Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ядки на микровълноваЯдки на микровълнова
30 Окт.
2
Настройваме микровълновата на максимална температура за 8 мин. Слагате ги във фурната, като на 4-тата минута леко ги разбъркваме и връщаме обратно....
Печени ядки на фурнаПечени ядки на фурна
20 Април
1
Слагат се да се пекат в загряна на 150-160 градуса фурна, като на няколко пъти се пръскат с вода и се поразбъркват внимателно. След около 20 минути трябва да са готови, но зависи от фурната ви....
ЯдкиЯдки
11 Август
1
Ядките са незаменима храна от здравословното и рационално хранене на човек. Те съдържат много витамини, минерали и микроелементи, които са жизненоважни за организма. Ядките са храна, която до голяма степен компенсира полезните...
Сьомга с ядки на фурнаСьомга с ядки на фурна
23 Май
Рибата се поставя в намазнена тавичка, посолява се и се пъха в загрята на 200 -220 градуса фурна за 10-12 минути, в зависимост от дебелината на филето....
Печени орехови ядки на фурнаПечени орехови ядки на фурна
18 Март
Насладете се на вашите вкусни печени орехи!...
Праз с овесени ядки на фурнаПраз с овесени ядки на фурна
04 Февр.
Пече се до порозовяване на 200 градуса....
Овесени ядки за измиване на лицеОвесени ядки за измиване на лице
23 Юли
Можете да оставите за минута-две кашата на лицето преди да изплакнете. Овесът подобрява състоянието на кожата и я подхранва. Препоръчва се за хора с чувствителна към сапуни кожа....
Сапунени ядкиСапунени ядки
19 Февр.
Едни от най-рекламираните продукти са почистващите препарати, прахове и омекотители. В момента на пазара навлиза алтернатива на химикалите, с които почистваме домовете и перем дрехите си. Това са сапунените ядки /soapnuts...
Оризови ядкиОризови ядки
08 Април
4
Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството, когато разходка в парка редовно беше придружена от апетитно хрупане на тези малки и издължени хрупанки. След години на пазарна липса оризовите ядки се завърнаха...
Кедрови ядкиКедрови ядки
18 Дек.
Невероятният вкус на кедрови ядки, тяхната хрупкава текстура и огромно количество от полезни мазнини, витамини, минерали и антиоксиданти, са причина тези малки семена да са изключително ценени от кулинарните майстори по света...
Кайсиеви ядкиКайсиеви ядки
13 Септ.
4
Кайсията е изключително полезен и вкусен плод, който е познат още от древността заради своите ценни качества. Кайсията е богата на фосфор, калций, калий, натрий, провитамин А, желязо и редица други важни вещества. Чрез...
Овесени ЯдкиОвесени Ядки
14 Април
Все по-често хората се връщат към хранителни продукти, които са били широко разпространени в древността. Някои стари култури са имали огромно значение при изхранването на населението и с неоценим принос за човечеството, но...
Омлет с овесени ядки на грил тиганОмлет с овесени ядки на грил тиган
04 Окт.
Разбиваме яйцата заедно със солта до образуване на пяна. Прибавяме овесените ядки и оставяме за около 1 час да омекнат. След това добавяме нарязаното на ситно пушено месо и мекото масло....
Кулинарна употреба на кедрови ядкиКулинарна употреба на кедрови ядки
22 Ноем.
Кедровите ядки са не само много полезни, но и много вкусни, затова се добавят в различни видове салати, ястия и дори в десерти. Те съдържат витамин А и витамин Е и помагат за успокояване на нервите, за премахване...
Консумацията на ядки намалява смъртносттаКонсумацията на ядки намалява смъртността
22 Ноем.
Учените установиха, че ежедневната консумация на ядки може да предотврати смъртта, провокирана от различни заболявания, с 20 процента. Според доктор Чарлз Фъчс от Института за ракови заболявания "Чарлз Дарвин" в...
Съхранение на орехи и ядкиСъхранение на орехи и ядки
26 Септ.
Когато купувате ядки, не винаги успявате да използвате цялото количество на един път. Ядките съдържат много мазнини, които при висока температура и свободен достъп на въздух ги превръщат в доста горчив деликатес. За...
Полезните свойства на кедровите ядкиПолезните свойства на кедровите ядки
21 Юни
Полезните свойства на кедровите ядки се потвърждават от издържливостта на хората, които живеят в Сибир, където при минусови температури растат кедровите дървета. В малкия размер на тези ядки се крие голяма полза и...
Съхранение на различните видове ядкиСъхранение на различните видове ядки
11 Април
2
Науката е доказала, че ядките са много полезни за човешкия организъм. Те съдържат протеини, фибри и „добри” мазнини и са показали високия си капацитет за понижаване на лошия холестерол, намаляване на възпалителни процеси...
Кедрови ядки - отличен източник на протеиниКедрови ядки - отличен източник на протеини
15 Юли
Кедровите ядки са изключително полезни за организма, това твърдят резултати от скорошно проучване. Специалисти от Вашингтон смятат, че в кедровите ядки се съдържат множество витамини и минерали. Експертите смятат...
Кайсиевите ядки спират развитието на ракаКайсиевите ядки спират развитието на рака
01 Септ.
Резултатите от дългогодишно наблюдение върху дълголетници в Пакистан и техния хранителен режим са доказали, че всекидневната употреба на кайсии и кайсиеви ядки е в основата на дълголетието им. Според авторите на изследването...
Защо много цени завършват на .99?Защо много цени завършват на .99?
08 Септ.
1
Много магазини по време на разпродажби, а някои – и по всяко време на годината – променят цените си, като слагат в края им.99. Но купувачът толкова често вижда това, че на пръв поглед не реагира на този маркетингов ход....
Храни за дълголетие на достъпни цениХрани за дълголетие на достъпни цени
29 Януари
Суперхраните често са наричани и храни за дълголетници. Те ни дават енергия и зареждат тялото ни с полезни хранителни вещества. Погрешно се счита се всички суперхрани са скъпи. Има храни за дълголетие на достъпни цени....
Карамелизирани ЯдкиКарамелизирани Ядки
13 Септ.
При разстилането на ядките се старайте да не попадат по няколко на куп, а да са възможно най разделени. Действайте бързо, защото карамелът веднага се втвърдява....
Печени или сурови ядки?Печени или сурови ядки?
22 Окт.
Ядките са изключително здравословни. Те са и перфектната междинна закуска, която ще ви набави всички необходими вещества - витамини, минерали, мазнини, растителни протеини и точната доза въглехидрати. Всеки обича ядки...
Как да съхраняваме ядкиКак да съхраняваме ядки
17 Дек.
1
1. На първо място трябва да вземем под внимание, че държейки ядките с някакви други миризми, те задължително ще „поемат” в себе си част от миризмата. Ако искате да си съхранявате вкъщи, задължително ги отделете на място,...