Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаете Царската манатарка?Наричат я още хлебна манатарка, царска манатарка, царска гъба.
Шапката на гъбата нараства до 20 см в диаметър. Първоначално е полусферична, после изпъкнала до плоско-изпъкнала....
02 Май
Брезова манатарка на фурнаАко не сте гъбари, ползвайте услугите на опитен гъбар. При манатарките не е голям рискът да се натровите, но все пак съществува.
Гъбите се нарязват на хапки заедно с пънчетата. Посоляват се, овалват се в мазнината и се...
25 Ноем.
Манатарки с оризПочистете добре манатарките и ги нарежете на филийки. Оризът измийте и отцедете.
Загрейте 3 с.л. масло в дълбок тиган и запържете ситно накълцания праз, а след него и манатарките.
Щом леко омекнат сипете ориза, разбъркайте...
28 Март
5
Манатарки в маслоГъбите се почистват добре и се нарязват на филийки.
Маслото се разтопява и към него се добавя олио, за да не прегаря.
Манатарките се запържват до леко златисто, след което към тях се добавя водата и се оставя да изври...
26 Юли
Манатарки в сметанаПържат се гъбите и чесънът в зехтина в голям тиган на силен огън около 5-7 мин., или докато гъбите са готови, а тяхната течност се изпари.
Чесънът се изхвърля и се добавят магданоз и сметана. Държи се на слаб огън около...
02 Януари
Манатарки в маслоГъбите се измиват добре и се почистват.
Нарязват се на филийки и се задушават в сгорещено масло.
Поръсват се с листенца магданоз, сол и черен пипер.
Полученото кулинарно произведение може да се поднесе като гарнитура...
13 Окт.
Манатарки с маслоКъм всяка порция с манатарки се прибавя по 1 резен от лимон. Опитайте тези Манатарки с масло - ще си оближете пръстите!...
08 Дек.
Мариновани манатарки и печуркиВарете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин.
Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и сложете в нея сварените гъби за 10 - 15 мин. на тих огън. Охладете и отцедете...
05 Август
Стерилизирани Манатарки в БурканиГъбите измиваме и накисваме във вода за един час.
В подсолена вода сваряваме за около половин час.
Отцеждаме, може да ги нарежем, а ако са малки, може и цели.
Приготвяме си буркани и ги пълним с готовите гъби....
06 Април
Мариновани манатарки в бурканиПуснете почистените и нарязани манатарки във врящата марината и варете 20 минути.
Извадете гъбите с решетъчна лъжица и ги охладете в студена вода....
20 Юни
5
Мариновани манатарки и печуркиВарете добре почистените и нарязани на филийки гъби около 20 мин.
Пригответе маринатата от гореописаните продукти с литър вода без копъра и сложете в нея сварените гъби за 10 - 15 мин. на тих огън. Охладете и отцедете...
05 Август
Манатарки с масло и чесънПолзвах замразени манатарки, които, първо, размразих и нарязах на дребни парчета....
17 Окт.
Пуешко с манатарки на тиганНакрая поръсете със ситно нарязан пресен магданоз и може да сервирайте това апетитно пуешко с манатарки на тиган.
Бон Апети!...
14 Окт.
1
Ризото с манатарки и трюфелРизотото с манатарки и трюфел е готово.
* За снимката съм нарязала черния трюфел на филийки, за да се вижда по- добре. Може да изберете и този вариант, но според мен по-добре е да бъде настърган.
Добър апетит!...
20 Септ.
Mъфини с манатарки и шункаНай-вкусни са топли с малко заквасена сметана, но може да консумирате и студени мъфини с манатарки и шунка....
09 Юли
Манатарки на фурна с маслоГъбите се почистват и нарязват на едри парчета, включително пънчетата. Посоляват се и се объркват в тавичка заедно с мазнината. Поставят се в предварително загрята на 180 градуса фурна.
След 15 минути гъбите в масло се...
21 Дек.
Ориз с манатарки на фурнаЗалейте гъбите с 420 мл вряща вода и ги оставете да престоят така 10 минути.
Междувременно загрейте зехтина и изпържете лука за 2 минути, добавете чесъна и пържете още 1 минута. Загрейте фурната на 190 градуса. Отцедете...
03 Окт.
Манатарки с грах по пиемонтскиМаслото се загрява и в него се задушават почистените и нарязани гъби.
Добавя се отцеденият грах, поръсва се със сол и се похлупва с капак.
Когато зеленчуците са готови, се добавя нарязаният на ситно лук, всичко се...
01 Април
Ризото с манатарки и пармезанРазбъркайте, поръсете готовото ризото с манатарки с оставащия пармезан и сервирайте....
13 Август
2
Талиатели с манатарки и арпаджикГъбите и арпаджикът се задушават в зехтина, докато омекнат. Осолява се.
Прибавя се сметаната, нарязаните домати и ригана. Задушава се, докато се изпари течността.
Пастата се сварява според указанията на опаковката...
26 Март
Манатарки на тиган с маслоПоднесете чудното мезе от манатарки в масло, докато е топло.
Поръсете с още малко черен пипер и ситно скълцани пресен магданоз и перца от зелен лук.
Добър апетит с тези манатарки на тиган с масло!...
09 Ноем.
1