Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Панирана ЦацаЦацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.
Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца.
Всяка рибка се...
05 Дек.
Цаца плакияИзчистваме цацата от главите и опашките, измиваме и я слагаме в тава или плаке.
Нарязваме лука и със всички останали продукти без водата прибавяме към рибата.
Разбъркваме добре, добавяме водата. Печем докато водичката...
25 Април
Пържена цацаПочистената и добре подсушена цаца се овалва в смесените количества брашно и нишесте, сол, чесън на прах. Омесете с ръце, така че всяка рибка да се покрие с брашнената смес.
Сложете повечко мазнина да се загрява в тенджера...
09 Юли
5
Панировка за цацаЦацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби.
Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта.
Потапяме рибата в панировката...
25 Март
4
Чистена панирана цацаПремахваме главите на цацата и внимателно премахваме вътрешността.
Осоляваме я и оставяме за 30 минути.
След това подсушаваме с кухненска хартия.
В купичка си разбиваме яйцето с малко черен пипер, в чиния сипваме...
02 Август
Чироз от цацаЗа този чироз от цаца ибата се изчиства от главите и се измива добре.
Осолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник.
Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно.
След...
22 Април
Маринована цаца-ПерлаСмесваме водата, оцета и солта. Добавяме черния пипер и дафиновия лист. Това е маринатата.
Измиваме и почистваме рибата /от вътрешностите и главите/. Накисваме я в приготвената марината. Оставяме за 24-36 часа.
След...
26 Юли
Перфектната пържена цацаАз винаги правя цаца по тая рецепта и става много хрупкаво отвън и мека отвътре.
Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне...
20 Юли
Цаца във фолиоИзмиваме рибата добре и я нареждаме върху фолио.
Подправяме я със сол и подправка за риба, а нарязаният лимон слагаме най-отгоре.
След това завиваме с фолиото и печем за 20 минути на силна фурна....
24 Май
Пържена балтийска цацаПочистваме цацата, като премахваме главата и вътрешностите. Измиваме я.
В дълбока чиния поставяме брашното, червения пипер и солта. Разбъркваме добре.
Вземаме всяка една рибка, потапяме я в сместа от двете страни, изтръскваме...
04 Юни
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
15 Май
5
Хрупкава пържена цацаЗа приготвянето на пържената риба измийте добре цацата и я подсушете.
В плоска чиния смесете брашната заедно с нишестето, солта и червения пипер.
Потопете я в тази суха смес и я сложете да се пържи в дълбок тиган със...
20 Август
1
Цаца на шишчеПочистете добре цацата.
Хубаво я посолете и я сложете в плик заедно с царевичното брашно.
Разклатете хубаво, така че да полепне брашното по цацата.
Нанижете рибките на метални шишове и ги сложете да се пържат в...
02 Юни
Пържена балтийска цацаБалтийската цаца почистваме и измиваме много добре.
В съд смесваме двата вида брашно заедно със солта и червения пипер. На котлона поставяме тиган, в който изсипваме олиото.
Изчакваме да се загрее добре и след това...
26 Март
Панировка за цацаЦацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби.
Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта.
Потапяме рибата в панировката...
25 Март
4
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
15 Май
5
Морска диета с цацаНаскоро стана популярна една нова диета - морска диета с цаца. Няма точна дефиниция какво представлява тази диета, просто защото всеки си я интерпретира сам.
В интернет можете да срещнете много нейни разновидности, но...
02 Юни
Пържена цаца на шишчеРибата се измива хубаво с вода и се отцежда.
Вземат се тънки дървени шишчета и се нанизва за главата на шишчето по 7-8 рибки.
Овалват се в брашно и пържим в загрято олио от двете страни.
Изважда се в чиния и шишчето...
27 Май
2
Балтийска цаца на скараПолзвала съм замразена риба.
Размразяваме балтийската цаца, изчистваме от вътрешностите, измиваме добре, отцеждаме хубаво.
Посоляваме рибките и поръсваме с девесила .
Хубаво разбъркваме, за да се овкусява добре....
05 Юли
2
Ориз с маринована цацаИзмиваме ориза, заливаме с вода и сваряваме. Отцеждаме от водата. Слагаме в тавичка или голяма чиния и подправяме с малко зехтин и сол.
Разбъркваме внимателно. Белим и нарязваме на малки кубчета лука и морковите и задушаваме...
06 Ноем.
Пълнени домати с цацаСрежете капаче от доматите, издълбайте и леко посолете.
За пълнежа, смесете нарязаните маслини, яйцата, чесън, цацата или филето, настъргания кашкавал и останалите продукти.
Изсипете отделения сок от доматите и ги...
29 Окт.
Наниз от панирана цацаИзмиваме цацата и я оставяме да се отцеди от водата. Рибата не почиствам, защото е току-що уловена.
Медната тел срязваме с дължина, съобразена с големината на вашия съд за термичната обработка. Моите нанизи са около 30...
03 Юни
Маринована цаца и сафридПочистената риба се слага за 24 часа в силна саламура, а след това за 4 часа в оцет.
След това нареждаме в бурканчета, като между рибата слагаме: дафинов лист, бахар, черен пипер.
Заливаме с припържено олио. Държим...
27 Май
4
Цаца в доматен сосХубаво измийте и почистете цацата. Сипете я в тава и леко я посолете, поръсете с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок.
Загрейте мазнина в съд на котлона и запържете до омекване нарязаните лук на полумесеци, скълцания...
23 Май
Цаца в доматен сосИзмийте цацата много добре, отцедете и я прехвърлете в тава.
Загрейте олио в тиган и запържете наситнените скилидки чесън и настъргания лук. Щом омекнат, добавете обелените и наситнени домати.
Овкусете соса с щипка...
13 Април