Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Чушки с натриев бензоатЧушки с натриев бензоат
04 Окт.
Залейте с охладената марината и най-отгоре сипете малко олио, в което е разтворен натриевият бензоат....
Бърза туршия с натриев бензоатБърза туршия с натриев бензоат
11 Дек.
Забележка: Натриевият бензоат не се разтваря веднага като се изсипе - в туршията се разтапя постепенно....
Натриев бензоатНатриев бензоат
18 Януари
Странични ефекти и рискове от натриев бензоат Има рискове от употребата на натриевия бензоат, особено ако се приема в големи количества или се смесва с други вещества....
Натриев бензоатНатриев бензоат
15 Дек.
1
Ползи от натриев бензоат Както вече добре знаете, натриевият бензоат се употребява в качеството си на консервант, тъй като способства за запазването на свежестта на продуктите....
Приложение на натриев бензоат в кулинариятаПриложение на натриев бензоат в кулинарията
24 Януари
1
продукти, на които пише, че съдържат натриев бензоат и витамин С....
Защо комбинацията натриев бензоат с витамин С е канцерогеннаЗащо комбинацията натриев бензоат с витамин С е канцерогенна
26 Август
Няма и информация за ефектите от многократното поглъщане на натриев бензоат в организма....
Как се пресича туршия с натриев бензоатКак се пресича туршия с натриев бензоат
23 Март
Един от начините да го направите е с натриев бензонат - по 1 грам на литър течност....
Как се разтваря натриев бензоат за кисело зелеКак се разтваря натриев бензоат за кисело зеле
07 Февр.
Ето как се добавя и разтваря натриевият бензоат в домашни условия: Веднага когато саламурата отгоре започне да побелява, се слага натриев бензоат към киселото зел....
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Натриев нитритНатриев нитрит
18 Окт.
1
Употреба на натриев нитрит Натриевият нитрит се използва широко в производството на колбаси и пушени меса за придаването на техния характерен розово-червен цвят....
Канцерогенният натриев нитритКанцерогенният натриев нитрит
27 Ноем.
4
Натриев нитрат – селитра, се добавя към месата с цел да запази розовия цвят на колбасите. Вместо него обаче може да се употреби натриев нитрит. Той има солен вкус и трудно може да се различи от готварската сол....
Натриев дисбаланс в организмаНатриев дисбаланс в организма
04 Март
Употребата на сол с храната трябва да е премерена – нито прекаленият прием, нито отказът от солта са полезни за човешкия организъм....
Продуктите, които съдържат натриев глутаматПродуктите, които съдържат натриев глутамат
04 Юли
1
Времената се променят, екологията и технологиите – също, сега са модерни вкусните, но често и нездравословни храни. Много от нас просто не мислят за това, което ядат. А да се мисли и изучава този въпрос, си заслужава....
НатрийНатрий
19 Март
2
Предозиране с натрий Свръхпредозиране с натрий, което означава над 13-14 грама дневно се считат за токсични. Прекомерната употреба на готварска сол причинява повишено артериално кръвно налягане....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
Ревенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да не е много популярен в българската кухня. Гастрономите, които вече са опитвали...
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Прошутото е едно от най-прочутите италиански деликатеси. То представлява вид шунка, която е от свински бут и се маринова в определени условия. За да се получи прошутото, което познаваме днес, шунката се налага със сол и...
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....