Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Царевично олиоЦаревично олио
17 Дек.
Царевичното олио обаче, както и маслото от авокадо, са изключения. Вреди от царевичното олио Макар повечето данни да говорят, че царевичното олио е много полезно, то има и вреди върху тялото....
Царевичното олио понижава холестеролаЦаревичното олио понижава холестерола
06 Май
1
Студено пресованият зехтин ги съдържа 4 пъти по-малко - 30 срещу 136 милиграма в царевичното олио....
Царевичното олио регулира кръвното наляганеЦаревичното олио регулира кръвното налягане
28 Април
Лечението с царевично олио не се препоръчва за хора с проблеми с апетита и с повишено кръвосъсирване....
Рокада: Царевичното олио било по-полезно от зехтинаРокада: Царевичното олио било по-полезно от зехтина
08 Февр.
Що се отнася до общия холестерол, резултатите отново са в полза на царевичното олио, обясняват специалистите – процентите са 8.2 за царевичното олио и 1.8 за зехтина....
Царевично нишестеЦаревично нишесте
16 Юни
Производство на царевично нишесте, разлики с царевичното брашно Царевичното брашно се получава след смилането на цели царевични зърна....
Царевично брашноЦаревично брашно
07 Август
Разгледайте също нашите рецепти с царевично брашно и царевична каша....
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Чесънът се почиства докато останат голи скилидки. Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник. Предимства: винаги имате подръка изчистен...
Каква е разликата между царевичен грис и царевично брашно?Каква е разликата между царевичен грис и царевично брашно?
07 Окт.
Те също така не знаят каква е разликата между царевичното брашно и царевичния грис. За тяхно успокоение веднага ще уточним, че на практика разлика между царевичния грис и царевичното брашно на практика няма....
ОлиоОлио
17 Юни
Царевично олио - получава се от зародишите на царевичните семена. Има блед цвят и почти никакъв аромат, а точката му на кипене е висока....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта. Сваряват се спагетите и се поднасят...
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Затопляме малко млякото, но не трябва да е горещо. Сипваме го в дълбока купа и в него начупваме маята и разбъркваме до нейното разтваряне. Добавяме 2 с.л. захар и 4 с.л. брашно, смесваме и оставяме да шупне за 15 минути....
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
В купа разбъркваме прясното мляко, бакпулвера и яйцата. В друг съд (чинийка става) намачкваме сиренето. Вадим купата, в която ще се пече баницата. Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме...
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните. След като...
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
В купа изсипваме част от брашното, счупваме 4 яйца, добавяме оцета, захарта, солта, олиото, маята, разбита с водата и бъркаме с лъжица. След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата...
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън. Овкусете със сол...
Спагети Алио е олиоСпагети Алио е олио
10 Дек.
Сварявате спагетите до полуготовност и ги оставяте да се отцедят добре. Почиствате скилидките чесън и ги нарязвате на тънки филийки. В тенджера или голям тиган загрявате зехтина и изсипвате чесъна, който оставяте да...
Вкусна баница без олиоВкусна баница без олио
13 Март
Заради скъпото олио, реших да направя икономична баница с разтопена мас и масло. Е, смело мога да кажа, че е страхотна. Може да се приготви вкусна баница без олио, но с друг вид мазнина. Разтопете свинска мас в чашка...
Вита баница без олиоВита баница без олио
20 Юни
Яйцата се разбиват хубаво в дълбока купа. Киселото мляко се смесва с содата и се оставя да шупне, а после се добавя в купата при рабитите яйца и се разбърква до хомогенност, като постепенно се добавя размекнатото масло на...
Питки с ароматно олиоПитки с ароматно олио
12 Февр.
Топлата вода, медът и маята се смесват и се оставят за 10 мин. Добавят се останалите продукти и се замесва еластично тесто. Втасва в намаслен съд за около половин час, след което се разделя на 16 топки. Всяка топка...
Пикантно олио за пициПикантно олио за пици
08 Ноем.
Измиваме мащерката и подсушаваме добре. В подходящ съд - бутилка или стъклен буркан слагаме мащерката и лютите чушки. Заливаме подправките с олиото и затваряме добре. Оставяме да престои на светло място за 2-3 седмици...
Маслени сладки с олиоМаслени сладки с олио
14 Ноем.
Пресейте брашното, смесете го с останалите продукти и постепенно замесете тестото. Разточете го върху кухненския плот и изрежете с форми или чашка сладките. Подреждайте ги в широка тава, застлана с хартия за печене...
Талиатели Алио е ОлиоТалиатели Алио е Олио
24 Септ.
Сварете пастата и я отцедете. Запържете чесъна в дълбок тиган със сгорещен зехтин до златисто. Добавете вътре магданоза и пастата. Разбъркайте. Разпределете тази вкусна паста в порции и отгоре обилно поръсете с настърган...
Чорбаджийски чушки с олиоЧорбаджийски чушки с олио
13 Март
1
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд и оставяме да заври. Пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим 7 минути след кипването на течността. Когато изстинат, ги подреждаме плътно в...
Мариновани гъби в олиоМариновани гъби в олио
04 Юни
Попарете гъбите за 15-20 минути и когато изстинат ги насипете в буркан. Залейте ги бавно с маринатата, за да излезе напълно въздухът, отгоре налейте половин см олио и затворете с обикновена капачка. При консумация,...
Фъстъчено ОлиоФъстъчено Олио
03 Февр.
Фъстъченото олио представлява леко растително олио, което след обработка запазва аромата и вкуса на фъстъци. Фъстъченото олио е толкова популярно в азиатската кухня, колкото зехтинът в Средиземноморието. Има висока точка...