Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мини ябълков пайСложете в тенджера съставките за пълнежа и ги варете на слаб огън около 5 мин.
Оставете да изстине и в това време направете тестото. Смесете брашното, бакпулвера и маслото на трохи, след това прибавете и другите продукти...
02 Февр.
Бърз ябълков пайРазбиваме яйцата с 1 ч.ч захар. Прибавяме олиото и брашното с бакпулвера и разбиваме с миксера.
От получената смес отделяме 4-5 с.л, а останалата изсипваме в предварително намаслена и напрашнена форма (ако е с падащо дъно...
22 Януари
2
Красив ябълков пайЗапочваме с тестото. Пресяваме брашното и правим кладенче. Прибавяме яйцата, маслото и захарта. Месим средно твърдо тесто и го разделяме на две части.
Първата част разточваме с точилката. Намазняваме форма с подвижно...
05 Март
Лесен ябълков пайКогато маслото стегне, нареждаме филийките ябълки и върху тях, посипваме от смлените орехи. Разтапяме 1 ч.ч захар на карамел и го изливаме върху ябълките. Отгоре изсипваме сместа, която сме направили по-рано....
01 Юли
Ароматен ябълков пайМлякото се затопля и в него се разтваря маята, след което си прибавяме яйцето, лимоновата есенция, захарта и маслото. Разбъркваме хубаво и започваме да сипваме по малко брашно докато се получи меко тесто. Оставяме тестото...
21 Март
Празничен ябълков пайСервираме празничния ябълков пай топличък или след няколко часа, когато се е стегнал, с топка сладолед....
27 Дек.
Шведски ябълков пайШведският ябълков пай е много вкусен!
Източник: Cause it`s Always Delecious...
07 Май
Класически ябълков пайНамажете ябълковия пай с разбит жълтък.
Печете класическия ябълков пай в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин....
26 Април
Холандски ябълков пайАз обичам да добавям и нарязани бадеми към този холандски ябълков пай.
Намазнете форма за печене с подвижни страни. Разточете 3/4 от тестото и го поставете в тавата....
24 Дек.
3
Вкусен ябълков пайПечете ябълковия пай в предварително загрята фурна на 180°C - 200°C за 45 минути или до получаване на желания загар.
Вкусният ябълков пай е готов....
24 Март
Американски ябълков пайФурна - 170-175 градуса;
Форма с ринг около 22 -24 см добре намаслена с парче меко масло и покрита с малко брашно.
Смесва се брашното, солта, бакпулверът, разбъркват се и се прибавя маслото на кубчета. С ръчен блендер...
03 Окт.
1
Български ябълков пайОт оставеното тесто за декорация се изрязва форма на ябълка с дръжка и листенца. С четка се намазва отгоре с малко олио и залепваме елементите.
Останалото малко тесто от изрезките оформих на топченца по краищата....
01 Окт.
Маслен ябълков пайОбелете измитите ябълки, нарежете на тънки резени в тенджера, посипете ги със захарта, лимоновия сок и водата....
31 Март
Английски ябълков пайОбелете и изчистете ябълките. Нарежете ги на едри парчета и ги поставете в дълбок съд. Налейте вода колкото да ги покрие и сварете на умерен огън - за около 6-8 минути.
Когато ябълките омекнат е време да добавите нишестето...
15 Май
4
Ябълков пай РозаЗа пълнежа сложете в съд на котлона 3 с.л. сладко по избор, заедно с нарязаните и запечени орехи, ситно нарязана 1 ябълка, водата, рома, джинджифила, канелата и индийското орехче....
11 Април
1
Превъзходен ябълков пайНамажете завършения ябълков пай с разбит жълтък с малко мляко или сметана.
Пъхнете класическия ябълков пай в предварително загрята на 180 градуса фурна....
12 Май
Невидим ябълков пайНарязва се на тортени парчета
Източник: Il cucchiaio d`argento
Рецептата се нарича невидим ябълков пай, защото пластовете, които се получават от ябълките, не се забелязват, те сякаш изчезват някъде, а едновременно с...
03 Март
Диетичен Ябълков ПайРазбъркваме и намазваме с тази смес с помощта на четка подредените ябълки.
Печем на 180 градуса около 20 минути.
Оставяме пая да се охлади преди сервиране....
20 Март
Френски ябълков пайИзвадете ябълковия сладкиш и го оставете леко да изстине.
По желание го поръсете с пудра захар.
Френският ябълков пай е много вкусен....
15 Ноем.
Коледен ябълков пайИзкарваме коледния ябълков пай и пресяваме отгоре пудра захар и канела....
16 Дек.
Бутер ябълков пайС помощта на остър нож отгоре на ябълковия пай се правят прорези.
Паят се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за 30 минути.
Когато е готов бутер ябълков пай се поръсва с пудра захар....
23 Септ.