Gotvach.bg»Статии»Хлебна Мая
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Хлебна Мая

Търсиш информация за Хлебна Мая? Разгледай последните ни публикации и статии за Хлебна Мая.
Хлебна мая или естествена закваска?Хлебна мая или естествена закваска?
4
Хлябът се прави с хлебна мая, която създава множество такива мехурчета, които се впримчват в тестото и му помагат да втаса и да се надигне по време на печене....
Маята за хляб вредна ли е?Маята за хляб вредна ли е?
Съществуват около 1500 разновидности на маята, една от които е хлебната мая. Какво представлява маята за хляб? Хлебната мая е продукт, който се използва масово сравнително отскоро....
МаяМая
3
Видове мая По своя вид маята може да бъде хмелова, нахутова, бобова, по предназначение - хлебна - за хлебни изделия), бирена - за пиво и фармацевтични цели)....
Бирена МаяБирена Мая
За производството на различните видове мая /бирена, хлебна, винена/ могат да се използват огромна група еукариотни едноклетъчни организми от царството на гъбите....
Вредата от белия хлябВредата от белия хляб
5
Алтернатива се явява полезното пълнозърнесто или ръжено хлебче. Може да се купи от всеки магазин или да се приготви у дома, но без да се използва мая и маргарин....
Истинският кроасан с масло, който се топи в устатаИстинският кроасан с масло, който се топи в устата
Големите майстори правят тестото от брашно, хлебна мая, вода, малко захар и малко сол. Когато сместа бухне, в нея се вмъква маслото....
Български хлебар бе обявен за съкровище на ЮНЕСКОБългарски хлебар бе обявен за съкровище на ЮНЕСКО
3
Старозагорският майстор-хлебар Богдан Богданов беше обявен за живо съкровище на ЮНЕСКО. Майсторът замесва хляб по древна рецепта с жива мая и изворна вода....
Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?Храни, съдържащи биотин: Защо са толкова полезни?
Хлебна мая - само 7 грама хлебна мая съдържат между 1.4 и 14 мкг биотин. 6. Пшеничен хляб - истинско депо на биотин. Една филия пшеничен хляб съдържа между 0.02 и 6 мкг биотин. 7....
Ужас! Хибридната пшеница превръща хляба в отроваУжас! Хибридната пшеница превръща хляба в отрова
Според диетолога, когато към брашното от ГМО зърно се добави хлебна мая, тогава изделията от него се превръщат в чиста отрова....
Как да използваме маята за здраве и красота?Как да използваме маята за здраве и красота?
Истински природен резервоар на полезни вещества, хлебната и бирената мая са богати на витамини от В групата, минерали, аминокиселини и дрожди....
Ползи от бирената маяПолзи от бирената мая
Той има горчив вкус и не бива да се бърка с хлебната мая. Съдържанието на хром в бирената мая може да създаде интерес у хората с диабет тип II (неинсулинозависим диабет), тъй като той понижава кръвната захар....
Тънкости при печене на баницаТънкости при печене на баница
1
В тази рецепта ще приготвим тестото с хлебна мая. Първо се размива маята с малко вода. Прибавят се мазнината, солта, яйцата, брашното и лимонадата....
Здравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментацияЗдравословен хляб без мая - чудото на естествената ферментация
Постоянното използване на хлебни продукти с този състав може да повиши устойчивостта на организма, да увеличи имунитета, да намали податливостта към йонизиращо лъчение, чувствителността към въздействието на екзогенни фактори...
Най-веселите Великденски традиции от цял святНай-веселите Великденски традиции от цял свят
Мексиканският хлебен пудинг се сервира през Великденските празници, като по специално се приготвя за Разпети петък. Прави се с ядки, плодове от смокини и често се смесва със сирене....
Основни правила при печене на хлебни изделияОсновни правила при печене на хлебни изделия
Печенето на хляб и хлебни изделия се извършва в пещи, фурни. Под режим на печене се разбират основните параметри на печенето: продължителност, температура, както и влажност в различни зони на камерата за печене....