Gotvach.bg»Статии»Шоколадов кувертюр
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да разпознаете добрия шоколадов кувертюр
Общото съотношение на какаовото масло и какаовия сироп в шоколадовия кувертюр трябва да е 54 %....
Как се прави кувертюр за торти и сладкиши?
Може би най-разпространеният е от млечен шоколад, но може да се използва черен шоколад с различни проценти какао, а кувертюр се получава и от бял шоколад....
Приготвяне и темпериране на шоколад
Процесът стабилизира какаовото масло, което от своя страна позволява на шоколада да се топи над 35°С. Най-добър за кулинарни приложения е шоколадовият кувертюр, както и домашно приготвения шоколад....
Видове шоколад и техните особености
Той има мек и приятен вкус и често се използва за направата на шоколадов мус, панакота и други десерти.
4. Кувертюр
Кувертюр е термин, използван при шоколади, богати на какаово масло....
Шоколадови трикове, с които ще превърнете простия десерт в шедьовър
Покритие с шоколадов аромат
Прави се с растително масло, лесно се топи и лесно се нанася.
Обикновен тъмен кувертюр: има леко горчив вкус....
Торта Сахер - история и интересни фактиВкусният блат се покрива с нежен конфитюр от кайсии, след което се покрива с шоколадовия кувертюр....
3
Виенски специалитети
Необходими продукти: 130 г масло, 110 г пудра захар, ванилия, 6 жълтъка, 130 г шоколадов кувертюр, 6 белтъка, 110 г кристална захар, 130 г брашно, сладко от кайсии
За глазурата: 250 г шоколад, 200 г захар...
Правила при готвене на водна баня
На водна баня можете да разтопите шоколад, за да си направите шоколадов кувертюр. Или просто си направете вкусен крем карамел....
Популярни десерти от цял свят
/page
pageАвстрийски пудинг
Необходими продукти: 65 г масло, 60 г пудра захар, 6 яйца, 60 г бадеми, 80 г кувертюр, сметана и настърган шоколад за украса.
Начин на приготвяне: Жълтъците и белтъците се отделят....
Идеи за студени и лесни тортиЗа кувертюра на тортата са необходими 100 грама бял шоколад, кората на портокала, пудра захар.
Бисквитите се натрошават, смесват се с омекналото масло, разбъкват се и се разстилат в тава или форма за торта....
2
Е476 - Полиглицерол полирицинолеат
Полиглицерол полирицинолеата намалява вискозитета на шоколадовите кувертюри и шоколада.
В днешно време добавката Е476 се получава чрез преработката на генетично модифицирани храни....