Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БелугаНе бива да се тревожите за това, тъй като е малко вероятно да изядете повече от 100 г хайвер от белуга....
09 Юни
ХайверЦената в Европа за хайвер от изкуствено отглеждани риби е около 1 443 евро за килограм, а хайвер от естествена белуга достига около 2 103 евро за иранска белуга. Цената зависи от големината на рибните яйца....
28 Септ.
3
Супа от леща БелугаСупата от леща Белуга се сервира гореща и се поръсва с пресен магданоз....
22 Февр.
Черен ХайверИнтересен факт е, че хайверът съставлява около 25% от теглото на белугата.
Женските белуги достигат до полова зрялост на около 25-годишна възраст, но не хвърлят хайвер всяка година....
17 Февр.
Вкусна салата с черна леща БелугаПредставих ви тази невероятно вкусна и ароматна черна леща Белуга, която можете да поднесете на Бъдни вечер.
Добър апетит!...
18 Дек.
ХайверГотовият хайвер се сервира охладен, а е най-хубав на следващия ден. Украсата е традиционна.
Хайверът е много вкусен....
07 Януари
2
Как се консумира хайверДнес по-достъпният хайвер е направен от сьомга и есетра.
Дръжте го на студено
Хайверът трябва да се сервира охладен и никога при стайна температура....
23 Февр.
Тарама хайверЗапочнете да пукате зърната хайвер, колкото повече пукнати зърна, толкова по-добре /по възможност всичките/.
С ръка стиснете накиснатия хляб да изтече водата и добавете към хайвера, разбъркайте....
20 Ноем.
1
Зеленчуков хайверИзмийте и нарежете на филийки патладжаните, посолете и ги сложете в наклонен съд, за да се отцедят от горчилката. След час ги измийте, подсушете и запържете до златисто.
Сложете ги в тавичка. Отделно изпържете морковите...
23 Септ.
Картофен хайверСваряваме яйцата, а след това сваряваме и картофите.
Обелваме картофите и горещи ги намачкваме с вилица. Към тях прибавяме настъргани сварените жълтъци, ситно нарязаните праз и магданоз, растителното масло. Разбиваме...
07 Февр.
Шопски хайверМоже да разбиете продуктите с блендер, като най-накрая се добавя прясното мляко в количество, което позволява образуването на смес с гъстотата на хайвер....
28 Септ.
4
Домашен хайверСмесете в дълбока купа хайвера, настъргания лук и пасирайте леко.
Добавете хляба и продължавайте да пасирате....
02 Януари
1
Грис хайверСваряваме гриса и разтопяваме маслото.
Нарязваме лука на ситно. Прибавяме разтопеното масло и нарязания лук към вече сварения грис и подправяме на вкус.
Може да го използвате за гарнитура към леки ястия или за сандвичи...
13 Март
1
Лек хайверНакълцайте зеленчуците и рибата възможно най-ситно, но в никакъв случай не пасирайте, защото вкусът се променя.
В подходящ съд разбъркайте първо изварата с киселото мляко, а после всички останали продукти, включително...
17 Април
Бял хайверНатрошаваме сухия хляб на трохи и слагаме 2 лъжици галета и разбъркваме хайвера.
Салатата поема доста хляб.
Добавя се трохи, докато стане гъст самият хайвер....
13 Януари
2
Фалшив хайверВодата се слага да заври и след това към нея на струйка се добавя 1 чаша грис.
След изстиване, се добавят олиото или 1 опaковка майонеза, 1 глава настърган лук и сокът от един лимон.
По желание може да се поднесе с...
15 Февр.
1
Зелен хайверС пасатор се смилат всички продукти, без изварата, докато стане на паста.
Прибавя се изварата и пак се пасира за около 30 сек. Много лесно, много вкусно и бързо.
Общите калории са не повече от 450. Аз го ползвам по...
02 Февр.
2
Къри хайверВ купа смесваме настърганите яйца с кърито и пресования чесън.
Прибавяме майонезата, магданоза и лимоновия сок и овкусяваме със сол, черен пипер и Табаско.
Прибираме в хладилника за поне 2 часа, за да поеме ароматите...
23 Юли
Грис хайверРазмийте доматеното пюре в 3 ч.ч. студена вода. Добавете сол на вкус, изсипете гриса и сварете до готовност.
Разбъркайте майонезата с 1-2 с.л лимонов сок и горчицата. Добавете сол и черен пипер и добавете лъжичка по лъжичка...
27 Септ.
Шопски хайверМоже да разбиете продуктите с блендер, като най-накрая се добавя прясното мляко в количество, което позволява образуването на смес с гъстотата на хайвер....
28 Септ.
4