Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Мини ябълков пайМини ябълков пай
02 Февр.
Сложете в тенджера съставките за пълнежа и ги варете на слаб огън около 5 мин. Оставете да изстине и в това време направете тестото. Смесете брашното, бакпулвера и маслото на трохи, след това прибавете и другите продукти...
Бърз ябълков пайБърз ябълков пай
22 Януари
2
Разбиваме яйцата с 1 ч.ч захар. Прибавяме олиото и брашното с бакпулвера и разбиваме с миксера. От получената смес отделяме 4-5 с.л, а останалата изсипваме в предварително намаслена и напрашнена форма (ако е с падащо дъно...
Сочен ябълков пайСочен ябълков пай
19 Януари
Готовият ябълков пай се консумира изстинал....
Красив ябълков пайКрасив ябълков пай
05 Март
Започваме с тестото. Пресяваме брашното и правим кладенче. Прибавяме яйцата, маслото и захарта. Месим средно твърдо тесто и го разделяме на две части. Първата част разточваме с точилката. Намазняваме форма с подвижно...
Лесен ябълков пайЛесен ябълков пай
01 Юли
Когато маслото стегне, нареждаме филийките ябълки и върху тях, посипваме от смлените орехи. Разтапяме 1 ч.ч захар на карамел и го изливаме върху ябълките. Отгоре изсипваме сместа, която сме направили по-рано....
Орехово-ябълков пайОрехово-ябълков пай
09 Ноем.
1
Печете ябълковия пай в загрята фурна до готовност....
Ароматен ябълков пайАроматен ябълков пай
21 Март
Млякото се затопля и в него се разтваря маята, след което си прибавяме яйцето, лимоновата есенция, захарта и маслото. Разбъркваме хубаво и започваме да сипваме по малко брашно докато се получи меко тесто. Оставяме тестото...
Празничен ябълков пайПразничен ябълков пай
27 Дек.
Сервираме празничния ябълков пай топличък или след няколко часа, когато се е стегнал, с топка сладолед....
Шведски ябълков пайШведски ябълков пай
07 Май
Шведският ябълков пай е много вкусен! Източник: Cause it`s Always Delecious...
Класически ябълков пайКласически ябълков пай
26 Април
Намажете ябълковия пай с разбит жълтък. Печете класическия ябълков пай в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-40 мин....
Шоколадов ябълков пайШоколадов ябълков пай
13 Януари
Много вкусен шоколадов ябълков пай....
Холандски ябълков пайХоландски ябълков пай
24 Дек.
3
Аз обичам да добавям и нарязани бадеми към този холандски ябълков пай. Намазнете форма за печене с подвижни страни. Разточете 3/4 от тестото и го поставете в тавата....
Селски ябълков пайСелски ябълков пай
22 Май
Селският ябълков пай е готов....
Вкусен ябълков пайВкусен ябълков пай
24 Март
Печете ябълковия пай в предварително загрята фурна на 180°C - 200°C за 45 минути или до получаване на желания загар. Вкусният ябълков пай е готов....
Американски ябълков пайАмерикански ябълков пай
03 Окт.
1
Фурна - 170-175 градуса; Форма с ринг около 22 -24 см добре намаслена с парче меко масло и покрита с малко брашно. Смесва се брашното, солта, бакпулверът, разбъркват се и се прибавя маслото на кубчета. С ръчен блендер...
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
От оставеното тесто за декорация се изрязва форма на ябълка с дръжка и листенца. С четка се намазва отгоре с малко олио и залепваме елементите. Останалото малко тесто от изрезките оформих на топченца по краищата....
Маслен ябълков пайМаслен ябълков пай
31 Март
Обелете измитите ябълки, нарежете на тънки резени в тенджера, посипете ги със захарта, лимоновия сок и водата....
Английски ябълков пайАнглийски ябълков пай
15 Май
4
Обелете и изчистете ябълките. Нарежете ги на едри парчета и ги поставете в дълбок съд. Налейте вода колкото да ги покрие и сварете на умерен огън - за около 6-8 минути. Когато ябълките омекнат е време да добавите нишестето...
Ябълков пай РозаЯбълков пай Роза
11 Април
1
За пълнежа сложете в съд на котлона 3 с.л. сладко по избор, заедно с нарязаните и запечени орехи, ситно нарязана 1 ябълка, водата, рома, джинджифила, канелата и индийското орехче....
Превъзходен ябълков пайПревъзходен ябълков пай
12 Май
Намажете завършения ябълков пай с разбит жълтък с малко мляко или сметана. Пъхнете класическия ябълков пай в предварително загрята на 180 градуса фурна....
Невидим ябълков пайНевидим ябълков пай
03 Март
Нарязва се на тортени парчета Източник: Il cucchiaio d`argento Рецептата се нарича невидим ябълков пай, защото пластовете, които се получават от ябълките, не се забелязват, те сякаш изчезват някъде, а едновременно с...
Диетичен Ябълков ПайДиетичен Ябълков Пай
20 Март
Разбъркваме и намазваме с тази смес с помощта на четка подредените ябълки. Печем на 180 градуса около 20 минути. Оставяме пая да се охлади преди сервиране....
Френски ябълков пайФренски ябълков пай
15 Ноем.
Извадете ябълковия сладкиш и го оставете леко да изстине. По желание го поръсете с пудра захар. Френският ябълков пай е много вкусен....
Коледен ябълков пайКоледен ябълков пай
16 Дек.
Изкарваме коледния ябълков пай и пресяваме отгоре пудра захар и канела....
Бутер ябълков пайБутер ябълков пай
23 Септ.
С помощта на остър нож отгоре на ябълковия пай се правят прорези. Паят се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за 30 минути. Когато е готов бутер ябълков пай се поръсва с пудра захар....