Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Японска майонезаЯпонска майонеза
27 Юни
Японската майонеза се използва за компания на суши, различни меса, риба и зеленчуци....
Японска пицаЯпонска пица
25 Окт.
1
По този начин приготвяме и останалите японски пици. В купичка разбъркваме продуктите за светлия сос. Прибираме в хладилник за да се огладят добре. Правим същото с продуктите за тъмния сос....
Японска гейшаЯпонска гейша
21 Март
Пасирайте почистените къпини със сока от бъз. Добавете сока от малини и портокаловия сок и добре разбъркайте. Прецедете във висока чаша и поднесете с украса по избор....
Японската кухня УашокуЯпонската кухня Уашоку
15 Ноем.
Не, тя е много повече, поради което т.нар. японска кухня Уашоку е включена дори в списъка на ЮНЕСКО. Уашоку не е вид ястие или конкретно японско меню....
Китайска и японска кухня – основни разликиКитайска и японска кухня – основни разлики
02 Септ.
Най-известните ястия от японската кухня неслучайно са суши и сашими - при тях рибата е само маринована, но не и готвена. Основната храна в японската кухня е рибата, пилешкото и телешкото....
Японска салата ХарусамеЯпонска салата Харусаме
27 Септ.
Поръсва се малко черен пипер и се разбърква добре японска салата Харусаме....
Японска картофена салатаЯпонска картофена салата
29 Януари
Накрая се разбърква с майонезата и японска картофена салата е готова за сервиране....
Окономияки - японска палачинкаОкономияки - японска палачинка
24 Май
1
Изпържената японска палачинка се прехвърля в чиния, поръсва се със зелен лук и кръстосайте ленти майонеза....
Японска салата НамазуЯпонска салата Намазу
11 Септ.
Морковите и ряпата се обелват и се настъргват на едро ренде. Посоляват се и се оставят за половин час. След това се измиват и се отцеждат. В тенджера се наливат водата, половината оцет, добавя се захарта и се пуска кубчето...
Особености на японската кухняОсобености на японската кухня
20 Февр.
Японската кухня, която се приема за част от азиатската, се отличава значително от нея с някои свои характеристики....
Джинджифилът в японската кухняДжинджифилът в японската кухня
20 Юли
Ако заговорим за Страната на изгряващото слънце обаче, ще стигнем до извода, че има някои съставки като уасабито например, без които японската кухня не би била това, което е....
Продукти от японската кухняПродукти от японската кухня
15 Май
Приготвянето на ястията от японската кухня е невъзможно без оригиналните японски продукти. Един от тях е коренът от лотос, известен и като ренкон. На вкус е сладък и хрускав....
Японска супа с коприваЯпонска супа с коприва
21 Април
Прибавят се накрая водораслите за супа и се оставя още около 5 минути японската супа с коприва....
Японска супа с шийтакеЯпонска супа с шийтаке
06 Август
Овкусете японска супа с шийтаке по ваш вкус....
Японска супа с мисоЯпонска супа с мисо
15 Дек.
Водораслите се накисват за 15 мин. Кипва се 500 мл вода и се добавя зеленчуковият бульон, водораслите и празът. След 4 мин. се добавят и гъбите и се вари още 2-3 мин. Мисото се разрежда с малко бульон и се сипва в супата...
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Какво знаете за японската кухня?Какво знаете за японската кухня?
01 Март
Днес сушито и суши баровете са известни навсякъде по света, но рибата продължава да се обработва предимно от японски майстори, защото ако не се спазва наложилата се японска технология на обработка на суровата риба, тя може...
Основни рецепти от японската кухняОсновни рецепти от японската кухня
23 Май
Най-популярният японски бульон е даши – той е основа на много японски супи и сосове. Можете да го съхранявате в хладилник до три дни. Натъркайте едно парче водорасли комбу с влажна кърпа....
Чужди влияния в японската кухняЧужди влияния в японската кухня
29 Януари
Когато говорим за японска кухня няма как да не си представим различните видове суши, които се предлагат по суши-баровете, заедно със също толкова популярните сашими или темпура....
Терияки - класиката на японската кухняТерияки - класиката на японската кухня
05 Ноем.
Соевият сос Терияки е синоним на японската кухня. Той е нещо като пицата за Италия или синьото сирене за Франция....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Млечен хляб по японска рецептаМлечен хляб по японска рецепта
08 Септ.
1
Млечният хляб по японска рецепта традиционно е с много тънка кора, затова не слагам във фурната купа с вряла вода. Послепис: Мамо, ти не обичаш сладко, сложи си 2 с.л. захар или 1 и 1.2 ......
Най-популярните гъби в японската кухняНай-популярните гъби в японската кухня
19 Март
В тази статия ще ви запознаем с някои от най-популярните и най-вкусни гъби в японската кухня и ще ви дадем идеи как да ги използвате в своите рецепти....
Ролята на Соята в японската кухняРолята на Соята в японската кухня
30 Юли
Мисо С това име се свързва най-известната японска супа, но всъщност мисото е вид паста, която се приготвя от ферментирали соеви зърна....