Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

ЯкиториЯкитори
29 Януари
Месото се нарязва на едри парчета, след това се маринова около 1-2 часа в соевия сос, водката и лука. Пече се на скара, като се поръсва с червен пипер. При поднасяне се залива с още малко соев сос....
Якитори - традиционните японски пилешки шишчетаЯкитори - традиционните японски пилешки шишчета
12 Април
При готвенето на Якитори обикновено се добавя лимонов сок и сол. Често се сервира със специален тара сос. За да се направи тази сос, се използва Мирин....
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Сос якитори – той се използва при приготвяне на пилешко на шиш или като марината за всякакъв вид месо преди печене на фурна или грил. Маринова се един час преди приготвянето....
Най-популярните специалитети от японската кухняНай-популярните специалитети от японската кухня
13 Окт.
Много апетитни и популярни са японският шиш якитори от малки нанизани парченца пилешко и зеленчуци или кацудон - кълцано кюфте, залято с яйце....
Най-популярните суши понятияНай-популярните суши понятия
05 Септ.
Якитори. Традиционно японско ястие. Представлява пилешки шишчета на скара. Тобико. Една от особено тачените съставка за суши. Тобико представлява хайвер от летяща риба и се предлага в най-различни цветове....