Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Какво е цвик?Какво е цвик?
28 Април
Цвик - това е естествен млечен серум. Представлява един от основните протеини в млякото. Той съдържа млечни протеини, млечна зхар и минерални соли. Цвикът е известен и като суроватка. Цвикът представлява полупрозрачна...
Квас от червено цвекло - супернапитката, която отново е на модаКвас от червено цвекло - супернапитката, която отново е на мода
21 Февр.
Вижте как с ферментирала напитка от червено цвекло да нормализираме кръвното налягане, независимо дали е ниско или високо + многократно изпробвана рецепта. Всички се чували за ползите за здравето от консумацията на червено...
Тракийски цвикникТракийски цвикник
30 Окт.
Името е малко странно, нали? ! Цвикник е традиционно печиво от кухнята на Пловдивското село Труд. В северняшката кухня пък го наричат "ситник" или "ситница", защото сиренето се натрошава на ситно, но автентично се замесва...
Суроватка - лекарство за тялото и душатаСуроватка - лекарство за тялото и душата
27 Септ.
1
Млечната суроватка, по-позната ни като цвик, често се смята за остатъчен продукт, който се изхвърля. Но не бързайте – този продукт е не само използваем, но и необходим, както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката...
Д-р Мермерски: Здравето се пази с тези храни!Д-р Мермерски: Здравето се пази с тези храни!
15 Май
Много хора са чували името на Пиер Дюкан и на неговата протеинова диета или това на Робърт Аткинс и свързаната с името му въглехидратна диета, но в сянка остава името на нашия виден проф. д-р Мермерски, който е автор на...
Как да запазим сирене в солена вода?Как да запазим сирене в солена вода?
08 Дек.
Все повече домакини се оплакват, че имат проблеми със съхранение на сирене, закупено от магазина. Всъщност всички ние сме се сблъсквали с този проблем. Ако оставим закупеното сирене в найлонов плик или в пластмасов съд...
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
СуроваткаСуроватка
02 Септ.
Суроватката представлява естествен млечен серум, който се получава като отпадъчен продукт при производството на различни млечни продукти. Позната е още като цвик. Суроватката се получава при пресичане на казеина,...
Домашно прясно сирене с доматен сосДомашно прясно сирене с доматен сос
02 Май
Първо започваме с приготвянето на сиренето: Наливаме прясното мляко в дълбока тенджера и го кипваме. Варим го 5 минути, като постоянно разбъркваме, за да не загори. Добавяме киселото мляко и лимоновия сок и разбъркваме....
Ярмеева чорбаЯрмеева чорба
17 Ноем.
Много са гозбите от българската традиционна кухня, които се приготвят със зелев сок (саламурата на ферментиралото/ензимирало зеле). Самият зелев сок в различните региони на страната се нарича по различен начин: армеева чорба...
Домашно козе сирене по бабина рецептаДомашно козе сирене по бабина рецепта
18 Юли
6
За да си направите козе сирене, ще ви трябва добро домашно козе мляко. В София няма как да си отглеждам кози, а моето семейство обожава козе сирене и взех че отидох до близкото село. Купих си две шишета прясно издоено мляко...