Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лютеницата на мамаКогато тя покафенее, се изважда и олиото се добавя на порции към лютеницата, която през това време се разбърква, докато го поеме.
Насипва се в бурканчета и се стерилизира 10 минути за капачките....
08 Септ.
Лютеницата на ЦветиДоматите и чушките се мелят, сипва се захарта и се вари до сгъстяване.
След това се сипва олиото и се изварява още малко.
Топлата смес се сипва в буркани, затваря се и се обръща без да се вари....
14 Ноем.
Лютеница на бабаНапълнените буркани се обръщат на долу с капачките и се завиват с найлон(и с някакви стари дрехи ) докато изстинат....
20 Септ.
1
Мързелива лютеница на фурнаХапнете си мързелива лютеница на фурна върху филийка със сирене....
29 Април
2
Вкусна лютеница на фурнаПрибавяме олиото и сол на вкус. Печем в загрята фурна близо час и половина, разбъркваме от време на време да не загори.
Трябва да се получи гъста лютеница, след като е готова я минаваме през пасатор или робот....
25 Февр.
2
Вкусната лютеница на бабаСлагаме лютеницата да се вари на слаб огън с олиото.
Прибавяме солта и захарта. Когато заври се бърка често , за да не загори. Готовата лютеница слагаме в бурканчета и ги стерилизираме за около 25-30 минути....
16 Юни
Домашна лютеница на фурнаСлед като изключите фурната и лютеницата е готова, оставете да изстине, освен ако нямате пасатор, който може да се използва на горещо....
30 Август
1
Лютеница на фурна Аромата на есентаКогато опитате тази лютеница, ще останете очаровани от нейния чудесния вкус и несравним аромат....
28 Август
Моята домашна лютеница на фурнаОставете лютеницата да изстине и след това пасирайте. Напълнете домашната лютеница на фурна в измити и подсушени бурканчета и затворете....
30 Август
Най-мързеливата лютеница на светаМахат се дръжките на тиквичките. Обелвам морковите (лично аз предпочитам да не ползвам захар в лютеницата и това е причината да слагам по-голямо количество моркови)....
27 Юли
Лютеница по златната рецепта на бабаСлед това се оставя да изстине малко и се пълни в бурканчета, които се стерилизират в продължение на 20 минути....
20 Август
1
Лютеница за диабетициЩом лъжицата започне да оставя пътечка по дъното на съда, добавете олиото. Бъркайте отново и намалете леко колона, за да може лютеницата да се запържва, а не да пръска....
13 Септ.
1
Лютеница с чушки и тиква на параБурканчетата с лютеница се стерилизират 30 минути от завирането на водата....
23 Ноем.
Лютеница с праз и яйца на фурнаНарязваме на дребно и задушаваме в олиото и малко вода. Подправяме със сол и червен пипер. Готовият праз разбъркваме с лютеницата и изсипваме в подходяща тавичка за печене....
30 Ноем.
Лютеница по гръцкиОставете лютеницата да се вари, докато остане само на мазнина.
Поръсете със ситно нарязан магданоз, изсипете в затоплени буркани и стерилизирайте за 10-15 минути....
23 Септ.
Лютеница от тиквичкиПреди да разсипете в бурканчета, объркайте лютеницата с тиквички с накълцан магданоз.
Напълнените и добре затворени бурканчета стерилизирайте за 20-30 минути....
04 Януари
3
Лютеница от тиквичкиПреди да разсипете в бурканчета, объркайте лютеницата с тиквички с накълцан магданоз.
Напълнените и добре затворени бурканчета стерилизирайте за 20-30 минути....
04 Януари
3
Лютеница за начинаещи кулинариБъркайте непрекъснато, докато лютеницата заври добре, след което я сипете в бурканчетата и ги стерилизирайте 5 мин.
От продуктите се получават 24 бурканчета от 310 г....
19 Август
Лютеница с гъбиЗа лютеницата с гъби печурките се накисват във вода. Доматите и морковите се измиват. Нарязват се на едро в голяма тава. Чушките се измиват и почистват от семките.
Нарязват се на едро в тавата....
27 Септ.
Лютеница с ябълкиВарете лютеницата на умерен до слаб котлона за около 1 час или докато се сгъсти. През цялото време бъркайте регулярно, за да не загори.
Най-накрая добавете олиото и червения пипер и доварете за още 10 минути....
21 Септ.
Лютеница с тикваЗадръжте лютеницата на огъня още 15-20 минути. Получената лютеница можете да разпределите в бурканчета и да стерилизирате 30 минути....
17 Септ.
Лютеница с чесънВарете до получаване на необходимата гъстота.
Когато лютеницата е вече почти готова, добавете подправките - захар, сол, олио, магданоз, счукан чесън. Изсипете в буркани, запечатайте и стерилизирайте 30 минути....
06 Окт.