Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнено пилешко със стилтън и шункаНарежете сиренето на 4 парчета и го сложете във всяко джобче, заедно с 1-2 сушени домата.
Овкусете отвън гърдите със сол и пипе. Всяка гърда се увива с тънък резен шунка и се запича в загрята на 200 градуса фурна....
08 Май
Кулинарна употреба на СтилтънПо-известно е синьото сирене Стилтън, но се произвежда също така и бял Стилтън.
Сиренето Стилтън лесно се познава по характерната благородна плесен....
23 Септ.
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Сирене СтилтънИстория на Стилтън
Сиренето Стилтън носи наименованието на едноименното градче Стилтън, което се намира на 80 мили от Лондон. Интересен факт е, че никога не е произвеждано там....
30 Май
Киш с тиквички, домати и стилтънПоръсете с настъргания стилтън и най-отгоре наредете разполовените чери домати. Разбийте яйцата и сметана, овкусете ги със сол и черен пипер. Изсипете сместа върху киша и запечете за 35-40 минути....
15 Февр.
Стилтън - изисканият деликатесСлабо известно е, че освен син Стилтън, има и бял. Той се произвежда по-малко по-различен начин от синия. Интересното е, че белият Стилтън може да се произведе във вариант с черни боровинки или други плодове....
21 Дек.
1
Стилтън – царят на английските сиренаСиният Стилтън е с много гъвката текстура, което го прави лесен за употреба и в кулинарията. С добавката на това сирене може да се приготвят хляб, сладки вина, салати, супи и сосове....
21 Януари
Английска топла салата с круши и СтилтънХлябът се пече във фурна на 150 градуса, докато стане златист и хрупкав - около 20 минути. Начупва се на едри парчета.
Салатата дъбов лист се накъсва на едро....
18 Юни
С какво вино да поднесем СтилтънМнозина от нас не са чували какво е Стилтън, пък камо ли защо трябва да се поднася с вино и то с какво вино може да се поднася. Ето малко просветление по въпроса.
Стилтън е вид синьо сирене....
06 Април
Кулинарна употреба на ПрошутоПрошутото е едно от най-прочутите италиански деликатеси. То представлява вид шунка, която е от свински бут и се маринова в определени условия. За да се получи прошутото, което познаваме днес, шунката се налага със сол и...
30 Юни
Кулинарна употреба на резенеИма два вида култивирано резене, чиято употреба се различава. То бива луковично и обикновено.
Обикновеното резене се използва най-често. В кулинарната традиция от него се използват семената и листата....
26 Април
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март
Кулинарна употреба на тефРазбърква се, оставя се за около 5 минути да поеме водата и е готов за употреба. И изобщо - свареният теф може да се готви като всяка друга житна храна....
10 Март
Кулинарна употреба на шамфъстъкШамфъстъкът представлява ниско храстовидно дърво. Преди много години се култивира в Азия, след което бива пренесено в Средиземноморието, Австралия и Калифорния.
Шамфъстъкът ражда орехоподобни плодове, които щом узреят...
10 Януари
Кулинарна употреба на АсафетидаАсафетида представлява екзотична индийска подправка. Тя е популярна както със своите богати вкусови качества, така с лечебните си свойства. От хилядолетия растението се използва в източната система за лечение на всякакви...
06 Януари
Кулинарна употреба на трюфелиТрюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите.
Вкусът на трюфелите наподобява ореховия. Благодарение на наситения си аромат трюфелите се...
05 Януари
Кулинарна употреба на ПроволонеПроволоне е италианско сирене, което се предлага в най-различни форми – като пита, цилиндър, във вид на статуетки или на бутилка.
То е меко и много приятно на вкус. Съществуват два вида от това сирене – Проволоне...
16 Дек.
Кулинарна употреба на маниокаМаниоката е вечнозелен храст, чиито богати на нишесте корнеплоди, които приличат на големи дълги картофи, хората от хилядолетия са използвали за готвене.
Маниоката първоначално е растяла само в Южна и Северна Америка...
12 Дек.
1
Кулинарна употреба на спелтаСпелтата е сорт жито, познат още като житото на фараоните. Въпреки че тази култура била позната още в Древен Египет, най-много находки, свързани с нея, могат да се открият в Европа. В Южен Кавказ дори има данни за спелта...
07 Дек.
Кулинарна употреба на ГаудаСиренето гауда е вкусно жълто сирене с дупки и тънка коричка. Това сирене се смята за едно от най-изисканите заради мекия си вкус с орехов нюанс.
Сиренето гауда се поднася като самостоятелен ордьовър в комбинация с гроздови...
01 Дек.
1
Кулинарна употреба на КамамберКамамберът е меко и мазно френско сирене, което е покрито с фина коричка от благородна бяла плесен. Камамберът много често може да се сбърка със сирене бри. Те се различават по това, че мазнините в камамбера са повече,...
18 Ноем.
Кулинарна употреба на марципанМарципанът е едно от най-древните лакомства. У нас обаче от години цари мнението, че марципанът е онова странно подобие на шоколад, с не дотам приятен вкус, но на доста ниска цена. Това обаче е огромна заблуда.
Марципанът...
12 Окт.
Кулинарна употреба на ечемикВъпреки че е една от най-древните култури, днес употребата на ечемик се измества от тази на ръж. Основна причина за това е затоплянето на климата, както и възходът на съвременната икономика....
04 Окт.