Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ядки на микровълноваНастройваме микровълновата на максимална температура за 8 мин.
Слагате ги във фурната, като на 4-тата минута леко ги разбъркваме и връщаме обратно....
30 Окт.
2
Печени ядки на фурнаСлагат се да се пекат в загряна на 150-160 градуса фурна, като на няколко пъти се пръскат с вода и се поразбъркват внимателно.
След около 20 минути трябва да са готови, но зависи от фурната ви....
20 Април
1
ЯдкиЯдките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Те съдържат много витамини, минерали и микроелементи, които са жизненоважни за организма. Ядките са храна, която до голяма степен компенсира полезните...
11 Август
1
Сьомга с ядки на фурнаРибата се поставя в намазнена тавичка, посолява се и се пъха в загрята на 200 -220 градуса фурна за 10-12 минути, в зависимост от дебелината на филето....
23 Май
Овесени ядки за измиване на лицеМожете да оставите за минута-две кашата на лицето преди да изплакнете.
Овесът подобрява състоянието на кожата и я подхранва. Препоръчва се за хора с чувствителна към сапуни кожа....
23 Юли
Сапунени ядкиЕдни от най-рекламираните продукти са почистващите препарати, прахове и омекотители. В момента на пазара навлиза алтернатива на химикалите, с които почистваме домовете и перем дрехите си. Това са сапунените ядки /soapnuts...
19 Февр.
Оризови ядкиОризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството, когато разходка в парка редовно беше придружена от апетитно хрупане на тези малки и издължени хрупанки. След години на пазарна липса оризовите ядки се завърнаха...
08 Април
4
Кедрови ядкиНевероятният вкус на кедрови ядки, тяхната хрупкава текстура и огромно количество от полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти, са причина тези малки семена да са изключително ценени от кулинарните майстори по света...
18 Дек.
Кайсиеви ядкиКайсията е изключително полезен и вкусен плод, който е познат още от древността заради своите ценни качества. Кайсията е богата на фосфор, калций, калий, натрий, провитамин А, желязо и редица други важни вещества.
Чрез...
13 Септ.
4
Овесени ЯдкиВсе по-често хората се връщат към хранителни продукти, които са били широко разпространени в древността. Някои стари култури са имали огромно значение при изхранването на населението и с неоценим принос за човечеството, но...
14 Април
Омлет с овесени ядки на грил тиганРазбиваме яйцата заедно със солта до образуване на пяна. Прибавяме овесените ядки и оставяме за около 1 час да омекнат.
След това добавяме нарязаното на ситно пушено месо и мекото масло....
04 Окт.
Кулинарна употреба на кедрови ядкиКедровите ядки са не само много полезни, но и много вкусни, затова се добавят в различни видове салати, ястия и дори в десерти.
Те съдържат витамин А и витамин Е и помагат за успокояване на нервите, за премахване...
22 Ноем.
Консумацията на ядки намалява смъртносттаУчените установиха, че ежедневната консумация на ядки може да предотврати смъртта, провокирана от различни заболявания, с 20 процента.
Според доктор Чарлз Фъчс от Института за ракови заболявания "Чарлз Дарвин" в...
22 Ноем.
Съхранение на орехи и ядкиКогато купувате ядки, не винаги успявате да използвате цялото количество на един път. Ядките съдържат много мазнини, които при висока температура и свободен достъп на въздух ги превръщат в доста горчив деликатес.
За...
26 Септ.
Полезните свойства на кедровите ядкиПолезните свойства на кедровите ядки се потвърждават от издържливостта на хората, които живеят в Сибир, където при минусови температури растат кедровите дървета.
В малкия размер на тези ядки се крие голяма полза и...
21 Юни
Съхранение на различните видове ядкиНауката е доказала, че ядките са много полезни за човешкия организъм. Те съдържат протеини, фибри и „добри” мазнини и са показали високия си капацитет за понижаване на лошия холестерол, намаляване на възпалителни процеси...
11 Април
2
Кедрови ядки - отличен източник на протеиниКедровите ядки са изключително полезни за организма, това твърдят резултати от скорошно проучване. Специалисти от Вашингтон смятат, че в кедровите ядки се съдържат множество витамини и минерали.
Експертите смятат...
15 Юли
Кайсиевите ядки спират развитието на ракаРезултатите от дългогодишно наблюдение върху дълголетници в Пакистан и техния хранителен режим са доказали, че всекидневната употреба на кайсии и кайсиеви ядки е в основата на дълголетието им. Според авторите на изследването...
01 Септ.
Защо много цени завършват на .99?Много магазини по време на разпродажби, а някои – и по всяко време на годината – променят цените си, като слагат в края им.99. Но купувачът толкова често вижда това, че на пръв поглед не реагира на този маркетингов ход....
08 Септ.
1
Храни за дълголетие на достъпни цениСуперхраните често са наричани и храни за дълголетници. Те ни дават енергия и зареждат тялото ни с полезни хранителни вещества. Погрешно се счита се всички суперхрани са скъпи. Има храни за дълголетие на достъпни цени....
29 Януари
Карамелизирани ЯдкиПри разстилането на ядките се старайте да не попадат по няколко на куп, а да са възможно най разделени. Действайте бързо, защото карамелът веднага се втвърдява....
13 Септ.
Печени или сурови ядки?Ядките са изключително здравословни. Те са и перфектната междинна закуска, която ще ви набави всички необходими вещества - витамини, минерали, мазнини, растителни протеини и точната доза въглехидрати. Всеки обича ядки...
22 Окт.
Как да съхраняваме ядки1. На първо място трябва да вземем под внимание, че държейки ядките с някакви други миризми, те задължително ще „поемат” в себе си част от миризмата. Ако искате да си съхранявате вкъщи, задължително ги отделете на място,...
17 Дек.
1