Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Проволоне с песто россо на фурнаПроволоне с песто россо на фурна
25 Януари
1
Проволоне с песто россо на фурна - уникално печено сирене, което може да превърне всеки ден в празник! Добър апетит!...
Проволоне в кори за баницаПроволоне в кори за баница
12 Януари
Разстелете корите за баница и ги срежете на две. Намажете една половинка със зехтин, поръсете с риган и в нея завийте първия кръг Проволоне....
Проволоне на фурна с чери доматки и пестоПроволоне на фурна с чери доматки и песто
25 Ноем.
Нарежете Проволонето на плочки с дебелина около 1 см и форма според съда, в който ще печете. Аз използвах две индивидуални кръгли глинени съдчета....
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Съществуват два вида от това сирене – Проволоне долче, което е по-сладко, и Проволоне пиканте, което е с наситен аромат и вкус....
Хрупкави банички с Проволоне и чери доматиХрупкави банички с Проволоне и чери домати
09 Дек.
Хрупкавите банички с Проволоне и чери домати са готови....
Сирене Провалоне с доматен сосСирене Провалоне с доматен сос
26 Август
Консумираме сирене Провалоне с доматен сос, докато е още топло, с препечена филийка или брускета или италиански хляб....
ПроволонеПроволоне
30 Май
Видове Проволоне Съществуват три вида Проволоне – натурално, пикантно и сладко. Пикантното Проволоне има много остър вкус, а процесът на зреенето му отнема най-малко четири месеца....
Фокача ПроволонеФокача Проволоне
05 Юли
2
Поднесете леко топла, за да е меко и разтегливо Проволонето във вътрешността на фокачата. Фокачата Проволоне е готова....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
Италианското сирене Проволоне се произвежда в два варианта. То може да бъде сладко – Проволоне Долче и пикатно – Проволоне Пиканте....
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Традиционна италианска фокача с проволонеТрадиционна италианска фокача с проволоне
09 Август
Разделете го след това на две равни части - разточете едната на тънка кора с дървена точилка и разпределете отгоре парченца сирене проволоне. Поръсете и с риган....
Вкусни рецепти с ПроволонеВкусни рецепти с Проволоне
13 Февр.
Проволоне е вкусно, изпечено на скара. С Проволоне се приготвя вкусна лазаня....
С какво вино да поднесем ПроволонеС какво вино да поднесем Проволоне
01 Януари
Основните видове сирене Проволоне са два – Проволоне долче, което е с по-сладък вкус, и Проволоне пиканте, което е с по-наситен и остър вкус и аромат....
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Разбърква се, оставя се за около 5 минути да поеме водата и е готов за употреба. И изобщо - свареният теф може да се готви като всяка друга житна храна....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите. Вкусът на трюфелите наподобява ореховия. Благодарение на наситения си аромат трюфелите се...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Спелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Сиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс. Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
18 Ноем.
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...