Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Японски оризОризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите.
Настъргва се половин морков и...
29 Март
1
Салата с ориз по японскиОризът се измива и сварява в 2 чаени чаши вода. Жълтъкът, горчицата, захарта, солта и кърито се смесват, като постепенно се изсипва олиото.
Царевичното брашно се разтваря в портокаловия сок. Така получената смес се загрява...
09 Януари
Мариновано тофу с ориз по японскиКогато е готово, мариновано тофу с ориз по японски се сервира върху сварен ориз....
25 Януари
Как се приготвя ориз с миди по японскиЕто я и самата рецепта:
Асари гохан (ориз с миди по японски)
Небходими продукти: 800 г ориз, 450 г миди без черупката, 1 стрък пресен лук, 10 с. л. саке, 2 с. л....
24 Юли
Японски омлетРазбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки.
Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата.
Върху тях сипваме...
26 Юни
Японски палачинкиОпитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки.
Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
19 Април
2
Японски бисквитиВ купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си.
Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
22 Февр.
Пиле по японскиНарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер.
Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност.
Сервираме поръсено с магданоз....
25 Юли
Месо по японскиНарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд.
Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час.
Загрейте зехтина в уок или...
02 Дек.
Японски палачинки окономиякиГотовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....
29 Януари
Пухкавите японски палачинкиЯпонските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето.
За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес....
28 Февр.
3
Японски дунапренен чийзкейкГотовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
03 Окт.
5
Японски крем карамелИзвадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел.
За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел....
17 Май
Японски кифлички хокайдоНамазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност....
09 Дек.
1
Пухкав японски омлетЗа този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани.
Белтъците със захарта разбийте на сняг....
02 Януари
Домашни японски сладкиРазбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто.
Разделяме го на 2 части. Към едната...
08 Ноем.
Спагети по японскиВ тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
22 Април
Японски дунапренен чийзкейкГотовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
03 Окт.
5
Спагети по японскиВ тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
22 Април
Двупластов портокалов японски десертРазбъркваме млякото с яйцето. В тенджерка слагаме портокаловия сок, сметаната и захарта.
Разбъркваме ги на слаб огън (само да се затоплят, не да заврат), докато всичко се хомогенизира.
Добавя се млякото с яйцето и...
04 Дек.
2
Сушени патладжани по японскиПатладжаните се заливат с вряла вода за 15 минути и се посоляват. Чесънът се нарязва на ситно, морковите се настъргват.
Чесънът и морковите се запържват за 2 минути в олиото, след това се добавят нарязаният на ситно лук...
07 Януари