Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЯкиториМесото се нарязва на едри парчета, след това се маринова около 1-2 часа в соевия сос, водката и лука.
Пече се на скара, като се поръсва с червен пипер.
При поднасяне се залива с още малко соев сос....
29 Януари
Якитори - традиционните японски пилешки шишчетаПри готвенето на Якитори обикновено се добавя лимонов сок и сол.
Често се сервира със специален тара сос. За да се направи тази сос, се използва Мирин....
12 Април
Основни рецепти от японската кухняСос якитори – той се използва при приготвяне на пилешко на шиш или като марината за всякакъв вид месо преди печене на фурна или грил. Маринова се един час преди приготвянето....
23 Май
Най-популярните специалитети от японската кухняМного апетитни и популярни са японският шиш якитори от малки нанизани парченца пилешко и зеленчуци или кацудон - кълцано кюфте, залято с яйце....
13 Окт.
Най-популярните суши понятияЯкитори. Традиционно японско ястие. Представлява пилешки шишчета на скара.
Тобико. Една от особено тачените съставка за суши. Тобико представлява хайвер от летяща риба и се предлага в най-различни цветове....
05 Септ.