Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Патешко магре със сос Фоа граПоднесете патешкото магре, нарязано на филийки и залято с ароматният сос Фоа гра (може и просто да го сложите отстрани в купичка).
Добър апетит!...
19 Юни
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Фоа гра - тъмната страна на изискания деликатесТерминът Фоа гра от френски означава мастен черен дроб от патици и гъски. За производството на гъши дроб работници насилствено вкарват в гърлата на мъжки патици два пъти всеки ден до 2 кг зърно и мазнини в стомасите...
03 Окт.
2
Как се прави Фоа Гра?Перфектно изпеченото парче гъши дроб (Фоа Гра), хрупкаво отвън с топла маслена сърцевина, която се топи в устата ви, е кулинарен еликсир за сетивата ви.
Тази рецепта за печен гъши дроб, която ще видите по-долу, подчертава...
17 Март
Фоа гра - тайната на най-изискания френски деликатесФоа гра, прочутият по цял свят пастет от гъши дроб, е класиката на деликатесите за всички времена. Историята на фоа гра тръгва от древни антични времена и преминава през различни епохи и начини на приготвяне, за да се...
26 Ноем.
Фоа гра е забранена на места заради жестокостта към гъскитеГъшият черен дроб, който, преработен като пастет, е известен в цял свят с френското наименование „фоа гра”. Това е деликатес, който е описан в стотици романи и е любим на много хора по света.
Пристрастие към гъшия черен...
28 Ноем.
Гъши дробГъши дроб, познат още като фоа гра, се получава от черен дроб на гъски и патици, като гъшият се добива в по-малки количества от патешкия. Гъши дроб е култов деликатес, който е истинска наслада за сетивата. Заедно с...
18 Юли
5
Специална солено-сладка салатаСалатата се прехвърля в красива купа или салатиера и отгоре се поставят небрежно парчетата фоа гра и патешки хамон....
03 Август
Гъши дроб - вкусът на луксаЗа пръв път прелетни гъски са опитомявани с цел консумация в Древен Египет. Те били изхранвали основно със смокини. Постепенно миграцията им на север довела до естествено разпространение на тези угоени видове. Така...
26 Април
Патешко Магре - същност и начин на приготвянеНякои са го хапвали, други са чували за него, несъмнено обаче името на това ястие вдъхва изящество, изтънченост и класа. Патешкото магре е сред най-предпочитаните специалитети на елитните ресторанти, любимо на мнозина...
14 Дек.
Най-съвременната кулинарна технология sous vide (във вакуум)Приготвянето на перфектната пържола е истинско изкуство, познато на гурме готвачите. Доскоро подготвянето на вкусното и топящо се в устата месо бе нещо, което се пазеше едва ли не в строго секретна тайна. Това вече...
07 Юни
Топ 5 или крем дьо ла крем на световната кухняХраната и пътуването - една от неустоимите двойки в света. Както книгата и почивката, любовта и поезията, морето и романтиката и какво ли още не…
Независимо от вашата посока, винаги ще намерите малък повод да направите...
11 Януари
История на готвенето с гъши дробОще древните египтяни са знаели колко вкусен е гъшият дроб. Те забелязали, че ако дивите гъски преяждали, черният им дроб наедрявал, ставал мазен и нежен на вкус, и най-важното – много вкусен.
С времето гъските станали...
19 Дек.
Невероятни рецепти с гъши дробГъшият дроб, известен още като фуа-гра, е основен деликатес във френската кухня. Класическото фуа-гра се приготвя от 800 грама гъши дроб, сол и черен пипер на вкус, чаша коняк и трюфели. Гъшият дроб се смила, добавя...
06 Януари
3 световни кулинарни класики, които трябва да опитате поне веднъжХраната е едно от безспорните удоволствия на света. Милиони хора по Земята дават сърце и душа, за да я преобразят във вкусна наслада. Независимо къде се намират - под парещото слънце или край ледените късове, в джунглата...
10 Март
Традиционни френски продукти, които са гордост за местнитеВ следните редове ще пишем наистина само за френски продукти, които са гордост за местното население, а не за френски специалитети.
Както ни е пределно ясно, френската кухня е ненадмината, и то не по един или по два...
20 Януари
Как се готви гъши дроб?Гъшият дроб е вкусен и диетичен продукт, който съдържа много витамини и полезни микроелементи. Ястията с гъши дроб са много хранителни и са с наситен характерен вкус.
Един от най-изисканите специалитети с гъши дроб...
08 Април
Празнични солени еклериВ купа сложете фоа грато и крема сиренето. Намачкайте добре с вилица до еднородна смес.
Добавете виното и черния пипер. Разбъркайте отново.
Напълнете пош с накрайник.
Шприцовайте крема в еклерите....
02 Януари
Патешки дроб - микуитТова е технологията за така нареченият фоа гра гъши дроб или Микуит, която е абсолютно същата и за патешкия в случая....
20 Януари
Търси се професионален купонджия срещу £21 000 годишноПрофесия купонджия – да, има такова нещо. Човекът, който ще бъде назначен на единственото свободно място, ще има тежката задача да посещава най-горещите партита на планетата. Срещу усърдието си той ще получава по 21 000 британски...
29 Август
Честит палачинков ден!Според мнозина денят на палачинките е неделя, всяка неделя. Но те не са прави. От столетия насам тези изкусително вкусни десерти си имат собствен ден.
Световният ден на палачинките не се отбелязва на точна дата, а...
05 Март
5
Празнични хапки с гъши дробПоставете върху всяко хлебче парченце фоа (гъши дроб) и поръсете с едра сол и още черен пипер, ако желаете....
17 Дек.
Прост фаст фууд е емблема на канадската кухняМного е трудно да се говори за традициите на канадската кухня. Тя често бива определяна по-скоро като англо-американско-канадска кухня. Това не е изненадващо, като се има предвид историческите корени на жителите на многонационалната...
25 Септ.