържете....
15 Август
Паниран сомОставете да се мариноват за половин час на хладно.
След това загрейте мазнина в тиган. Всяко парче сом панирайте в брашно, разбити яйца и галета и пускайте да се пържат в сгорещена мазнина от двете страни....
17 Юли
Задушен сомРибата се приготвя на порции, посолява се и се нарежда в тава, намазана с олио.
От страни се слагат парченца целина, магданозени корени, лук, дафиновият лист и черният пипер на зърна. Залива се с вода и се задушава....
23 Окт.
Чорба от сомВари се около 40-50 минути на умерен котлон.
Добавят се обелените и накълцани на ситно домати. Вари се още 10-15 минути....
13 Юни
Яхния от сомСлед това посоляваме , поръсваме яхнията със ситно нарязаните магданоз и тарос и варим на слаб огън.
По желание може да запечем ястието на фурна....
03 Март