Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Шницел с вино Марсала и хвойнаШницел с вино Марсала и хвойна
02 Август
4
Шницелът с вино Марсала и хвойна е много вкусен....
Пиле Марсала (Оригинална рецепта от Марсала)Пиле Марсала (Оригинална рецепта от Марсала)
07 Май
Пилето Марсала (Оригинална рецепта от Марсала) е много вкусно. Източник: Италианска оригинална рецепта от Марсала, Сицилия. Рецептата е свалена от клип. Забележка: Изключително вкусен и бърз аламинут....
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Характеристики на марсала Марсала е вино, което задължително трябва да бъде подсилено с алкохол. Така алкохолното съдържание достига от 17 до 20 процента....
Характеристики на тиква цигулкаХарактеристики на тиква цигулка
12 Ноем.
Тиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
Характеристики на тиква кестенкаХарактеристики на тиква кестенка
09 Ноем.
Характеристики на тиквата кестенка Разновидност на традиционната тиква, тиквата кестенка се отличава със своите характеристики....
Сос от МарсалаСос от Марсала
28 Август
Загрейте зехтина в тенджерка, прибавете лука, чесъна и гъбите. Задушете докато гъбите омекнат. Прибавете брашното и гответе още 1 минута, сипете виното и разбъркайте. Прибавете бульона и гответе докато вкусовете се...
Вишни с марсалаВишни с марсала
11 Юни
Сипете захарта, лимоновата кора, канелата, водата и марсалата в тенджерка и кипнете сместа, като непрекъснато разбърквате. Намалете огъня и варете още 5 минути, махнете канелата....
Тирамису с МарсалаТирамису с Марсала
25 Август
Поставяме отново фолио върху получената смес и я слагаме в хладилника Сместа за потапяне на бишкотите се приготвя по следния начин: Смесват се кафето и марсалата....
Тирамису с вино МарсалаТирамису с вино Марсала
07 Май
Преди да го сложите сладкиша на масата, обилно го поръсете с какао....
Телешки рулца с марсалаТелешки рулца с марсала
05 Юли
Разпределяме плънката върху парчетата месо и ги завиваме на стегнати рула, затягаме с конец. Запечатваме рулата в сгорещен зехтин, докато се зачервят, добавяме лука и разбъркваме и наливаме марсалата....
Нежно тирамису с марсалаНежно тирамису с марсала
18 Февр.
Нежното тирамису с марсала е готово....
Телешки медальони с вино МарсалаТелешки медальони с вино Марсала
14 Май
3
Телешките медальони с вино Марсала са готови. Източник: Кулинарен блог на Йоана Петрова Забележка: Качвам снимки на приготвеното ястие, включително и на вида месо с което съм работила....
Тарталети с рикота и марсалаТарталети с рикота и марсала
13 Август
Смесете рикотата с яйцата, захарта, лимоновата кора и марсалата. Разбийте добре и прибавете стафидите. Изсипете сместа в мъфините и запечете до златисто....
Характеристики на фюжън кухняХарактеристики на фюжън кухня
06 Юли
В наше време е доста трудно да се създаде нещо изненадващо и различно в кулинарно отношение. Вече като че ли всичко е направено, всичко е показано. Фюжън кухнята успява да ни опровергае и да ни покаже, че кулинарията има...
Характеристики на мускатова ракияХарактеристики на мускатова ракия
22 Януари
Тези характеристики помагат на гроздето да се налее със сладост, а от това зависи вкусът на ракията. Ценните захари се натрупват заедно с аромата на цветя и билки....
Пилешки гърди със спагети и МарсалаПилешки гърди със спагети и Марсала
10 Май
Пилешките гърди със спагети и Марсала са много вкусни. Източник: Tasty...
Маслен пай с круши и марсалаМаслен пай с круши и марсала
13 Януари
Масленият пай с круши и марсала е уникален!...
Боб Лима - характеристики на сортаБоб Лима - характеристики на сорта
14 Юли
Събиране и съхранение на боб Лима Събирането и съхранението зависи от характеристиките на зърната. Къдравият боб Лима е готов за бране след месец, а шушулките, които са на храсти, узряват дори по-бързо....
Характеристики на брашното от спелтаХарактеристики на брашното от спелта
12 Март
Все по-често хората преоткриват древни храни, останали загубени в дълбините на времето, а техните качества неизползвани за дълги периоди от историята. Такава култура е спелтата, която е предшественика на днешната пшеница....
Свинско бон филе с печурки и МарсалаСвинско бон филе с печурки и Марсала
06 Май
2
Свинското бон филе с печурки и Марсала е готово. Източник: Вкусно с Йоли...
Аюрведа: Характеристика на Питта дошатаАюрведа: Характеристика на Питта дошата
02 Януари
Характеристика на Пита дошата Пита (енергия) се визуализира с огъня. Хората с пита доша са стройни и добре сложени. Отличават се със среден ръст и слаба мускулатура. Метаболизма им е доста ускорен....
Аюрведа: Характеристика на Вата дошатаАюрведа: Характеристика на Вата дошата
29 Дек.
Характеристика на Вата дошата Вата (движение) се визуализира с вятъра. Хората от този тип са с тънки кости, тесен гръден кош, видими вени и сухожилия, рядка коса и студен поглед....
Аюрведа: Характеристика на Кафа дошатаАюрведа: Характеристика на Кафа дошата
28 Дек.
Характеристика на Кафа дошата Хората с кафа доша са добре сложени, с широк гръден кош, плътна и здрава кожа, гъста, мека коса. Движат се спокойно и плавно. Винаги запазват самообладание и са добронамерени....
Характеристики на най-популярните сортове гроздеХарактеристики на най-популярните сортове грозде
24 Март
Огромното разнообразие от сортове грозде предполага и богатството от различни типове вина, които могат да бъдат произведени от тях. Десетките разновидности на лозите са резултат от дълги години упорита работа, като не...
Биан - характеристики и свойстваБиан - характеристики и свойства
10 Април
Физикохимични характеристики на Биан Нефритът принадлежи към поредицата амфиболи, със заплетена влакнеста структура. Химичната му формула показва, че това е сложен калциев и магнезиев силикат....