Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Солени еклерчета с фоа граПърво разрежете еклерите на две през средата.
Смесете крема сиренето заедно с фоа грато и ги намачкайте добре. Прибавете черния пипер и виното.
Напълнете солената смес в пош и шприцовайте в еклерчетата.
Похлупете...
22 Март
Патешко магре със сос Фоа граПочистете патешкото магре от излишни ципички и тлъстини по повърхността. Магрето представлява патешко филе с кожа, обикновено доста дебела заради подкожния слой мазнина.
Посолете хубаво само от страната на кожата, така...
19 Юни
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Фоа гра натюр (Гъши дроб натюр)Дробът предварително се накисва за 10-12 часа в студена вода, след това се отцежда и внимателно се подсушава. С остър нож почистете всички жили. След това поставете в огнеупорен съд, заедно с мазнината и покрийте с дебела...
13 Дек.
1
Фоа гра - тъмната страна на изискания деликатесТерминът Фоа гра от френски означава мастен черен дроб от патици и гъски. За производството на гъши дроб работници насилствено вкарват в гърлата на мъжки патици два пъти всеки ден до 2 кг зърно и мазнини в стомасите...
03 Окт.
2
Как се прави Фоа Гра?Перфектно изпеченото парче гъши дроб (Фоа Гра), хрупкаво отвън с топла маслена сърцевина, която се топи в устата ви, е кулинарен еликсир за сетивата ви.
Тази рецепта за печен гъши дроб, която ще видите по-долу, подчертава...
17 Март
Фоа гра - тайната на най-изискания френски деликатесФоа гра, прочутият по цял свят пастет от гъши дроб, е класиката на деликатесите за всички времена. Историята на фоа гра тръгва от древни антични времена и преминава през различни епохи и начини на приготвяне, за да се...
26 Ноем.
Фоа гра е забранена на места заради жестокостта към гъскитеГъшият черен дроб, който, преработен като пастет, е известен в цял свят с френското наименование „фоа гра”. Това е деликатес, който е описан в стотици романи и е любим на много хора по света.
Пристрастие към гъшия черен...
28 Ноем.
История на готвенето с гъши дробОще древните египтяни са знаели колко вкусен е гъшият дроб. Те забелязали, че ако дивите гъски преяждали, черният им дроб наедрявал, ставал мазен и нежен на вкус, и най-важното – много вкусен.
С времето гъските станали...
19 Дек.
Невероятни рецепти с гъши дробГъшият дроб, известен още като фуа-гра, е основен деликатес във френската кухня. Класическото фуа-гра се приготвя от 800 грама гъши дроб, сол и черен пипер на вкус, чаша коняк и трюфели. Гъшият дроб се смила, добавя...
06 Януари
Как се готви гъши дроб?Гъшият дроб е вкусен и диетичен продукт, който съдържа много витамини и полезни микроелементи. Ястията с гъши дроб са много хранителни и са с наситен характерен вкус.
Един от най-изисканите специалитети с гъши дроб...
08 Април
Прост фаст фууд е емблема на канадската кухняМного е трудно да се говори за традициите на канадската кухня. Тя често бива определяна по-скоро като англо-американско-канадска кухня. Това не е изненадващо, като се има предвид историческите корени на жителите на многонационалната...
25 Септ.
Традиционната храна на тези 8 държави е най-вкусната в светаВсяка държава има своята традиционна храна. Кулинарният туризъм включва опитването на най-различни ястия и гозби в региона, в който сте попаднали. Няма как да се разхождате из френския Прованс и да не опитате на възможно...
18 Юли
Какво е било менюто на ТитаникКорабът Титаник потъва на 14 април 1912 г. - само четири дни след първото си отплаване. Повече от 100 години по-късно хората все още са любопитни за всичко, свързано с него. И не само как се е случило такова ужасяващо произшествие...
09 Април
Кои са окситанските графовеОкситания е историческа област, която обхваща южната част на Франция и където все още се говори на окситански език, познат и като провансалски.
През XVI век окситанският език е бил официален език на южната част на страната...
05 Март
Гъши дробГъши дроб, познат още като фоа гра, се получава от черен дроб на гъски и патици, като гъшият се добива в по-малки количества от патешкия. Гъши дроб е култов деликатес, който е истинска наслада за сетивата. Заедно с...
18 Юли
5
Специална солено-сладка салатаСвежите листа за салата се измиват и отцеждат хубаво. Може да се ползва микс от различни, а може и само един вид, например къдрава маруля - зелена и с тъмно червеникави краски.
Патешкият хамон се реже на много тънки ивици...
03 Август
ТрюфелиТрюфелите представляват грудковидни подземни гъби, които нямат стебло и корен. Те растат в симбиоза в корените на т.нар. микоризни дървета. Трюфелите са клас торбести гъби /Ascomycetes/, род Трюфели, в който влизат около...
21 Февр.
1
Търси се професионален купонджия срещу £21 000 годишноПрофесия купонджия – да, има такова нещо. Човекът, който ще бъде назначен на единственото свободно място, ще има тежката задача да посещава най-горещите партита на планетата. Срещу усърдието си той ще получава по 21 000 британски...
29 Август
Честит палачинков ден!Според мнозина денят на палачинките е неделя, всяка неделя. Но те не са прави. От столетия насам тези изкусително вкусни десерти си имат собствен ден.
Световният ден на палачинките не се отбелязва на точна дата, а...
05 Март
5
Гъши дроб - вкусът на луксаЗа пръв път прелетни гъски са опитомявани с цел консумация в Древен Египет. Те били изхранвали основно със смокини. Постепенно миграцията им на север довела до естествено разпространение на тези угоени видове. Така...
26 Април
Патешко Магре - същност и начин на приготвянеНякои са го хапвали, други са чували за него, несъмнено обаче името на това ястие вдъхва изящество, изтънченост и класа. Патешкото магре е сред най-предпочитаните специалитети на елитните ресторанти, любимо на мнозина...
14 Дек.
Идете там, ако искате да видите духове!По света има множество страховити дестинации, които са известни като свърталище на духове и какви ли не други адски изчадия. И докато мнозина биха се вцепенили само при мисълта да посетят такова място, други авантюристични...
10 Юли
Най-съвременната кулинарна технология sous vide (във вакуум)Приготвянето на перфектната пържола е истинско изкуство, познато на гурме готвачите. Доскоро подготвянето на вкусното и топящо се в устата месо бе нещо, което се пазеше едва ли не в строго секретна тайна. Това вече...
07 Юни
Топ 5 или крем дьо ла крем на световната кухняХраната и пътуването - една от неустоимите двойки в света. Както книгата и почивката, любовта и поезията, морето и романтиката и какво ли още не…
Независимо от вашата посока, винаги ще намерите малък повод да направите...
11 Януари