Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Проволоне с песто россо на фурнаПроволоне с песто россо на фурна - уникално печено сирене, което може да превърне всеки ден в празник!
Добър апетит!...
25 Януари
1
Проволоне в кори за баницаРазстелете корите за баница и ги срежете на две.
Намажете една половинка със зехтин, поръсете с риган и в нея завийте първия кръг Проволоне....
12 Януари
Проволоне на фурна с чери доматки и пестоНарежете Проволонето на плочки с дебелина около 1 см и форма според съда, в който ще печете. Аз използвах две индивидуални кръгли глинени съдчета....
25 Ноем.
Кулинарна употреба на ПроволонеСъществуват два вида от това сирене – Проволоне долче, което е по-сладко, и Проволоне пиканте, което е с наситен аромат и вкус....
16 Дек.
Хрупкави банички с Проволоне и чери доматиХрупкавите банички с Проволоне и чери домати са готови....
09 Дек.
Сирене Провалоне с доматен сосКонсумираме сирене Провалоне с доматен сос, докато е още топло, с препечена филийка или брускета или италиански хляб....
26 Август
ПроволонеВидове Проволоне
Съществуват три вида Проволоне – натурално, пикантно и сладко. Пикантното Проволоне има много остър вкус, а процесът на зреенето му отнема най-малко четири месеца....
30 Май
Фокача ПроволонеПоднесете леко топла, за да е меко и разтегливо Проволонето във вътрешността на фокачата.
Фокачата Проволоне е готова....
05 Юли
2
Производство на ПроволонеИталианското сирене Проволоне се произвежда в два варианта. То може да бъде сладко – Проволоне Долче и пикатно – Проволоне Пиканте....
11 Август
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Традиционна италианска фокача с проволонеРазделете го след това на две равни части - разточете едната на тънка кора с дървена точилка и разпределете отгоре парченца сирене проволоне. Поръсете и с риган....
09 Август
Вкусни рецепти с ПроволонеПроволоне е вкусно, изпечено на скара.
С Проволоне се приготвя вкусна лазаня....
13 Февр.
С какво вино да поднесем ПроволонеОсновните видове сирене Проволоне са два – Проволоне долче, което е с по-сладък вкус, и Проволоне пиканте, което е с по-наситен и остър вкус и аромат....
01 Януари
Кулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
26 Април
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефРазбърква се, оставя се за около 5 минути да поеме водата и е готов за употреба. И изобщо - свареният теф може да се готви като всяка друга житна храна....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаАсафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиТрюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите.
Вкусът на трюфелите наподобява ореховия. Благодарение на наситения си аромат трюфелите се...
05 Януари
Кулинарна употреба на маниокаМаниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене.
Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
12 Дек.
1
Кулинарна употреба на спелтаСпелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
07 Дек.
Кулинарна употреба на ГаудаСиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс.
Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
01 Дек.
1
Кулинарна употреба на КамамберКамамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
18 Ноем.
Кулинарна употреба на марципанМарципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда.
Марципанът...
12 Окт.