Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ябълково маслоЯбълковото масло е гъсто, леко карамелизирано ябълково пюре с ароматни подправки....
12 Юни
Ванилици с масло и ябълково сладкоВанилиците слепете с ябълковото сладко.
Оваляйте слепените сладки в пудрата захар.
Ванилиците с масло и ябълково сладко са готови....
20 Август
Какво представлява ябълковото маслоЯбълково масло или ябълково пюре представлява продукт, използван най-вече през зимните месеци....
20 Окт.
Масло с горчицаМаслото с горчица се използва за сандвичи, канапета и др. Задължително се съхранява в хладилник....
09 Януари
Масло с магданозразбийте маслото на пяна, добавете магданоза, сол и черен пипер. добавяйте капка по капка лимоновия сок.
Прехвърлете маслото в подходяща формичка или го оформете като бонбон във фолио....
20 Дек.
Масло с пикантни билкиМасло с пикантни билки може да се използва за овкусяване на ястия, картофени пюрета или намазано върху препечена филийка и сандвичи по избор....
22 Ноем.
Чесново масло с лаймПо традиция чесновото масло за кулинарна употреба се приготвя с разтапяне на обикновено краве масло и добавяне на пресован чесън и по желание различни билки....
10 Юни
1
Ароматно масло с босилекМаслото се оставя да омекне до стайна температура. Разделя се на две и едната половина се смесва с чесъна и солта.
Босилекът се смесва с останалото масло....
08 Март
Ябълково болеИзмитите ябълки нарежете на парченце, наръсете ги с много пудра захар и ги залейте с малко вино.
Оставят се да престоят 4 часа. Залейте ги с рома, а след това и с останалото вино.
Сервирайте с парчета ябълки и сода...
29 Дек.
1
Ябълково фростиПортокалът се изстисква и сокът се смесва с ябълковия сайдер и плодовия ликьор.
Сместа се слага в блендер и се разбива до пяна. Добавя се сладоледът, канелата и ледът и сместа се разбива отново....
07 Юли
Ябълково пюреГотовото ябълково пюре може да се консумира веднага или да се използва при направата на сладкиши....
14 Дек.
Ябълково сладкоИзмиваме, обелваме и изчистваме от семките ябълките. Нарязваме ги на четири и ги слагаме в подходяща дълбока тенджера да се варят с вода, колкото да се покрият.
Като се сварят ябълките, ги пасираме, след което ги прецеждаме...
07 Февр.
Ябълково рулоИзлейте разтопеното краве масло и приберете тавата на хладно, за да стегне маслото. Изцедете ябълките от сока, разпръснете ги върху кравето масло.
В купа счупете яйцата....
16 Окт.
Ябълково болеПри поднасяне допълнете чашите с ябълково боле с газирана вода и парче ябълка....
14 Окт.
Ябълково ризотоВ четвърт от маслото се запържва лукът до прозрачно.
Добавят се ябълките и се запържват 3 минути. В отделен съд се кипва бульонът. В дълбок тиган се разтопяват 25 грама масло и се добавя оризът....
28 Август
Ябълково суфлеОстаналите 400 мл. объркайте с маслото, ванилията и щипка сол и сложете на котлона да кипнат....
24 Юни
Масло от сельодкаДобавете към него маслото, настъргания (стрит) лук и хомогенизирайте.
С това масло се мажат сандвичи, всеки от които се гарнира с кръгче сварено яйце....
02 Юли
Масло от орехиВ саханче счукайте какаовите зърна и ги добавете към вече готовото масло.
Сервирайте в бурканче и консумирайте с меса, десерти, салати или на филийка хляб....
23 Септ.
1
Манатарки с масло и чесънСервирах манатарките с масло и чесън, поръсени с нарязан на ситно пресен копър.
Чудесно предястие са манатарки с масло и чесън, което се съчетава добре с чаша хубаво вино.
Бон Апети!...
17 Окт.