Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?
21 Януари
Телешкото месо е предпочитано в много страни по света. От него се приготвят както лесни ежедневни храни като бургерите, така и изискани специалитети с телешко, които могат да впечатлят и най-взискателните ценители на кулинарното...
Пет рецепти за филе от рибаПет рецепти за филе от риба
02 Май
Предимство на готвенето на риба е бързата термична обработка, възможността за съчетаване на рибното филе с много и различни сосове, и не на последно място, ползата за организма от състава на рибата. Затова по-често...
Честит празник на Негово Величество Филе Миньон!Честит празник на Негово Величество Филе Миньон!
13 Август
На 13-ти август в САЩ отдават почит на едно от най-емблематичните месни ястия – Негово Величесто Филе Миньон. Това култово кулинарно произведения идва от френската кухня. Най-често се прави от телешко месо, което обаче...
Приготвяне на перфектното филе миньон стъпка по стъпкаПриготвяне на перфектното филе миньон стъпка по стъпка
16 Април
Пържолата от филе миньон е изрязана от бонфилето на говедото. Филе миньон е известно със своята нежност и маслена текстура. В сравнение с други говежди меса като рибай или нюйоркски стек, филе миньон има деликатен вкус...
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиПанагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти
05 Август
Европейската комисия е одобрила добавянето на два висококачествени селски продукта от България в списъка за защитените хранителни продукти на ЕС. Това са панагюрската луканка и любимото на мнозина филе Елена. В този...
Хапва ти се крехко рибно филе? Погледни тукХапва ти се крехко рибно филе? Погледни тук
03 Януари
Рибните продукти имат своя специфичен вкус и аромат. Това ги обособява в отделна кулинарна група. Една от най-лесните и обичани части за готвене е рибното филе. То е лесно вкусно, няма кости и дори няма типичния силен аромат...
Филе миньон какво е?Филе миньон какво е?
29 Септ.
Мнозина от нас са чували за Филе Миньон, но нямат съвсем ясна престава какво се крие зад това френско наименование. Дълбоко в представите на всички зад името Филе Миньон се крие мистично вкусно ястие, което непременно трябва...
Римляните похапвали филе от фламинго и бут от жирафРимляните похапвали филе от фламинго и бут от жираф
21 Януари
Откритията около древните римляни всеки път изненадват света. Така е и с новото такова. Оказа се, че един от основните деликатеси за тях е бил печеният на бавен огън бут от жираф. Освен него те похапвали и други екзотични...
Задушено филеЗадушено филе
24 Окт.
Шпиковайте телешкото филе с нарязаните на пръчици морков и сланина. Сложете го в сгорещената мазнина на котлона и го обръщайте, докато хване коричка от всички страни. Добавете и виното. Когато се поизпари, сложете...
Коледно филеКоледно филе
20 Януари
Смесват се карамфилът, черният пипер, бахарът и индийското орехче. Прибавят се, медът, захарта, канелата и солта. Месото се поставя в купа и се натрива с ароматната смес. В продължение на 3 дни се обтрива с подправките...
Еленско филеЕленско филе
29 Януари
1
Филетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина. След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
Филе ЕленаФиле Елена
11 Януари
9
Почистете рибицата, бонфилето хубаво от мазнината и го подрежете, за да се подравни. Сложете го в съд и обилно го покрийте със сол. Оставете така за 1 денонощие. След това го измийте от солта и го сложете на проветриво...
Филе ВайсбратенФиле Вайсбратен
10 Септ.
Измийте и подсушете добре месото. Покрийте го с лимонови резенчета и го посолете със сол и черен пипер. Увийте го във фолио, намазано с масло. Сложете го в тавичка и го изпечете в силна фурна. Изпеченото филе нарежете...
Филе МиньонФиле Миньон
27 Март
2
Телешкото филе на пържоли се намазва с разтопено масло и се оставя да престои за поне 30 минути. Гъбите се почистват, ако са много големи се нарязват и се слагат да се посварят в подсолена вода. Отделно в 3 с.л. масло...
Пикантно филеПикантно филе
09 Окт.
Почистете бон филето от кожички и ципи. Шпиковайте го с парченца бекон и чесън. натъркайте го хубаво със сол, червен пипер, счукани черен пипер, дафинов лист и бахар. Загрейте маслото в тавичка и запържете месото...
Еленско филеЕленско филе
29 Януари
1
Филетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина. След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
Коледно филеКоледно филе
20 Януари
Смесват се карамфилът, черният пипер, бахарът и индийското орехче. Прибавят се, медът, захарта, канелата и солта. Месото се поставя в купа и се натрива с ароматната смес. В продължение на 3 дни се обтрива с подправките...
Филе ЕленаФиле Елена
11 Януари
9
Почистете рибицата, бонфилето хубаво от мазнината и го подрежете, за да се подравни. Сложете го в съд и обилно го покрийте със сол. Оставете така за 1 денонощие. След това го измийте от солта и го сложете на проветриво...
Как да овкусяваме пилешко филе?Как да овкусяваме пилешко филе?
03 Юни
Пилешкото филе е една от предпочитаните за консумация части от пилето. И докато едни се облизват лакомо при мисълта за пиле с уникален вкус, приготвено от пилешки бутчета, други предпочитат ястия с пилешко филе....
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месоПанагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месо
26 Окт.
Оказва се, че типичните български деликатеси като панагюрската луканка и филе Елена, които преди време бяха защитени от Европейската комисия, се приготвят от вносно месо. От сдружението Традиционни сурово-сушени месни...
Паниран пангасиус филеПаниран пангасиус филе
17 Февр.
Филето се размразява. Приготвя се панировка от изброените продукти. Трябва да се получи гъста панировка. Овалват се филетата в панировката и се пържат във фритюрник....
Хрупкаво рибно филеХрупкаво рибно филе
30 Април
1. Рибата се натрива с лимонов сок, посолява се, подправя се с черен пипер и майорана и се оставя да преседи така около час. 2. След това се овалва в брашно, потапя се в разбитото яйце, след това в галетата, смесена с...
Печено свинско филеПечено свинско филе
16 Ноем.
1
Махнете тлъстините от филето, ако има такива. По желание може да шпиковате месото с малки парченца бекон или сланина. Посолете месото и го поръсете с пипер. Сложете го в намазнена тавичка с малко вряла вода. Печете...
Задушено телешко филеЗадушено телешко филе
17 Ноем.
От телешките кости, сухите подправки, корените на магданоза, моркова, целината и лука сваряваме силен бульон. Прибавяме доматеното пюре, прецеждаме и поддържаме топъл. Начукваме филето и го шпиковаме с парченца сланина...
Печено пилешко филеПечено пилешко филе
19 Ноем.
1
Двете пилешки филета се цепват донякъде, за да се получат два по-големи изтънени листа. Всеки от тях се отърква добре с продуктите от марината и се оставя в хладилник за 2 часа. Зима се първото изтънено филе и в него...