Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Антрекот на жарАнтрекот на жар
09 Март
3
Сложете ги в загрята на 190 градуса фурна до много лек златист загар. През това време си пригответе скарата с дървени въглища и щом остане на живи въглени, силно тлеещи разположете решетката на 10 см. от тях....
Тиквички на жарТиквички на жар
01 Юни
Тиквичките се измиват добре, обелват се, разрязват се по дължина на 3-4 парчета. Посоляват се. Чесънът, ако е пресен, се счуква. Парчетата тиквички се натриват с него и се оставят да престоят 15 минути....
Ципура на жарЦипура на жар
16 Март
Сипете си чаша студено сухо бяло вино и опитайте вашата печена риба на жар. Наздраве с тази вкусна ципура на жар!...
Скариди на жарСкариди на жар
24 Дек.
Скаридите на жар са готови....
Шаран на жарШаран на жар
06 Септ.
Уникална вкусотия е този шаран на жар - просто намерете шаран, който да не е отглеждан на бройлерения принцип с гранули!...
Бекон на жарБекон на жар
12 Февр.
След около 8-10 часа престой в хладилник се пече на добре разпалена жар....
Петле на жарПетле на жар
19 Февр.
След това изпичаме месото на жар (може и на скара) от всички страни....
Октопод на жарОктопод на жар
25 Юни
Октопода може да изпечете на грил или барбекю за около 2 минути, докато стане крехък. Изпеченият октопод залейте с още малко зехтин и поръсете с остатъка от зелениите....
Кокошка на жарКокошка на жар
18 Септ.
Нарежете почистената и подсушена кокошка на парчета, обезкостете ги и набодете месото на няколко места с остър нож. Поръсете месото с подправките и оставете да се овкусяват за няколко часа на хладно място....
Агнешко на жарАгнешко на жар
01 Дек.
Нарежете агнешкото на порции и го сложете да се свари. Нарежете едро лукаи джоджена и ги разстелете на дъното на тавата. подредете отгоре сварено месо и го овкусете хубаво с червен пипер и сол....
Картофи на жарКартофи на жар
04 Януари
Изпечете картофите на жар за 20 минути или до готовност. Поднесете всеки картоф във фолиото, с малка бучка масло....
Скумрия на жарСкумрия на жар
09 Дек.
Почистете и осолете скумрията. Сложете я в хартия за печене, поръсете я навсякъде с черен пипер и я полейте с малко лимонов сок и зехтин. Поръсете с орехите, накълцания чесън и наредете резени лимон. Много добре затворете...
Скумрия на жарСкумрия на жар
09 Дек.
Почистете и осолете скумрията. Сложете я в хартия за печене, поръсете я навсякъде с черен пипер и я полейте с малко лимонов сок и зехтин. Поръсете с орехите, накълцания чесън и наредете резени лимон. Много добре затворете...
Картофи на жарКартофи на жар
04 Януари
Изпечете картофите на жар за 20 минути или до готовност. Поднесете всеки картоф във фолиото, с малка бучка масло....
Речни раци на жарРечни раци на жар
11 Окт.
С тези речни раци на жар можете да се поглезите с деликатес, докато лагерувате на реката. А ето че едно детенце бърза да ги опита....
Печено месо на жарПечено месо на жар
30 Ноем.
На другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо. Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
Медени ребърца на жарМедени ребърца на жар
15 Дек.
Изпечете на скара с жар до желаната от вас готовност. Медените ребърца на жар са готови....
Шаран, печен на жарШаран, печен на жар
12 Юни
Шаранът, печен на жар е готов....
Свински гърди на жарСвински гърди на жар
07 Юни
Свинските гърди на жар са много вкусни....
Вкусен бекон на жарВкусен бекон на жар
07 Юни
Беконът се нарязва на тънки ивици....
Печена яребица на жарПечена яребица на жар
08 Август
Нарежете сланината на тънки филийки и покрийте с тях корема гърдите на яребицата. Увийте с канап, за да не изпаднат. Печете яребицата около половин час на слаба жар или скара....
Калкан, печен на жарКалкан, печен на жар
11 Май
3
Напалете скарата, като изчакате да остане на живи въглени....
Телешки пържоли на жарТелешки пържоли на жар
05 Дек.
Картофите и морковите се нарязват на кубчета. Към тях се нарязват на дребно лукът и чесънът. Всичко се слага в глинен съд, добавят се сол вкус, черен пипер, зехтин и малко вода....
Патешко магре на жарПатешко магре на жар
02 Март
2
За отстраняване на излишната мазнина правим следното. От страната на кожата, която сме прорязали, посоляваме леко и поставяме в тиган, загрят на умерен огън....
Вълшебни ребра на жарВълшебни ребра на жар
15 Юни
Така маринованите ребра слагаме на скарата върху жарта (може и на електрическа скара, но на жар вкусът наистина е вълшебен!...