Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Японски оризЯпонски ориз
29 Март
1
Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите. Настъргва се половин морков и...
Японски омлетЯпонски омлет
26 Юни
Разбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки. Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата. Върху тях сипваме...
Японски палачинкиЯпонски палачинки
19 Април
2
Опитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки. Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
Японски БухтичкиЯпонски Бухтички
19 Юли
Японските Бухтички са готови....
Японски КексЯпонски Кекс
10 Юли
2
Японският Кекс е готов....
Японски бисквитиЯпонски бисквити
22 Февр.
В купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си. Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
Рецепти за профилактика на пародонтозаРецепти за профилактика на пародонтоза
17 Януари
1
Тези няколко рецепти ще ви помогнат за профилактика, докато не е късно, пригответе си ги и бъдете здрави!...
Бабина рецепта с коприваБабина рецепта с коприва
22 Март
Като начало листата от коприва се измиват и накълцават. Накъцва се и пресният лук. Сипват се заедно в тенджерка с малко вода и се задушават. По желание може да се сложи и лъжица олио или малко мас. Междувременно настъргваме...
Пролетна рецепта с лападПролетна рецепта с лапад
30 Март
4
Почистете сухите чушки от семките и ги сварете докато омекнат. Почистете лапада от жилите и бланширайте за около 3 минути в подсолена вода. Отцедете водата и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно лука и го запържете...
Пухкав японски омлетПухкав японски омлет
02 Януари
За този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани. Белтъците със захарта разбийте на сняг....
Японски кифлички хокайдоЯпонски кифлички хокайдо
09 Дек.
1
Намазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност....
Лесен японски чийзкейкЛесен японски чийзкейк
22 Февр.
Лесният японски чийзкейк е готов....
Домашни японски сладкиДомашни японски сладки
08 Ноем.
Разбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто. Разделяме го на 2 части. Към едната...
Японски крем карамелЯпонски крем карамел
17 Май
Извадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел. За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел....
Пиле по японскиПиле по японски
25 Юли
Нарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер. Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност. Сервираме поръсено с магданоз....
Японски палачинки окономиякиЯпонски палачинки окономияки
29 Януари
Готовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....
Пухкавите японски палачинкиПухкавите японски палачинки
28 Февр.
3
Японските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето. За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес....
Японски дунапренен чийзкейкЯпонски дунапренен чийзкейк
03 Окт.
5
Готовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
Спагети по японскиСпагети по японски
22 Април
В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
Месо по японскиМесо по японски
02 Дек.
Нарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд. Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час. Загрейте зехтина в уок или...
Въздушен Японски КексВъздушен Японски Кекс
05 Окт.
Въздушният Японски Кекс е страхотен!...
Японски дунапренен чийзкейкЯпонски дунапренен чийзкейк
03 Окт.
5
Готовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
Спагети по японскиСпагети по японски
22 Април
В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
Рецепта с чубрица при световъртежРецепта с чубрица при световъртеж
25 Януари
Вземете 2 изравнени супени лъжици чубрица и ги залейте с 500 милилитра вода. Оставете ги да престоят 60 минути, прецедете и пийте по една винена чаша преди ядене 3 пъти на ден. Това се прави, докато състоянието се...
Панирани зеленчуци по японскиПанирани зеленчуци по японски
21 Август
2
Изваждат се с решетъчна лъжица панираните зеленчуци по японски и мазнината се отцежда върху домакинска хартия....