Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Баница със суроватка и меко сиренеНарежете баницата на квадрати и изпечете в загрята фурна до златисто.
Готовата баница извадете и покрийте с чиста кърпа.
Баницата със суроватка и меко сирене е много вкусна....
04 Окт.
Хлебчета за сандвичи със суроватка и козе сиренеВ суроватката разбъркваме натрошеното сирене, добавяме брашно и шупналата мая и замесваме полутвърдо тесто.
Разделяме го на 10 равни части и всяка от тях оформяме като тънко хлебче....
28 Септ.
Кулинарна употреба на суроваткатаПродуктите от суроватка доказано запазват забавят стареенето и спомагат за поддържането на добра фигура.
Какво да приготвим със суроватка
Суроватката, извлечена при приготвяне на извара, се прецежда....
13 Окт.
СуроваткаУпотреба на суроватка
Освен в кулинарията суроватката се използва за напояване на животни, за торене на земята; за производство на суха суроватка; за производство на хранителни белтъчни концентрати; за производство на лактоза...
02 Септ.
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Козунак със суроваткаПече се на 175 градуса за 40 минути.
Козунакът със суроватка е готов....
13 Април
Хляб със суроваткаКъм тях прибавяме суроватката, захарта, маргарина и водата.
Започваме да месим, а това става с миксер и продължава около 30 минути на най-слабата степен....
28 Май
Питка със суроваткаСложете питката със суроватка да се пече в загряна на 190 градуса и до готовност....
26 Май
Хляб със суроваткаРазтворете маята в суроватката и бъркайте с щипка захар, докато се разтвори.
Пресейте брашното и добавете маята, яйцето, солта, останалата захар, оцета, зехтина.
Замесете постепенно меко и гладко тестото....
22 Юни
Селски хляб със суроваткаНа десетата минута от печенето намалете температурата на 200 градуса и печете още около 50 минути.
Готовият селски хляб със суроватка оставете да изстине върху решетка....
24 Ноем.
Сочен тутманик със суроваткаЗа рецептата за тутманик използвайте суроватка от домашно овче мляко, останало ви от направата на сирене.
Натрошете маята при 320-те мл суроватка (на стайна температура). Сложете захарта и разбъркайте....
29 Август
Бял хляб със суроваткаКогато приготвяме домашно сирене или кашкавал, при отцеждането им се отделя течност, наречена суроватка. Тя е чудесна за приготвянето на вълшебни на вкус хлябове и питки....
23 Февр.
Пълнозърнести хлебчета със суроваткаГасим сода за хляб в ябълков оцет да шупне и сипваме в средата на брашното.
Добавя се яйцето, мед, олио, суроватката и 1 с.л. чубрица....
13 Юли
2
Ягодов шейк от суроваткаАко обичате да си приготвяте домашно прясно сирене или домашна извара, винаги можете да развихрите въображението си и да не изхвърляте голямата част останала суроватка.
В ягодов млечен шейк стана доста сполучливо....
02 Юни
Подсилване на организма със суроваткаУпотребата на този млечен продукт в кулинарията носи много ползи за здравословното състояние на човека....
22 Януари
Суровата диета на Анджелина ДжолиСуровата диета на Анджелина Джоли включва всички плодове и зеленчуци, орехи, семки, сушени плодове, кълнове, зеленини, а също и подправки....
27 Април
Суроватка - незаменим еликсир за здраве!Употреба: към хранителна ястия - супи, яхнии, мюсли, плодови шейкове. Добавя се в тестото за хляб и хлебни изделия, с което се подобрява тяхната хранителна стойност....
21 Януари
Многобройните ползи от млечната суроваткаПоради това може да се употребява като успокоителна напитка.
Изобщо всички напитки, произведени на нейния принцип, действат благотворно на нервната система....
02 Май
Суроватка - лекарство за тялото и душатаСмята се дори, че суроватката действа като успокоителна напитка....
27 Септ.
1
При затлъстяване - сурова тикваКурсът на лечение е 1, 5–2 месеца. След почивка от 10-15 дни лечение може да се повтори.
Рецептата е от книгата на Л. Михайлова – „Энциклопедия народной медицины. Золотая коллекция народных рецептов”, 2009....
21 Април
Кекс със сурова тикваТиква и ябълки почистваме и настъргваме на ренде
Орехите, смиламе на машинка за мелене на ядки.
Разбиваме яйцата заедно със захарта, докато си увеличат обема и сместа стане пухкава....
24 Ноем.
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.