Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Филе Елена от свински вратРазтваряме едрата сол във водата. Потапяме почистения свински врат в саламурената вода за 24 часа.
След като пренощува месото в саламурата, го изваждаме и оставяме да се изцеди добре.
Върху парче хартия или вестник...
03 Март
3
Филе Елена по семейна рецептаСуши се филето Елена около две седмици, след което е готово за консумация в компанията на чаша вино.
Филе Елена по семейна рецепта за празник на трапезата. Любимото сушено месо!...
20 Февр.
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Филе ЕленаСлед около 3 седмици вашето филе Елена е готово.
Съхранявайте сушеницата в хладилник, увито в хартия....
11 Януари
9
Яйца с филе Елена по рецепта на ЗвездевВъв всяка от формите, които са намазани, се слагат филийки от филе Елена на дъното и по стените, за да се оформи купичка.
В средата на всяка купичка от филе се слага по едно яйце....
23 Дек.
Пълнени гъбки с филе ЕленаНарязваме на ситни кубчета филето Елена и пълним гъбите.
Печем в предварително загрята фурна на 200°C....
06 Януари
Бързо и лесно Филе ЕленаМесото се измива и подсушава много добре, a ако парчето е много дебело, се реже през средата. Трябва ви кутия с капак. В нея се слага месото, обилно посипано със захар отгоре и отдолу.
Така то трябва да престои 24 часа...
20 Дек.
1
Свинско Елена на фурнаНарязваме свинското на късчета и го запържваме леко в тиган. След като сме го запържили до порозовяване, го прехвърляме в тава и му добавяме брашното и хубаво го объркваме.
Нарязваме топеното сирене на кръгчета и го редим...
25 Февр.
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Черен дроб от елен с беконНакиснете предварително черния дроб от елен в млякото за няколко минути. Оваляйте в брашнито и пуснете в тигана да се пържи до готовност от всички страни....
21 Ноем.
Филе Елена от какво се прави?Често може да чуете да наричат филе Елена перлата на мезетата....
16 Окт.
Как да съхраняваме домашното филе Елена?От особена важност за максималното запазване на вкуса на домашното филе Елена е неговото правилно съхранение....
25 Април
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продуктиТова са панагюрската луканка и любимото на мнозина филе Елена....
05 Август
Какви подправки се слагат на филе Елена?Кой не е чувал за филе Елена, кой не го е пробвал с една ракия или чаша отлежало домашно вино? Който го е опитал, винаги повтаря.
Всъщност името на филе Елена подлъгва, че е от еленско месо....
02 Март
1
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месоОказва се, че типичните български деликатеси като панагюрската луканка и филе Елена, които преди време бяха защитени от Европейската комисия, се приготвят от вносно месо....
26 Окт.
Свинско сърце тип ЕленаДа ви е вкусно с това чудесно мезе за питие - свинско сърце тип Елена....
06 Окт.
Поширани круши Хубавата ЕленаПошираните круши Хубавата Елена са готови.
Източник: Cook with a Smile - Кремена Русева
Забележка: Мога само да благодаря на кулинар Кремена Русева! Разкошни, ухаещи на всякакъв аромат круши....
09 Май
Питка за Св. св. Константин и ЕленаАктивирайте маята в малко от топлото мляко с захарта и поръсете с брашно, оставете да шупне и изпълни купичката, за препоръчване е битова керамична, която задържа топлината.
Разбийте яйцата с прясното, кисело мляко и...
22 Май
Пет рецепти за филе от рибаПредимство на готвенето на риба е бързата термична обработка, възможността за съчетаване на рибното филе с много и различни сосове, и не на последно място, ползата за организма от състава на рибата. Затова по-често...
02 Май