Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Светла домашна бира с горна ферментацияСветла домашна бира с горна ферментация
07 Ноем.
4
След 3-4 дена бурната ферментация е преминала, следва прехвърляне без утайката в подобен съд за тиха ферментация, след още една седмица - бутилиране с добавяне на захарта за газировка....
Дива Ферментация на ЗеленчуцитеДива Ферментация на Зеленчуците
20 Май
Дива ферментация на зеленчуците е естествена ферментация. По този начин зеленчуците запазват полезните си качества. След естествена ферментация зеленчуците са богати на пробиотици, витамини и ензими....
Дива ферментация - що е то?Дива ферментация - що е то?
20 Ноем.
Дива ферментация се нарича естествената ферментация без използването на изкуствено създадени дрожди, мая и други добавки....
Здравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментацияЗдравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментация
19 Май
За себе си трябва ясно да разберете каква е ползата от естествената ферментация, в условията на която се приготвя тестото....
В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?
25 Май
Ето малко подробности относно технологията на ферментация на виното: - Ферментацията> се състои...
Сливова ракияСливова ракия
28 Ноем.
2
Алкохолната ферментация протича в дървени съдове (каци) или пластмасови бидони с плаваща шапка. На 12 кг сливи обикновено се добавят 1.5 кг захар. По време на ферментацията се бърка по 2-3 пъти на ден....
Сливова ракияСливова ракия
28 Ноем.
2
Алкохолната ферментация протича в дървени съдове (каци) или пластмасови бидони с плаваща шапка. На 12 кг сливи обикновено се добавят 1.5 кг захар. По време на ферментацията се бърка по 2-3 пъти на ден....
Какво не знаем за дрождитеКакво не знаем за дрождите
26 Март
от ферментацията....
Ферментиралите храни – ползи за здраветоФерментиралите храни – ползи за здравето
02 Окт.
Но по време на ферментацията храната не губи своите полезни компоненти и вкус....
Кога е готово киселото зелеКога е готово киселото зеле
07 Дек.
За да разберете, че зелето е започнало да ферментира, трябва да го наблюдавате - ако саламурата е започнала да придобива леко тъмен цвят, това означава, че ферментацията е започнала; - Процесът на ферментация на зеле е дълъг...
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноТънкости при приготвянето на домашно бяло вино
21 Ноем.
Регулирането на киселинността става с добавяне на вода в процеса на ферментация. Ябълковият сок не се разтваря с вода, тъй като при ферментация киселинността му спада сама....
Етапи в развитието на винотоЕтапи в развитието на виното
24 Май
През този етап е характерна алкохолната ферментация на гроздовата мъст/ каша. Алкохолната ферментация е предизвикана от гроздовите дрожди....
Как се оправя неферментирало вино?Как се оправя неферментирало вино?
08 Януари
Неферментиралото вино може да бъде накарано да завърши ферментацията си с помощта на активатори на ферментация и нови дрожди....
Ракия от сини сливиРакия от сини сливи
15 Ноем.
7
След около 14 дни ферментацията трябва да е приключила и сместа да се е избистрила отгоре, но това зависи от температурата, качеството на захарта и честотата на бъркане. Не затваряйте бидона по време на ферментацията....
Ползите и вредите на соевия сосПолзите и вредите на соевия сос
21 Август
За да бъде напълно полезен, ферментацията трябва да се случва естествено, но заради по-голямата печалба и производството на по-големи количества, процесът на ферментация се засилва по изкуствен път....
Как приготвят бозата в Турция?Как приготвят бозата в Турция?
04 Юли
Вкусът на бозата се дължи именно на ферментацията; - Процентът на мазнини в бозата е нула; - В зависимост от времето на ферментация може да се отдели етилов алкохол....
Наръчник на вегетарианеца: Видове мисоНаръчник на вегетарианеца: Видове мисо
30 Март
Други важни променливи, които допринасят за вкуса, са температурата, продължителността на ферментация, съдържанието на сол и съдът, в който се извършва ферментацията. Най-популярните видове мисо са: 1....
Отличителни черти на различните видове виноОтличителни черти на различните видове вино
25 Август
При тези вина се използва метод за спиране на ферментацията при достигане на необходимото съдържание на захар в напитката....
Интересни факти за непознати храни: МисоИнтересни факти за непознати храни: Мисо
03 Окт.
Тази храна идва от ферментация на соя, морска сол и зърнени храни - за предпочитане ориз или ечемик - направени в големи каци от кедър за цели две дълги години....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
За да се провокира алкохолна ферментация в приготвената смес се вкарват 100 г хлебна мая, предварително размита в 0, 5-1 л хладка вода. Сместа се разбърква и се оставя да ферментира....
Ракия от царевицаРакия от царевица
28 Ноем.
3
За да се провокира алкохолна ферментация в приготвената смес се вкарват 100 г хлебна мая, предварително размита в 0, 5-1 л хладка вода. Сместа се разбърква и се оставя да ферментира....
Да си направим оризов оцет в домашни условияДа си направим оризов оцет в домашни условия
07 Февр.
Времето за втората ферментация зависи от вашите предпочитания. Чрез опитване преценете дали вкусът ви допада - можете да прекратите ферментацията....
Вредни ли са туршиите, които ни продават по пазаритеВредни ли са туршиите, които ни продават по пазарите
01 Септ.
Всички знаем, че процесът на ферментация отнема време, не се получава за ден-два....
Черешова ракияЧерешова ракия
13 Януари
Когато процесите на ферментация (кипене) свършат се оставя да се дестилира за около 3-4 дни....
Защо е вредно да похапваме десерти?Защо е вредно да похапваме десерти?
26 Януари
Ферментацията, предизвикана от прекомерни количества захар, получени чрез консумация на десерти, може да предизвика главоболие. Апатията и чувството за отпадналост също могат да бъдат предизвикани от ферментацията....