Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хранителна стойност на медаВисоката хранителна стойност на меда идва от наличието на монозахариди, които се усвояват от организма без никаква обработка, защото постъпват направо в кръвта....
31 Март
Хранителна стойност на лещатаВсички тези компоненти са в балансирано количество и следователно имат максимална хранителна стойност.
Има няколко вида леща:
- Кафявият е най-често срещаният сорт....
08 Май
Хранителна стойност на тикватаТиквата е така ценена най-вече заради богатата си хранителна стойност, силно наподобяваща тази на картофите. Тя притежава ценни диетични и вкусови качества....
07 Ноем.
1
Хранителна стойност на гъбитеХранителната стойност на гъбите може да бъде сравнена с най-полезните зеленчуци. Въпреки високо съдържание на вода, гъбите съдържат множество полезни вещества.
Едно от веществата в състава на гъбите са белтъчините....
08 Май
Скумрия - хранителна стойност и ползиХранителна стойност (на 100 g скумрия)
Макроси
- Калории - 205 kcal
- Въглехидрати – 0 g
- Протеин – 18.6 g
- Общо мазнини – 13.9 g
Витамини (% от препоръчителния дневен прием)
- Витамин D – 90%
- Витамин B12 –...
04 Юли
Хранителни стойности на амарантТова, че в амаранта не се съдържа глутен, е най-позитивната хранителна характеристика на растението. Тази му черта го превръща в алтернатива за всички, които изпитват непоносимост към глутена....
17 Ноем.
Хранителната стойност на варените картофиВарените картофи съдържат витамини и минерали, особено калий, фосфор, витамини от В-комплекс и витамин С. Нямат много калории и мазнини, а високото им съдържание на фибри помага да се чувстваме сити за по-дълго време. Ако...
06 Дек.
Хранителна стойност и ползи на бананитеПри диария се губят важни електролити от човешкото тяло, които с консумация на банани се възстановяват много бързо.
100 г банан има енергийна стойност от 90 ккал и 375 мг калий....
17 Март
1
Хранителна стойност на картофи и оризКартофите ви дават половината от дневната стойност на витамин B6, 45 процента от витамин С и малки количества тиамин, рибофлавин и фолиева киселина....
02 Юли
Смокинята – хранителна стойност и полезни качестваСмокините са много сочни и сладки плодове. Сочността им се дължи на високото съдържание на вода, което е между 60 и 80 на сто, когато плодовете са пресни. За смокините спокойно можем да кажем, че се топят в устата. Сладостта...
02 Юни
Хранителна стойност и ползи на гъшите яйцаТяхната хранителна стойност надвишава тази на кокошите яйца. Теглото им е около 200 грама....
25 Ноем.
Хранителна стойност и ползи от метленото семеТези видове сорго, които се култивират, се използват за хранителната индустрия и кулинарията. Такъв вид е семето от метла, или по-често срещано като метлено семе....
15 Март
Хранителни стойности и ползи на ябълкитеХранителна стойност на ябълките
Ябълките се харесват по света заради техния сочен и сладък вкус, както и хранителната им стойност....
04 Дек.
Хранителни стойности на твърдо свареното яйцеХранителни стойности на яйцата
Твърдо сварените яйца са богати на хранителни вещества, протеин и здравословни мазнини.
50 g твърдо сварено яйце съдържа:
- Калории: 77
- Въглехидрати: 0, 6 g
- Общо мазнини: 5...
30 Януари
Слънчоглед - калорийно съдържание, хранителна стойност и интересни фактиХранителна стойност и полезни свойства на слънчогледа
Слънчогледът е отличен източник на витамин Е и всички витамини от група В, благодарение на които подпомага функционирането на нервната система....
18 Окт.
Хранителни стойности на боба и зеления фасулХранителни стойности на боба и зеления фасул
Както зрелият боб, така и зеленият фасул имат отлични хранителни стойности заради съдържанието си, като зеленият фасул е по-лек и за разлика от зрелия боб може да се консумира...
19 Февр.
Тиквата: хранителна стойност, предимства и как да си я приготвитеХранителна стойност на тиквата
Тиквата е една от най-питателните храни....
13 Ноем.
Хранителна непоносимостПричини за хранителна непоносимост
Хранителната непоносимост често зависи от многобройни фактори....
27 Март
Енергийни стойности на чиаХранителна стойност на чиата
Както знаем, напоследък чиата се причислява към така наречените супер храни....
22 Ноем.
Високи стойности на LDHНа онкоболните често се правят тестове за определяне на тези стойности, с които се проверява дали лечението действа и как реагира пациента на определената химиотерапия....
20 Януари
Гнилата хранителна индустрияПричината хранителната индустрия да е „гнила” са химикалите и пестицидите, с които се обработват изначалните продукти....
08 Август
Хранително НатравянеХранителното натравяне, познато още като хранителна интоксикация, представлява остър здравословен проблем, възникващ след прием на заразени хранителни продукти....
12 Юни
Хранително натравянеХранително натравяне или хранителната интоксикация представлява остро състояние, което възниква след прием на хранителни продукти....
02 Април
1
Хранителни разстройстваЗаради хранителната аномалия зъбите се рушат, косата пада, а ноктите се чупят повече от нормално....
24 Юни