Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Японски оризЯпонски ориз
29 Март
1
Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите. Настъргва се половин морков и...
Салата с ориз по японскиСалата с ориз по японски
09 Януари
Оризът се измива и сварява в 2 чаени чаши вода. Жълтъкът, горчицата, захарта, солта и кърито се смесват, като постепенно се изсипва олиото. Царевичното брашно се разтваря в портокаловия сок. Така получената смес се загрява...
Мариновано тофу с ориз по японскиМариновано тофу с ориз по японски
25 Януари
Когато е готово, мариновано тофу с ориз по японски се сервира върху сварен ориз....
Как се приготвя ориз с миди по японскиКак се приготвя ориз с миди по японски
24 Юли
Ето я и самата рецепта: Асари гохан (ориз с миди по японски) Небходими продукти: 800 г ориз, 450 г миди без черупката, 1 стрък пресен лук, 10 с. л. саке, 2 с. л....
Японски омлетЯпонски омлет
26 Юни
Разбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки. Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата. Върху тях сипваме...
Японски палачинкиЯпонски палачинки
19 Април
2
Опитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки. Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
Японски БухтичкиЯпонски Бухтички
19 Юли
Японските Бухтички са готови....
Японски КексЯпонски Кекс
10 Юли
2
Японският Кекс е готов....
Японски бисквитиЯпонски бисквити
22 Февр.
В купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си. Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
Пиле по японскиПиле по японски
25 Юли
Нарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер. Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност. Сервираме поръсено с магданоз....
Месо по японскиМесо по японски
02 Дек.
Нарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд. Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час. Загрейте зехтина в уок или...
Японски палачинки окономиякиЯпонски палачинки окономияки
29 Януари
Готовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....
Лесен японски чийзкейкЛесен японски чийзкейк
22 Февр.
Лесният японски чийзкейк е готов....
Пухкавите японски палачинкиПухкавите японски палачинки
28 Февр.
3
Японските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето. За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес....
Японски дунапренен чийзкейкЯпонски дунапренен чийзкейк
03 Окт.
5
Готовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
Японски крем карамелЯпонски крем карамел
17 Май
Извадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел. За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел....
Японски кифлички хокайдоЯпонски кифлички хокайдо
09 Дек.
1
Намазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност....
Пухкав японски омлетПухкав японски омлет
02 Януари
За този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани. Белтъците със захарта разбийте на сняг....
Домашни японски сладкиДомашни японски сладки
08 Ноем.
Разбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто. Разделяме го на 2 части. Към едната...
Спагети по японскиСпагети по японски
22 Април
В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
Въздушен Японски КексВъздушен Японски Кекс
05 Окт.
Въздушният Японски Кекс е страхотен!...
Японски дунапренен чийзкейкЯпонски дунапренен чийзкейк
03 Окт.
5
Готовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
Спагети по японскиСпагети по японски
22 Април
В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
Двупластов портокалов японски десертДвупластов портокалов японски десерт
04 Дек.
2
Разбъркваме млякото с яйцето. В тенджерка слагаме портокаловия сок, сметаната и захарта. Разбъркваме ги на слаб огън (само да се затоплят, не да заврат), докато всичко се хомогенизира. Добавя се млякото с яйцето и...
Сушени патладжани по японскиСушени патладжани по японски
07 Януари
Патладжаните се заливат с вряла вода за 15 минути и се посоляват. Чесънът се нарязва на ситно, морковите се настъргват. Чесънът и морковите се запържват за 2 минути в олиото, след това се добавят нарязаният на ситно лук...