Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Фасул чорбаФасул чорба
21 Май
5
Изчистеният фасул се измива и се накисва от вечерта в студена вода, за да уври по - лесно. Сутринта се долива вода и фасулът се слага да ври. Към възврелия фасул се прибавят нарязаните керевиз (корените) и моркови. Оставя...
Фасул чорбаФасул чорба
21 Май
5
Изчистеният фасул се измива и се накисва от вечерта в студена вода, за да уври по - лесно. Сутринта се долива вода и фасулът се слага да ври. Към възврелия фасул се прибавят нарязаните керевиз (корените) и моркови. Оставя...
Класическа фасул чорбаКласическа фасул чорба
29 Февр.
Накиснете фасула от вечерта. Преди да го сложите да се вари, го изплакнете добре. Сложете го в подходящ съд за варене и налейте вода (достатъчно количество, тъй като при варенето бобът набъбва, а течността извира, и ако...
Зелен фасул чорбаЗелен фасул чорба
19 Дек.
3
Загрейте мазнината в тенджера и сложете да се задушат последователно ситно нарязания лук и брашното. Щом брашното леко се запържи добавете червения пипер, почистения фасул, нарязан при нужда, както и ситно нарязаните...
Зелен фасул чорбаЗелен фасул чорба
19 Дек.
3
Загрейте мазнината в тенджера и сложете да се задушат последователно ситно нарязания лук и брашното. Щом брашното леко се запържи добавете червения пипер, почистения фасул, нарязан при нужда, както и ситно нарязаните...
Фасул чорба със запръжкаФасул чорба със запръжка
28 Януари
Сипете измития боб в тенджера под налягане. Налейте вода до указаната резка в тенджерата. Добавете половин чаша олио, една нарязана глава лук и сложете капака. Варете боба около половин час от момента на завиране на...
Зелен фасул чорба с наденицаЗелен фасул чорба с наденица
25 Май
Задушете праза, доматите, чесъна и картофите за десет минути. Нарежете наденицата на кръгчета и добавете към останалите зеленчуци заедно със зеления фасул. Поръсете с брашно и разбъркайте, след което налейте вода....
Фасул чорба със зелев сокФасул чорба със зелев сок
02 Януари
Накисваме боба от вечерта. След това го измиваме, заливаме с 4 ч.ч. студена вода и варим до пълно омекване на зърната. Нарязания на много ситно лук запържваме до златисто в олиото, посипваме с червения пипер и изливаме...