Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ХошмеримПрясното мляко се стопля малко, без да се вари. Трябва да е хладко. Сваля се от котлона. Към него се добавя маята за сирене, разбърква се добре, захлупва се с капак, завива се с кърпа и се оставя за 1 час да престои.
После...
07 Септ.
Хошмерим - млечен крем с мая за сиренеИзсипваме прясното мляко в съд за варене и го слагаме да се затопли. Млякото не бива да стане нито много горещо, нито да заври. Към него прибавяме маята, разбъркваме и покриваме съда с капак.
Оставяме съда около 2 часа...
15 Март
1
Турските десерти, които си спечелиха световна любовЕдин такъв десерт с над 500 годишна история е Хошмерим. Той се приготвя като към изпечен грис се добавя подсладено мляко, малко вода и захар....
29 Окт.