Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Светла домашна бира с горна ферментацияСлед 3-4 дена бурната ферментация е преминала, следва прехвърляне без утайката в подобен съд за тиха ферментация, след още една седмица - бутилиране с добавяне на захарта за газировка....
07 Ноем.
4
Дива Ферментация на ЗеленчуцитеДива ферментация на зеленчуците е естествена ферментация. По този начин зеленчуците запазват полезните си качества. След естествена ферментация зеленчуците са богати на пробиотици, витамини и ензими....
20 Май
Дива ферментация - що е то?Дива ферментация се нарича естествената ферментация без използването на изкуствено създадени дрожди, мая и други добавки....
20 Ноем.
Здравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментацияЗа себе си трябва ясно да разберете каква е ползата от естествената ферментация, в условията на която се приготвя тестото....
19 Май
В деня на виното: Как се случва технологията на ферментация?Ето малко подробности относно технологията на ферментация на виното:
- Ферментацията> се състои...
25 Май
Сливова ракияАлкохолната ферментация протича в дървени съдове (каци) или пластмасови бидони с плаваща шапка.
На 12 кг сливи обикновено се добавят 1.5 кг захар. По време на ферментацията се бърка по 2-3 пъти на ден....
28 Ноем.
2
Сливова ракияАлкохолната ферментация протича в дървени съдове (каци) или пластмасови бидони с плаваща шапка.
На 12 кг сливи обикновено се добавят 1.5 кг захар. По време на ферментацията се бърка по 2-3 пъти на ден....
28 Ноем.
2
Ферментиралите храни – ползи за здраветоНо по време на ферментацията храната не губи своите полезни компоненти и вкус....
02 Окт.
Кога е готово киселото зелеЗа да разберете, че зелето е започнало да ферментира, трябва да го наблюдавате - ако саламурата е започнала да придобива леко тъмен цвят, това означава, че ферментацията е започнала;
- Процесът на ферментация на зеле е дълъг...
07 Дек.
Тънкости при приготвянето на домашно бяло виноРегулирането на киселинността става с добавяне на вода в процеса на ферментация.
Ябълковият сок не се разтваря с вода, тъй като при ферментация киселинността му спада сама....
21 Ноем.
Етапи в развитието на винотоПрез този етап е характерна алкохолната ферментация на гроздовата мъст/ каша. Алкохолната ферментация е предизвикана от гроздовите дрожди....
24 Май
Как се оправя неферментирало вино?Неферментиралото вино може да бъде накарано да завърши ферментацията си с помощта на активатори на ферментация и нови дрожди....
08 Януари
Ракия от сини сливиСлед около 14 дни ферментацията трябва да е приключила и сместа да се е избистрила отгоре, но това зависи от температурата, качеството на захарта и честотата на бъркане. Не затваряйте бидона по време на ферментацията....
15 Ноем.
7
Ползите и вредите на соевия сосЗа да бъде напълно полезен, ферментацията трябва да се случва естествено, но заради по-голямата печалба и производството на по-големи количества, процесът на ферментация се засилва по изкуствен път....
21 Август
Как приготвят бозата в Турция?Вкусът на бозата се дължи именно на ферментацията;
- Процентът на мазнини в бозата е нула;
- В зависимост от времето на ферментация може да се отдели етилов алкохол....
04 Юли
Наръчник на вегетарианеца: Видове мисоДруги важни променливи, които допринасят за вкуса, са температурата, продължителността на ферментация, съдържанието на сол и съдът, в който се извършва ферментацията. Най-популярните видове мисо са:
1....
30 Март
Отличителни черти на различните видове виноПри тези вина се използва метод за спиране на ферментацията при достигане на необходимото съдържание на захар в напитката....
25 Август
Интересни факти за непознати храни: МисоТази храна идва от ферментация на соя, морска сол и зърнени храни - за предпочитане ориз или ечемик - направени в големи каци от кедър за цели две дълги години....
03 Окт.
Ракия от царевицаЗа да се провокира алкохолна ферментация в приготвената смес се вкарват 100 г хлебна мая, предварително размита в 0, 5-1 л хладка вода. Сместа се разбърква и се оставя да ферментира....
28 Ноем.
3
Ракия от царевицаЗа да се провокира алкохолна ферментация в приготвената смес се вкарват 100 г хлебна мая, предварително размита в 0, 5-1 л хладка вода. Сместа се разбърква и се оставя да ферментира....
28 Ноем.
3
Да си направим оризов оцет в домашни условияВремето за втората ферментация зависи от вашите предпочитания. Чрез опитване преценете дали вкусът ви допада - можете да прекратите ферментацията....
07 Февр.
Вредни ли са туршиите, които ни продават по пазаритеВсички знаем, че процесът на ферментация отнема време, не се получава за ден-два....
01 Септ.
Черешова ракияКогато процесите на ферментация (кипене) свършат се оставя да се дестилира за около 3-4 дни....
13 Януари
Защо е вредно да похапваме десерти?Ферментацията, предизвикана от прекомерни количества захар, получени чрез консумация на десерти, може да предизвика главоболие. Апатията и чувството за отпадналост също могат да бъдат предизвикани от ферментацията....
26 Януари