Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Телешко по черноморскиМесото се нарязва на парчета и се изпържва. Подправя се със сол и черен пипер.
Добавят се ситно нарязаните пиперки, лук, чесън, домати и магданоз.
След като се позапържи сместа се прибавя бялото вино. Вари се на слаб...
08 Април
Пържен черноморски сафридПочистваме рибата от вътрешности и се измива добре на течаща вода. Оставя се в тава, леко наклонена да се отцеди и поръсваме със смляна морска сол.
В чиния сипваме брашното, в тиган се загрява олио. Рибата се овалва в...
22 Януари
Черноморски зарган на тиганЧерноморския зарган е риба със силно източено и издължено тяло, наподобяващо змия. Челюстите са силно издължени напред и приличат на човка....
01 Февр.
2
Черноморски миди на фурнаТавичката с черноморските миди се връща в фурната и се запича до разтапянето на кашкавала.
Приятен апетит....
19 Януари
Чорба от Черноморски калканКалканът се почиства и нарязва на едри парчета. Главата и част от парчетата месо се поставят в тенджера с вода, за да се сварят за около 10 минути, след това се обезкостява месото и се връща отново в бульона.
Морковите...
02 Май
Черноморски Кефал на грил тиганГарнитурата за този черноморски Кефал на грил тиган е по ваш избор.
Приятен апетит с морски привкус!...
05 Август
Маринован черноморски сафрид с подправкиИзбира се пресен черноморски сафрид, който внимателно се почиства от главите и вътрешностите....
03 Окт.
Черноморски калкан на тиган за ценителиЧерноморският калкан е типичен представител за нашите географски ширини. Това е плоска риба, на която и двете очи са от горната страна....
11 Април
Хапки с маринован паламуд от Черноморски улов1. Нарязваме на ситно зеленчуците и каперсите.
2. Добавяме към тях и ситно нарязана чили чушка.
3. Нарязваме паламуда.
4. Овкусяваме с марината от буркана с паламуд.
5. Поднасянето на вкусните хапки, е като подреждаме...
07 Окт.
Рибна салата с паламуд от Черноморски уловРибна салата с паламуд от Черноморски улов е готова....
15 Окт.
Френски хапки с паламуд на Черноморски Улов1. Нарязвате на ситно магданоза и го разбърквате с крема сиренето.
2. Към тях добавяте и малко зехтин от буркана с паламуд.
Поднасяне:
Върху филийка от франзела намазвате от топеното сирене.
Слагате върху хапките...
03 Дек.
Български хапки с паламуд от Черноморски Улов1. Намазвате от крема сиренето върху филийката.
2. Нареждате малко кръгчета кисели краставички и парченца паламуд.
3. Добавяте отгоре от пикантната Саламурика на Chilli Hills. Страхотни хапки!...
04 Дек.
Пролетна разядка с паламуд от Черноморски Улов1. Овкусявате крема сиренето с кората на лимона и лайма. Добавяте щипка самардала и лимонов сок.
2. Нарязвате на тънки кръгчета репичките, а помелото - на малки парченца.
Поднасяне:
Върху парче от хляба намазвате...
02 Дек.
Лятна салата с паламуда на Черноморски Улов1. Нарязвате на много ситно киселите краставички, червения лук и каперсите.
2. Смесвате ги и ги овкусявате с мазнината от маринования паламуд, за да получите „гол“ Тартар сос.
3. Нарязвате на много тънки жулиени праза...
02 Дек.
Зимна салата с паламуд от Черноморски УловКак да си направите бърза туршия:
1. Нарязвате краставиците и червения лук на тънки филии.
2. Загрявате оцета и в него разтваряте захарта.
3. Заливате краставиците и лука с оцета и веднага след това ги изстудявате...
02 Дек.
Изследват полезните съставки на 5 вида черноморски водораслиЕкспертите изобщо не са новобранци в проучването на черноморските обитатели....
08 Юни
Разядка с авокадо и паламуда на Черноморски Улов1. Намачкайте с вилица авокадо, ако е добре узряло. Ако не е - нарежете го на кубчета.
2. Нарежете на ситно лука, доматите и червената чушка и ги добавете към авокадото.
3. Подправете с малко сок от пресен лимон и сервирайте...
27 Дек.
Есенна салата с пушен паламуд на Черноморски УловКак да направите азиатската салата:
1. Нарежете всички зеленчуци на тънки жулиени и ги омесете добре с царевицата.
2. Овкусете ги със соев сос и малко лимон.
Поднасяне:
Поставяте от салатата в малка чинийка, а...
02 Дек.
Салата от печени черноморски миди на грил тиганИзмиваме добре целите миди и почистваме, доколкото е възможно, водораслите, стърчащи между затворените черупки.
Загряваме тигана на силен огън и слагаме мидите да се пекат на тигана. Преди години за целта ползвахме проста...
14 Август