Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фъстъчено ОлиоНеотвореното фъстъчено олио може да се запази от една до две години. След отваряне фъстъченото олио може да се използва в рамките на половин година....
03 Февр.
Здравословни ползи от фъстъчено олиоВижте още:
- Шест любопитни приложения на фъстъченото масло;
- Фъстъчено масло за ускоряване на метаболизма....
17 Септ.
Как да готвим с фъстъчено олиоВсеки е чувал за така нашумялото фъстъчено масло, но малцина знаят, че съществува и фъстъчено олио, и то много преди да бъде измислено фъстъченото масло....
11 Март
Чесново олиоЧесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник.
Предимства: винаги имате подръка изчистен...
11 Февр.
Фъстъчено МаслоСъстав на фъстъченото масло
Фъстъченото масло може да източник на много хранителни вещества....
03 Февр.
Фъстъчено БрашноЗащо да използваме фъстъчено брашно
Истинското фъстъчено брашно е изработено от 100% фъстъци....
16 Февр.
ОлиоФъстъчено олио - зехтинът е незаменима част от Средиземноморската кухня, а фъстъченото олио - в кухнята на Източна Азия. Издържа на много висока температура, което го прави подходящо за пържене....
17 Юни
Баница без олиоВ купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето.
Вадим купата, в която ще се пече баницата.
Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
07 Март
Патладжани в олиоОбелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.
След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните.
След като...
24 Септ.
Алио е олиоЗагрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки.
Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
06 Март
Баница с олиоВ купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица.
След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
16 Март
Паста Алио олиоЧесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина.
След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица.
Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
18 Април
5
Козунак с олиоЗатопляме малко млякото, но не трябва да е горещо. Сипваме го в дълбока купа и в него начупваме маята и разбъркваме до нейното разтваряне. Добавяме 2 с.л. захар и 4 с.л. брашно, смесваме и оставяме да шупне за 15 минути....
03 Април
3
Фъстъчено млякоСмесете ядките с млякото и захарта.
Оставете сместа да престои няколко минути и добавете разбитата сметана, като бъркате енергично.
По желание налейте малко портокалов сок и поднесете....
01 Април
Фъстъчено маслоОбелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем.
Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
12 Април
3
Фъстъчено маслоОбелете фъстъците и ги запечете, докато започнат да ухаят леко. Смелете ги и доливайте олио - толкова, че да се получи гладък крем.
Добавете малко сол и захарта и пасирайте още малко....
12 Април
3
Маслени сладки с олиоПресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото.
Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките.
Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
14 Ноем.
Вкусна баница без олиоЗаради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина.
Разтопете свинска мас в чашка...
13 Март
Пикантно олио за пициИзмиваме мащерката и подсушаваме добре.
В подходящ съд - бутилка или стъклен буркан слагаме мащерката и лютите чушки. Заливаме подправките с олиото и затваряме добре.
Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици...
08 Ноем.
Спагети Алио е олиоСварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре.
Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки.
В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
10 Дек.
Питки с ароматно олиоТоплата вода, медът и маята се смесват и се оставят за 10 мин. Добавят се останалите продукти и се замесва еластично тесто.
Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки.
Всяка топка...
12 Февр.
Вита баница без олиоЯйцата се разбиват хубаво в дълбока купа. Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на...
20 Юни
Талиатели Алио е ОлиоСварете пастата и я отцедете.
Запържете чесъна в дълбок тиган със сгорещен зехтин до златисто.
Добавете вътре магданоза и пастата. Разбъркайте.
Разпределете тази вкусна паста в порции и отгоре обилно поръсете с настърган...
24 Септ.
Мариновани гъби в олиоПопарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан.
Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка.
При консумация,...
04 Юни