Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Маринован Черноморски сафридМаринован Черноморски сафрид
12 Дек.
2
Маринованият Черноморски сафрид е готов....
Маринован Черноморски паламудМаринован Черноморски паламуд
21 Февр.
Маринованият Черноморски паламуд е готов....
Пържен черноморски калканПържен черноморски калкан
06 Януари
Пърженият черноморски калкан е готов....
Телешко по черноморскиТелешко по черноморски
08 Април
Месото се нарязва на парчета и се изпържва. Подправя се със сол и черен пипер. Добавят се ситно нарязаните пиперки, лук, чесън, домати и магданоз. След като се позапържи сместа се прибавя бялото вино. Вари се на слаб...
Пържен черноморски сафридПържен черноморски сафрид
22 Януари
Почистваме рибата от вътрешности и се измива добре на течаща вода. Оставя се в тава, леко наклонена да се отцеди и поръсваме със смляна морска сол. В чиния сипваме брашното, в тиган се загрява олио. Рибата се овалва в...
Черноморски паламуд на скараЧерноморски паламуд на скара
12 Дек.
2
Черноморският паламуд на скара е готов....
Черноморски зарган на тиганЧерноморски зарган на тиган
01 Февр.
2
Черноморския зарган е риба със силно източено и издължено тяло, наподобяващо змия. Челюстите са силно издължени напред и приличат на човка....
Черноморски миди на фурнаЧерноморски миди на фурна
19 Януари
Тавичката с черноморските миди се връща в фурната и се запича до разтапянето на кашкавала. Приятен апетит....
Чорба от Черноморски калканЧорба от Черноморски калкан
02 Май
Калканът се почиства и нарязва на едри парчета. Главата и част от парчетата месо се поставят в тенджера с вода, за да се сварят за около 10 минути, след това се обезкостява месото и се връща отново в бульона. Морковите...
Пържен сафрид по черноморскиПържен сафрид по черноморски
01 Март
Пърженият сафрид по черноморски е готов....
Черноморски Кефал на грил тиганЧерноморски Кефал на грил тиган
05 Август
Гарнитурата за този черноморски Кефал на грил тиган е по ваш избор. Приятен апетит с морски привкус!...
Маринован черноморски сафрид с подправкиМаринован черноморски сафрид с подправки
03 Окт.
Избира се пресен черноморски сафрид, който внимателно се почиства от главите и вътрешностите....
Черноморски миден пилаф с оризЧерноморски миден пилаф с ориз
08 Май
Готови сме с рецептата за Черноморски миден пилаф с ориз....
Черноморски калкан на тиган за ценителиЧерноморски калкан на тиган за ценители
11 Април
Черноморският калкан е типичен представител за нашите географски ширини. Това е плоска риба, на която и двете очи са от горната страна....
Хапки с маринован паламуд от Черноморски уловХапки с маринован паламуд от Черноморски улов
07 Окт.
1. Нарязваме на ситно зеленчуците и каперсите. 2. Добавяме към тях и ситно нарязана чили чушка. 3. Нарязваме паламуда. 4. Овкусяваме с марината от буркана с паламуд. 5. Поднасянето на вкусните хапки, е като подреждаме...
Рибна салата с паламуд от Черноморски уловРибна салата с паламуд от Черноморски улов
15 Окт.
Рибна салата с паламуд от Черноморски улов е готова....
Френски хапки с паламуд на Черноморски УловФренски хапки с паламуд на Черноморски Улов
03 Дек.
1. Нарязвате на ситно магданоза и го разбърквате с крема сиренето. 2. Към тях добавяте и малко зехтин от буркана с паламуд. Поднасяне: Върху филийка от франзела намазвате от топеното сирене. Слагате върху хапките...
Български хапки с паламуд от Черноморски УловБългарски хапки с паламуд от Черноморски Улов
04 Дек.
1. Намазвате от крема сиренето върху филийката. 2. Нареждате малко кръгчета кисели краставички и парченца паламуд. 3. Добавяте отгоре от пикантната Саламурика на Chilli Hills. Страхотни хапки!...
Пролетна разядка с паламуд от Черноморски УловПролетна разядка с паламуд от Черноморски Улов
02 Дек.
1. Овкусявате крема сиренето с кората на лимона и лайма. Добавяте щипка самардала и лимонов сок. 2. Нарязвате на тънки кръгчета репичките, а помелото - на малки парченца. Поднасяне: Върху парче от хляба намазвате...
Лятна салата с паламуда на Черноморски УловЛятна салата с паламуда на Черноморски Улов
02 Дек.
1. Нарязвате на много ситно киселите краставички, червения лук и каперсите. 2. Смесвате ги и ги овкусявате с мазнината от маринования паламуд, за да получите „гол“ Тартар сос. 3. Нарязвате на много тънки жулиени праза...
Зимна салата с паламуд от Черноморски УловЗимна салата с паламуд от Черноморски Улов
02 Дек.
Как да си направите бърза туршия: 1. Нарязвате краставиците и червения лук на тънки филии. 2. Загрявате оцета и в него разтваряте захарта. 3. Заливате краставиците и лука с оцета и веднага след това ги изстудявате...
Изследват полезните съставки на 5 вида черноморски водораслиИзследват полезните съставки на 5 вида черноморски водорасли
08 Юни
Експертите изобщо не са новобранци в проучването на черноморските обитатели....
Разядка с авокадо и паламуда на Черноморски УловРазядка с авокадо и паламуда на Черноморски Улов
27 Дек.
1. Намачкайте с вилица авокадо, ако е добре узряло. Ако не е - нарежете го на кубчета. 2. Нарежете на ситно лука, доматите и червената чушка и ги добавете към авокадото. 3. Подправете с малко сок от пресен лимон и сервирайте...
Есенна салата с пушен паламуд на Черноморски УловЕсенна салата с пушен паламуд на Черноморски Улов
02 Дек.
Как да направите азиатската салата: 1. Нарежете всички зеленчуци на тънки жулиени и ги омесете добре с царевицата. 2. Овкусете ги със соев сос и малко лимон. Поднасяне: Поставяте от салатата в малка чинийка, а...
Салата от печени черноморски миди на грил тиганСалата от печени черноморски миди на грил тиган
14 Август
Измиваме добре целите миди и почистваме, доколкото е възможно, водораслите, стърчащи между затворените черупки. Загряваме тигана на силен огън и слагаме мидите да се пекат на тигана. Преди години за целта ползвахме проста...