Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Солени еклерчета с фоа граСолени еклерчета с фоа гра
22 Март
Първо разрежете еклерите на две през средата. Смесете крема сиренето заедно с фоа грато и ги намачкайте добре. Прибавете черния пипер и виното. Напълнете солената смес в пош и шприцовайте в еклерчетата. Похлупете...
Патешко магре със сос Фоа граПатешко магре със сос Фоа гра
19 Юни
Почистете патешкото магре от излишни ципички и тлъстини по повърхността. Магрето представлява патешко филе с кожа, обикновено доста дебела заради подкожния слой мазнина. Посолете хубаво само от страната на кожата, така...
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)
13 Дек.
1
Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)
13 Дек.
1
Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
Фоа гра - тъмната страна на изискания деликатесФоа гра - тъмната страна на изискания деликатес
03 Окт.
2
Терминът Фоа гра от френски означава мастен черен дроб от патици и гъски. За производството на гъши дроб работници насилствено вкарват в гърлата на мъжки патици два пъти всеки ден до 2 кг зърно и мазнини в стомасите...
Как се прави Фоа Гра?Как се прави Фоа Гра?
17 Март
Перфектно изпеченото парче гъши дроб (Фоа Гра), хрупкаво отвън с топла маслена сърцевина, която се топи в устата ви, е кулинарен еликсир за сетивата ви. Тази рецепта за печен гъши дроб, която ще видите по-долу, подчертава...
Фоа гра - тайната на най-изискания френски деликатесФоа гра - тайната на най-изискания френски деликатес
26 Ноем.
Фоа гра, прочутият по цял свят пастет от гъши дроб, е класиката на деликатесите за всички времена. Историята на фоа гра тръгва от древни антични времена и преминава през различни епохи и начини на приготвяне, за да се...
Фоа гра е забранена на места заради жестокостта към гъскитеФоа гра е забранена на места заради жестокостта към гъските
28 Ноем.
Гъшият черен дроб, който, преработен като пастет, е известен в цял свят с френското наименование „фоа гра”. Това е деликатес, който е описан в стотици романи и е любим на много хора по света. Пристрастие към гъшия черен...
История на готвенето с гъши дробИстория на готвенето с гъши дроб
19 Дек.
Още древните египтяни са знаели колко вкусен е гъшият дроб. Те забелязали, че ако дивите гъски преяждали, черният им дроб наедрявал, ставал мазен и нежен на вкус, и най-важното – много вкусен. С времето гъските станали...
Невероятни рецепти с гъши дробНевероятни рецепти с гъши дроб
06 Януари
Гъшият дроб, известен още като фуа-гра, е основен деликатес във френската кухня. Класическото фуа-гра се приготвя от 800 грама гъши дроб, сол и черен пипер на вкус, чаша коняк и трюфели. Гъшият дроб се смила, добавя...
Как се готви гъши дроб?Как се готви гъши дроб?
08 Април
Гъшият дроб е вкусен и диетичен продукт, който съдържа много витамини и полезни микроелементи. Ястията с гъши дроб са много хранителни и са с наситен характерен вкус. Един от най-изисканите специалитети с гъши дроб...
Прост фаст фууд е емблема на канадската кухняПрост фаст фууд е емблема на канадската кухня
25 Септ.
Много е трудно да се говори за традициите на канадската кухня. Тя често бива определяна по-скоро като англо-американско-канадска кухня. Това не е изненадващо, като се има предвид историческите корени на жителите на многонационалната...
Традиционната храна на тези 8 държави е най-вкусната в светаТрадиционната храна на тези 8 държави е най-вкусната в света
18 Юли
Всяка държава има своята традиционна храна. Кулинарният туризъм включва опитването на най-различни ястия и гозби в региона, в който сте попаднали. Няма как да се разхождате из френския Прованс и да не опитате на възможно...
Какво е било менюто на ТитаникКакво е било менюто на Титаник
09 Април
Корабът Титаник потъва на 14 април 1912 г. - само четири дни след първото си отплаване. Повече от 100 години по-късно хората все още са любопитни за всичко, свързано с него. И не само как се е случило такова ужасяващо произшествие...
Кои са окситанските графовеКои са окситанските графове
05 Март
Окситания е историческа област, която обхваща южната част на Франция и където все още се говори на окситански език, познат и като провансалски. През XVI век окситанският език е бил официален език на южната част на страната...
Гъши дробГъши дроб
18 Юли
5
Гъши дроб, познат още като фоа гра, се получава от черен дроб на гъски и патици, като гъшият се добива в по-малки количества от патешкия. Гъши дроб е култов деликатес, който е истинска наслада за сетивата. Заедно с...
Специална солено-сладка салатаСпециална солено-сладка салата
03 Август
Свежите листа за салата се измиват и отцеждат хубаво. Може да се ползва микс от различни, а може и само един вид, например къдрава маруля - зелена и с тъмно червеникави краски. Патешкият хамон се реже на много тънки ивици...
ТрюфелиТрюфели
21 Февр.
1
Трюфелите представляват грудковидни подземни гъби, които нямат стебло и корен. Те растат в симбиоза в корените на т.нар. микоризни дървета. Трюфелите са клас торбести гъби /Ascomycetes/, род Трюфели, в който влизат около...
Търси се професионален купонджия срещу £21 000 годишноТърси се професионален купонджия срещу £21 000 годишно
29 Август
Професия купонджия – да, има такова нещо. Човекът, който ще бъде назначен на единственото свободно място, ще има тежката задача да посещава най-горещите партита на планетата. Срещу усърдието си той ще получава по 21 000 британски...
Честит палачинков ден!Честит палачинков ден!
05 Март
5
Според мнозина денят на палачинките е неделя, всяка неделя. Но те не са прави. От столетия насам тези изкусително вкусни десерти си имат собствен ден. Световният ден на палачинките не се отбелязва на точна дата, а...
Гъши дроб - вкусът на луксаГъши дроб - вкусът на лукса
26 Април
За пръв път прелетни гъски са опитомявани с цел консумация в Древен Египет. Те били изхранвали основно със смокини. Постепенно миграцията им на север довела до естествено разпространение на тези угоени видове. Така...
Патешко Магре - същност и начин на приготвянеПатешко Магре - същност и начин на приготвяне
14 Дек.
Някои са го хапвали, други са чували за него, несъмнено обаче името на това ястие вдъхва изящество, изтънченост и класа. Патешкото магре е сред най-предпочитаните специалитети на елитните ресторанти, любимо на мнозина...
Идете там, ако искате да видите духове!Идете там, ако искате да видите духове!
10 Юли
По света има множество страховити дестинации, които са известни като свърталище на духове и какви ли не други адски изчадия. И докато мнозина биха се вцепенили само при мисълта да посетят такова място, други авантюристични...
Най-съвременната кулинарна технология sous vide (във вакуум)Най-съвременната кулинарна технология sous vide (във вакуум)
07 Юни
Приготвянето на перфектната пържола е истинско изкуство, познато на гурме готвачите. Доскоро подготвянето на вкусното и топящо се в устата месо бе нещо, което се пазеше едва ли не в строго секретна тайна. Това вече...
Топ 5 или крем дьо ла крем на световната кухняТоп 5 или крем дьо ла крем на световната кухня
11 Януари
Храната и пътуването - една от неустоимите двойки в света. Както книгата и почивката, любовта и поезията, морето и романтиката и какво ли още не… Независимо от вашата посока, винаги ще намерите малък повод да направите...