Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пълнено пилешко със стилтън и шункаПълнено пилешко със стилтън и шунка
08 Май
Нарежете сиренето на 4 парчета и го сложете във всяко джобче, заедно с 1-2 сушени домата. Овкусете отвън гърдите със сол и пипе. Всяка гърда се увива с тънък резен шунка и се запича в загрята на 200 градуса фурна....
Кулинарна употреба на СтилтънКулинарна употреба на Стилтън
23 Септ.
По-известно е синьото сирене Стилтън, но се произвежда също така и бял Стилтън. Сиренето Стилтън лесно се познава по характерната благородна плесен....
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Сирене СтилтънСирене Стилтън
30 Май
История на Стилтън Сиренето Стилтън носи наименованието на едноименното градче Стилтън, което се намира на 80 мили от Лондон. Интересен факт е, че никога не е произвеждано там....
Киш с тиквички, домати и стилтънКиш с тиквички, домати и стилтън
15 Февр.
Поръсете с настъргания стилтън и най-отгоре наредете разполовените чери домати. Разбийте яйцата и сметана, овкусете ги със сол и черен пипер. Изсипете сместа върху киша и запечете за 35-40 минути....
Стилтън - изисканият деликатесСтилтън - изисканият деликатес
21 Дек.
1
Слабо известно е, че освен син Стилтън, има и бял. Той се произвежда по-малко по-различен начин от синия. Интересното е, че белият Стилтън може да се произведе във вариант с черни боровинки или други плодове....
Стилтън – царят на английските сиренаСтилтън – царят на английските сирена
21 Януари
Синият Стилтън е с много гъвката текстура, което го прави лесен за употреба и в кулинарията. С добавката на това сирене може да се приготвят хляб, сладки вина, салати, супи и сосове....
Английска топла салата с круши и СтилтънАнглийска топла салата с круши и Стилтън
18 Юни
Хлябът се пече във фурна на 150 градуса, докато стане златист и хрупкав - около 20 минути. Начупва се на едри парчета. Салатата дъбов лист се накъсва на едро....
Гурме салати със СтилтънГурме салати със Стилтън
02 Февр.
Отгоре се слагат филийките със Стилтън....
С какво вино да поднесем СтилтънС какво вино да поднесем Стилтън
06 Април
Мнозина от нас не са чували какво е Стилтън, пък камо ли защо трябва да се поднася с вино и то с какво вино може да се поднася. Ето малко просветление по въпроса. Стилтън е вид синьо сирене....
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Прошутото е едно от най-прочутите италиански деликатеси. То представлява вид шунка, която е от свински бут и се маринова в определени условия. За да се получи прошутото, което познаваме днес, шунката се налага със сол и...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Има два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено. Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
Кулинарна употреба на тефКулинарна употреба на теф
10 Март
Разбърква се, оставя се за около 5 минути да поеме водата и е готов за употреба. И изобщо - свареният теф може да се готви като всяка друга житна храна....
Кулинарна употреба на шамфъстъкКулинарна употреба на шамфъстък
10 Януари
Шамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния. Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
Кулинарна употреба на АсафетидаКулинарна употреба на Асафетида
06 Януари
Асафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
Кулинарна употреба на трюфелиКулинарна употреба на трюфели
05 Януари
Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите. Вкусът на трюфелите наподобява ореховия. Благодарение на наситения си аромат трюфелите се...
Кулинарна употреба на ПроволонеКулинарна употреба на Проволоне
16 Дек.
Проволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка. То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
Кулинарна употреба на маниокаКулинарна употреба на маниока
12 Дек.
1
Маниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене. Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
Кулинарна употреба на спелтаКулинарна употреба на спелта
07 Дек.
Спелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
Кулинарна употреба на ГаудаКулинарна употреба на Гауда
01 Дек.
1
Сиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс. Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
Кулинарна употреба на КамамберКулинарна употреба на Камамбер
18 Ноем.
Камамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
Кулинарна употреба на марципанКулинарна употреба на марципан
12 Окт.
Марципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда. Марципанът...
Кулинарна употреба на ечемикКулинарна употреба на ечемик
04 Окт.
Въпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....