Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фондан с маршмелоуВ купата с бонбоните добавяме вода и я слагаме в микровълновата за 30 секунди на функция за размразяване, разбъркваме и при нужда я слагаме отново за 30 секунди, като отново разбъркваме добре.
Когато се разтопи, добавяме...
22 Януари
Фондан от бял шоколадАко не ви се прави всичко това просто смесете класически бял фондан с бял шоколад за моделиране, като фонданът трябва да е повече от шоколада като количество....
18 Април
Бърз фондан за украсаМоже да използвате фондана на момента или да увиете в стреч и да сложите в хладилника за ползване за следващите дни....
03 Юли
2
Сладки с фондан за Баба МартаИзпечените бисквити охладете добре, след което украсете с фондан по свой вкус.
След като декорирате изделията, прекарайте конец мартеничка през отворите на всяка сладка.
Сладки с фондан за Баба Марта са готови!...
01 Март
Сладки с фондан за 8-ми мартУкрасете ги с фондана.
Сладките с фондан за 8-ми март са готови....
16 Март
Фондю с ФонтинаНарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа.
Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте.
Добавете маслото и яйцето и продължете...
20 Юли
Фондю с кафеКафето се смесва с коняка и захарта и се нагрява на бавен огън.
Сметаната се разбива и се поръсва с настърган шоколад. Бухтичките се топват в кафето, а след това в сметаната.
Вместо с бухтички може да поднесете фондюто...
29 Дек.
Фондю с вишниПасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън. Бисквитите се топват във вишневата смес от всеки от гостите....
25 Юли
Фондю с гъбиЗагрейте маслото направо в съда за фондю и сложете гъбите да се запържат заедно с лука за около 10 минути. Поръсете с брашното, разбъркайте и долейте бавно млякото при непрекъснато бъркане....
23 Юли
Фондю с бяло сиренеНатрийте съда за фондю с чесън. Стопете маслото, добавете брашното и разбъркайте, като запържите за 2-3 минути.
Бавно долейте млякото при непрекъснато бъркане....
23 Юли
ФонданУвийте плътно фондана със стреч фолио, за да го съхраните до момента, в който ще използвате тази глазура....
25 Април
1
Фондю с четири вида сиренаСервирайте готовото фондю с различни видове хляб, който може да е предварително запечен във фурната....
17 Януари
Зелево фондю с ябълков сосБульонът се загрява в съд за фондю до кипване. Парченцата зеленчуци се набождат на специални вилички, топват се в бульона, за да се загреят, и се хапват с ябълков сос....
13 Окт.
Фондю с шоколад и кафеСъдът за фондю се подгрява и в сместа се потапят резени ябълки, круши и банани, а също така начупеният на парченца блат....
07 Януари
Ананасово фондю с бял шоколадШоколадът се разтопява на водна баня, добавя се сметаната и след 1 минута се добавя ликьорът.
Сместа се топли на бавен огън още 2 минути.
Парченцата ананас се набождат на вилица и се топват във фондюто....
13 Юли
Фондю с кашкавал в тикваСрязва се капачето на тиквата и с лъжица се чисти от семената и влакната. Отвътре тиквата се поръсва със сол и се намазва с малко зехтин. Пече се 45 минути на 180 градуса.
Лукът се реже на кубчета, чесънът се реже на...
27 Окт.
Фондю с шоколад и портокалиВ съд за фондю се слага начупеният шоколад и сметаната. Всичко се загрява на бавен огън до разтопяването на шоколада. Портокалът се изцежда и сокът се добавя в сместа....
11 Януари
Шоколадов фонданВ средата на всеки фондан притиснете по блокче шоколад.
Долейте в чашките още малко от сместа и сложете да се пекат върху тавичка за около 20-25 минути. Фурната трябва да е загрята до 150 градуса....
10 Януари
1
Бонбони ФонданРазбиваме с миксер сметаната със захарта и ванилията до получаването на гладка смес.
От сместа оформяме топчици, които овалваме в смлените ядки и съхраняваме в хладилника....
11 Юли
Празнично фондю с три вида сиренаСмесваме нишестето с лимоновия сок и разбъркваме, докато се разтвори. Нарязваме лука на дребно и го прехвърляме в дълбока тенджера, заливаме го с шампанско и го оставяме да ври около 2-3 минути.
След това добавяме сирената...
03 Окт.
Кралско фондю с четири вида месоБроколите се разделят на съцветия, морковите се режат на кръгчета, телешкото и сърнешкото месо се режат на кубчета, свинското и пилешкото месо – на лентички. Сваряват се и се отцеждат от бульона.
Броколите и морковите...
23 Юни
Фондю с бутер тесто на фурнаРазтапяме маслото и при него изсипваме брашното, запържваме при непрекъснато бъркане.
Постепенно прибавяме млякото и продължаваме да бъркаме с телена бъркалка, за да стане на сос.
Варим соса на среден огън 15 мин....
09 Дек.
Меденки с фонданПоръсва се масата с нишесте, може и обикновено, и се точи тънък лист зелен фондан. С формичка се изрязва елха, може да е малко по-малка от бисквитката....
19 Дек.
Фондан - захарно тестоСъхранява се до следващия ден на стайна температура, а не в хладилника фонданът - захарно тесто.
Тогава може да го премесите с още малко пудра захар....
29 Март