Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Идеи за вкусни ястия с червен бобИдеи за вкусни ястия с червен боб
27 Май
С тези креативни и апетитни идеи за вкусни ястия с червен боб можете да превърнете скромния боб във възхитителни ястия, които ще впечатлят вашето семейство и приятели....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Основен бадемов сос за рибни ястияОсновен бадемов сос за рибни ястия
27 Април
Може да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
БобБоб
02 Септ.
Използва се за чили и задушени ястия. Избор и съхранение на боб Трябва да се избира боб със здрави зърна, по които няма следи от наранявания и дупки....
Кадифен бобКадифен боб
14 Септ.
Кадифеният боб /mucuna prurien/ е екзотично бобово растение с лилави цветя и мъхести шушулки. Фасулът се отглежда в южните Съединени щати, Африка, Индия, както и в Западна Индия за зелен тор и паша. Използва се също като...
Боб адзукиБоб адзуки
14 Септ.
3
Боб адзуки в кулинарията Боб адзуки е превъзходен за бобени салати и ястия с ориз. Японците го използват за приготвяне на червена бобова паста....
Смилянски бобСмилянски боб
09 Юни
По време на празника се провеждат три конкурса: Кулинарен конкурс с ястия, приготвени от прочутия фасул; Конкурс за детско пано от фасула; Конкурс „Производител на годината“....
Черен бобЧерен боб
19 Септ.
Черният боб влиза в състава на редица бобени ястия. Освен много полезен, той е изключително вкусен. От него се приготвят различни салати с боб, ястия с месо или постни ястия....
Боб мунгБоб мунг
14 Септ.
Може да се прилага в различни яхнии с боб, пюрета, бобени супи или като гарнитура на месни ястия. Много добре се комбинира и с морски дарове....
Тонка БобТонка Боб
05 Февр.
Тонка боб (tonka beans) е името на интересно растение от тропическите джунгли, чиито шушулки се използват като подправка. У нас тонка боб не се радва на голяма популярност и сравнително рядко се използва в приготвянето на...
Съхранение на бобСъхранение на боб
17 Март
Бобът е култура, оцеляла през хилядолетията. Тя е изиграла важна роля в изхранването на двата континента между Атлантическия и Тихия океан. Редица археологически изследвания доказват, че още през шесто хилядолетие пр.н.е...
Гледане на бобГледане на боб
13 Януари
Фасулът е растение от семейство Бобови. Отглежда се като домашна култура за прехрана по целия свят. Но не се използва само за това. В много държави се практикува гледането на боб. Един от най-популярните методи за...
Как се хвърля боб?Как се хвърля боб?
20 Януари
Гадаенето на боб или т.н. хвърляне на боб е древна техника за ясновидство, която някои казват, че идва от Турция, други от Египет. За разлика от много други видове гадания, този метод всъщност не е толкова труден. На...
Как да консервираме бобКак да консервираме боб
25 Май
Консервирането на боб би ни спестило много време, а и по този начин ще имаме подръка почти готова манджа, когато бързаме. Можете да консервирате както бял боб (стар фасул), така и зелен боб. Ако решите да консервирате...
Отглеждане на смилянски бобОтглеждане на смилянски боб
28 Февр.
Едрият боб, известен като смилянски, е основна култура за региона на Смилянското корито. Почвата в този район е песъчлива. Подготовка на земята започва на есен с изораването и напролет с торенето и правенето на вода....
Готвене на смилянски бобГотвене на смилянски боб
09 Август
Кралят на любимата култура у нас – бобът, несъмнено е Смилянският боб. Той се готви по стара родопска рецепта. Истинският Смилянски боб се отглежда в с. Смилян. На пазара обаче с името Смилянски боб се обозначават и култури...