Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Да приготвим перфектното телешко филе Вайсбрат?Телешкото месо е предпочитано в много страни по света. От него се приготвят както лесни ежедневни храни като бургерите, така и изискани специалитети с телешко, които могат да впечатлят и най-взискателните ценители на кулинарното...
21 Януари
Пет рецепти за филе от рибаПредимство на готвенето на риба е бързата термична обработка, възможността за съчетаване на рибното филе с много и различни сосове, и не на последно място, ползата за организма от състава на рибата. Затова по-често...
02 Май
Честит празник на Негово Величество Филе Миньон!На 13-ти август в САЩ отдават почит на едно от най-емблематичните месни ястия – Негово Величесто Филе Миньон.
Това култово кулинарно произведения идва от френската кухня. Най-често се прави от телешко месо, което обаче...
13 Август
Приготвяне на перфектното филе миньон стъпка по стъпкаПържолата от филе миньон е изрязана от бонфилето на говедото. Филе миньон е известно със своята нежност и маслена текстура. В сравнение с други говежди меса като рибай или нюйоркски стек, филе миньон има деликатен вкус...
16 Април
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиЕвропейската комисия е одобрила добавянето на два висококачествени селски продукта от България в списъка за защитените хранителни продукти на ЕС. Това са панагюрската луканка и любимото на мнозина филе Елена.
В този...
05 Август
Хапва ти се крехко рибно филе? Погледни тукРибните продукти имат своя специфичен вкус и аромат. Това ги обособява в отделна кулинарна група. Една от най-лесните и обичани части за готвене е рибното филе. То е лесно вкусно, няма кости и дори няма типичния силен аромат...
03 Януари
Филе миньон какво е?Мнозина от нас са чували за Филе Миньон, но нямат съвсем ясна престава какво се крие зад това френско наименование. Дълбоко в представите на всички зад името Филе Миньон се крие мистично вкусно ястие, което непременно трябва...
29 Септ.
Римляните похапвали филе от фламинго и бут от жирафОткритията около древните римляни всеки път изненадват света. Така е и с новото такова. Оказа се, че един от основните деликатеси за тях е бил печеният на бавен огън бут от жираф. Освен него те похапвали и други екзотични...
21 Януари
Задушено филеШпиковайте телешкото филе с нарязаните на пръчици морков и сланина.
Сложете го в сгорещената мазнина на котлона и го обръщайте, докато хване коричка от всички страни. Добавете и виното.
Когато се поизпари, сложете...
24 Окт.
Коледно филеСмесват се карамфилът, черният пипер, бахарът и индийското орехче. Прибавят се, медът, захарта, канелата и солта.
Месото се поставя в купа и се натрива с ароматната смес. В продължение на 3 дни се обтрива с подправките...
20 Януари
Еленско филеФилетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.
След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
29 Януари
1
Филе ЕленаПочистете рибицата, бонфилето хубаво от мазнината и го подрежете, за да се подравни. Сложете го в съд и обилно го покрийте със сол. Оставете така за 1 денонощие.
След това го измийте от солта и го сложете на проветриво...
11 Януари
9
Филе ВайсбратенИзмийте и подсушете добре месото. Покрийте го с лимонови резенчета и го посолете със сол и черен пипер.
Увийте го във фолио, намазано с масло. Сложете го в тавичка и го изпечете в силна фурна.
Изпеченото филе нарежете...
10 Септ.
Филе МиньонТелешкото филе на пържоли се намазва с разтопено масло и се оставя да престои за поне 30 минути.
Гъбите се почистват, ако са много големи се нарязват и се слагат да се посварят в подсолена вода.
Отделно в 3 с.л. масло...
27 Март
2
Пикантно филеПочистете бон филето от кожички и ципи. Шпиковайте го с парченца бекон и чесън.
натъркайте го хубаво със сол, червен пипер, счукани черен пипер, дафинов лист и бахар.
Загрейте маслото в тавичка и запържете месото...
09 Окт.
Еленско филеФилетата се задушават в половината от мазнината, наредени отгоре със задушени гъби, които са покрити с парче сланина.
След като се позапекат на фурна с малко вода или бульон, поднасят се залети със сос, който се приготвя...
29 Януари
1
Коледно филеСмесват се карамфилът, черният пипер, бахарът и индийското орехче. Прибавят се, медът, захарта, канелата и солта.
Месото се поставя в купа и се натрива с ароматната смес. В продължение на 3 дни се обтрива с подправките...
20 Януари
Филе ЕленаПочистете рибицата, бонфилето хубаво от мазнината и го подрежете, за да се подравни. Сложете го в съд и обилно го покрийте със сол. Оставете така за 1 денонощие.
След това го измийте от солта и го сложете на проветриво...
11 Януари
9
Как да овкусяваме пилешко филе?Пилешкото филе е една от предпочитаните за консумация части от пилето. И докато едни се облизват лакомо при мисълта за пиле с уникален вкус, приготвено от пилешки бутчета, други предпочитат ястия с пилешко филе....
03 Юни
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месоОказва се, че типичните български деликатеси като панагюрската луканка и филе Елена, които преди време бяха защитени от Европейската комисия, се приготвят от вносно месо.
От сдружението Традиционни сурово-сушени месни...
26 Окт.
Паниран пангасиус филеФилето се размразява.
Приготвя се панировка от изброените продукти.
Трябва да се получи гъста панировка.
Овалват се филетата в панировката и се пържат във фритюрник....
17 Февр.
Хрупкаво рибно филе1. Рибата се натрива с лимонов сок, посолява се, подправя се с черен пипер и майорана и се оставя да преседи така около час.
2. След това се овалва в брашно, потапя се в разбитото яйце, след това в галетата, смесена с...
30 Април
Печено свинско филеМахнете тлъстините от филето, ако има такива. По желание може да шпиковате месото с малки парченца бекон или сланина.
Посолете месото и го поръсете с пипер. Сложете го в намазнена тавичка с малко вряла вода.
Печете...
16 Ноем.
1
Задушено телешко филеОт телешките кости, сухите подправки, корените на магданоза, моркова, целината и лука сваряваме силен бульон.
Прибавяме доматеното пюре, прецеждаме и поддържаме топъл.
Начукваме филето и го шпиковаме с парченца сланина...
17 Ноем.
Печено пилешко филеДвете пилешки филета се цепват донякъде, за да се получат два по-големи изтънени листа. Всеки от тях се отърква добре с продуктите от марината и се оставя в хладилник за 2 часа.
Зима се първото изтънено филе и в него...
19 Ноем.
1