Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-популярните френски винаВкусът на френските вина може да бъде описан като землист или минерален, някои от тях имат нотки на тебешир или гъби.
Най-популярните френски вина се определят от регионите, в които се отглеждат....
18 Февр.
Легенда за френските винаПреди много години във Франция живял знаменит винопроизводител. Когато усетил, че не му остава още много време на този свят, той посадил седем лозя от различни сортове.
Идеята му била от всички тях да направи невиждано...
14 Юни
Построиха изба за френски вина на дъното на океанаКачествени френски вина вече ще отлежават на дъното на Атлантическия океан....
09 Юли
Френски предястияАртишокът със сос винегрет е традиционно френско предястие, което е много вкусно и ароматно....
23 Юли
1
Най-популярните португалски винаПортугалия е една от държавите с добре развито винопроизводство. Само споменаването на Порто е достатъчно, за да събуди доверието на любителите на изискания винен вкус.
Португалците дължат винопроизводството си на древните...
16 Март
Световно признатите немски винаГерманската нация може да се похвали с истински усет към алкохолните напитки. Не толкова известен обаче е фактът, че в Германия се отглеждат някои сортове бяло грозде, от което се правят златисти вина със силен плодов...
12 Май
Кои са плодовите винаМного хора си мислят, че вино може да се направи единствено от грозде. Всеки ценител на вината е пробвал поне веднъж и вино, направено от плодове.
Всъщност в това да се прави вино от плодове няма нищо странно. В...
29 Март
Най-популярните сухи винаСухите вина имат богат, оживяващ вкус с произнесени аромати на плод, често се забелязва пикантност, аромат на ядки или зърнени култури.
Добър финал с много характер. Едни от най-известните сортове сухи вина са Траминер...
27 Март
Най-популярните ликьорни винаФренските сотерн, испанските шери, малага и мадейра, португалското порто и австрийските, германските или канадските айсвайн – световната палитра от ликьорни вина е богата на разновидности, много от които със забележителни...
26 Март
Кои са десертните вина?Десертните вина се отличават от трапезните главно по това, че имат изразен сладък вкус поради високото съдържание на захар и високото съдържание на алкохол. За производството на десертни вина най-често се използват такива...
20 Март
Най-популярните италиански винаАко сте решили да отидете на винен туризъм в Италия, е добре предварително да научите които са най-добрите винопроизводители и марки сред италианските вина, в зависимост от това към кой района сте се насочили.
Северозападна...
05 Март
Кои са пенливите вина?Причината да се газира само това вино е в климата в този френски регион. Там е доста студено и в бутилките са се получили тези особени мехурчета, които винарите се опитвали в началото да елиминират....
17 Февр.
Всичко за Десертните винаВ България идеята за наличие на захар във виното, различна от естествената фруктоза на плода в алкохола, се смята за крайно неприемлива. Захарта се свързва с главоболие, сигнал за измама на продукта. По принцип на десертните...
12 Март
Приготвяне на плодови винаПлодово вино може да се приготви от най-различни плодове, а също така и от растения, които растат на бостан. Годни за приготвяне на плодово вино са динята и пъпешът.
Приготвянето на плодово вино има своите особености...
10 Май
1
Френски омлетЗа приготвянето на френски омлет първото, което правим, е да счупим яйцата в купичка и след това разбиваме много добре.
Разбиването продължава, докато изчезнат следите от белтък....
01 Август
1
Френски козунакМаята се разтваря в половината мляко и се оставя да втаса. Яйцата се разбиват със захарта, маслото, солта и останалото мляко на топло.
Добавя се втасалата мая и се замесва тесто. Меси се, докато стане на конци. Оставя...
21 Февр.
Френски кремВ съд поставяме нишестето с половината захар и го разбъркваме много добре .
Разбиваме яйцата добре и ги прибавяме към нишестето, като разбъркваме добре.Целта е да се получи гладка смес.
Добавяме останалата част от захарта...
06 Април
5
Френски сладкишПрясното мляко се сварява заедно с 1 к.ч. от захарта и солта. Прибавя се полусвареният ориз. Оставя се да изстине, след което се прибавят разбитите с пудрата захар и 1 белтък жълтъци.
Ябълките се обелват и настъргват....
16 Февр.
Френски еклерМоже да се замени с олио, но това вече няма да е френски еклер, а печени тестени топки пълнени с крем и се загубва хрупкава текстура на тестото, също така и аромат на хубаво масло, което не е без значение....
14 Май
3
Френски целувкиФренските целувки се пекат до покафеняване в предварително загрята на 190 градуса фурна....
22 Юни
Френски сладоледОригиналната рецепта на френския сладолед се приготвя със сладко от смокини, но по желание може да използвате и друго....
20 Юни
1