Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кои кестени са ядливи?Кои кестени са ядливи?
14 Септ.
В някои градове конските кестени се садят покрай тротоарите, защото цъфтят много красиво с цветове, които приличат на свещи. Конските кестени не се използват за храна, тези кестени са отровни за човека....
Консервирани кестени в сиропКонсервирани кестени в сироп
06 Окт.
Използвайте така приготвените консервирани кестени за добавка или съставка към различни десерти. Рецепта адаптирана от Cookidoo....
Как да различим див от ядлив кестен?Как да различим див от ядлив кестен?
21 Март
Конски кестен. За разлика от ядливия си двойник конският кестен е отровен и не може да се използва в кулинарията, но намира широко приложение в медицината и фармацията....
Кекс с кестени и тикваКекс с кестени и тиква
29 Януари
Кекс с кестени и тиква - уникален аромат, който трябва да усетите....
Сладкиш с кестени и орехиСладкиш с кестени и орехи
01 Февр.
Готовият сладкиш с кестени оставете да постои във изключената фурна на леко отворена вратичка 5-6 минути, а след това извадете от тавата и охладете върху решетка....
Печени кестени в еър фрайърПечени кестени в еър фрайър
15 Дек.
Печените кестени в еър фрайър са много вкусни и полезни. Подходящи са при диетично и безглутеново хранене. Приятен апетит!...
Крем от кестени с шоколадКрем от кестени с шоколад
23 Окт.
Добавете захарта и сварените и обелени кестени. Прибавете ванилова есенция и оставете сместа да заври. Когато млякото се редуцира, свалете от котлона и пасирайте до гладко пюре....
Патица с Кестени и ПортокалиПатица с Кестени и Портокали
24 Юни
Ябълковия сок се смесва със солта, пипера и бахара. Патицата се почиства добре и се подправя с получената смес от подправки. През това време кестените се бланшират. Лукът се нарязва на ситно, единият портокал се бели,...
Супа от кестени и манатаркиСупа от кестени и манатарки
04 Ноем.
1
Поднасяме с още малко сметана и натрошени парчета кестени тази перфектна супа от кестени и манатарки....
Крем от кестени и шоколадКрем от кестени и шоколад
01 Август
Кестените се пекат на 165 градуса 30 минути. Почистват се от кората и ципата и се заливат с вода така, че само да ги покрие. Кипват се и се варят 25 минути, докато не омекнат. Отцеждат се и се пасират. Шоколадът се настъргва...
Крем от кестени с ромКрем от кестени с ром
20 Окт.
Отделно разбийте маслото със захарта на гладък крем, добавете рома и пюрето от кестени. Хомогенизирайте сместа и разпределете в 1 голяма или повече малки форми. Оставете в хладилник да стегне....
Кестени с шоколад и сметанаКестени с шоколад и сметана
27 Септ.
Разбийте сметаната със захар и покрийте сместа с кестени. Сложете в хладилник и след 2 часа сервирайте....
Пуйка с кестени и оризПуйка с кестени и ориз
28 Ноем.
Пуйката се поръсва с черен пипер и сол. Слага се в тава и се залива с олиото. Налива се 1 чаша вода и се пече на силна фурна. Изпечената пуйка се обезкостява и месото се нарязва на филийки. Кестените се сцепват с нож...
Яхния с кестени и лещаЯхния с кестени и леща
19 Март
Загрейте зехтина и запържете ситно нарязаните целина, морков и лук за 4-5 минути. Добавете пресования чесън и задушете за 1 минута, след което сложете гъбите, нарязани на филийки. Прибавете лещата, кестените, водата, дафиновия...
Телешко с кестени в гювечеТелешко с кестени в гювече
12 Септ.
Обелваме лука и скилидките чесън и ги нарязваме на едро. Прибавяме дафиновия лист, захарта, оцета, стафидите и изсипваме всичко в дълбок съд. Слагаме в тази смес нарязаното на едри късове месо, разбъркваме добре и покриваме...
Кестени в мляко по кавказкиКестени в мляко по кавказки
30 Септ.
Кестените се запичат в тава, докато се напукат, след което се заливат с вряла вода, отцеждат се, почистват се от кората и ципата. След това се заливат с вряло мляко и се варят на слаб огън около 30 минути до омекване....
Извлек от див кестен за костни проблемиИзвлек от див кестен за костни проблеми
23 Януари
Кестените се нацепват и се пълнят в буркан до половината. Разрежда се чист спирт/95 градуса/ с вода, за да се получи около 60 градуса. Оставя се 20 дни на тъмно. Извлекът потъмнява. Използва се за мазане, разтриване...
Лечение на синузит с див кестен и прясно млякоЛечение на синузит с див кестен и прясно мляко
26 Януари
Обелваме кафявата обвивка, а вътрешността стържем на ситно ренде, след което прибавяме прясно мляко, за да се получи консистенция като на тесто. Правиме топчета, които поставяме в марля. Тези топчета поставяме в носа...
Домашна паста с кестени и сосДомашна паста с кестени и сос
12 Април
Може би малко от нас знаят легендата за кестена. Още през IV век определи кестена, като дървото на хляба, защото плодовете му винаги са хранили най-бедните популации....
Кремсупа с пащърнак, кестени и беконКремсупа с пащърнак, кестени и бекон
25 Окт.
Кремсупа с пащърнак, кестени и бекон - наслада за душата!...
Крем от кестени с шоколад сметанаКрем от кестени с шоколад сметана
18 Окт.
Поднесете този ефирен десерт украсен с натрошени парченца от кестени. Да ви е сладко! Кремът от кестени с шоколад и сметана е готов....
Печена Пуйка с Кестени и СтафидиПечена Пуйка с Кестени и Стафиди
12 Май
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото, прибавя се оризът и горещата вода. Когато набъбне, оризът се маха от котлона и се добавя черният пипер, сол на вкус, наситненият магданоз и стафидите. Пуйката се посолява...
Крем супа от кестени с целинаКрем супа от кестени с целина
14 Окт.
1
Кестените се сваряват, обелват се и заедно с нарязаната целина се задушават в маслото. Добавя се брашното и се пържи още 2 минути. Всичко се залива с бульон и къкри, докато омекне. Кестените и целината се пасират...
Пълнено прасенце с кестени и стафидиПълнено прасенце с кестени и стафиди
25 Дек.
След 10-тина минути прибавяме и нарязаните и изпечени кестени, стафидите, ориза, черния пипер, канелата и солта. Измиваме и осоляваме прасенцето. Напълваме го с плънката и го зашиваме....
Печена гъска с кестени и ябълкиПечена гъска с кестени и ябълки
05 Февр.
Сварените и обелени кестени се поръсват със захар и се пържат в загрятото олио до карамелизирането им. След това се поливат със соса от печенето и се задушават 5-6 минути на бавен огън....