Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусна каша от киселец с кисело млякоГотовата вкусна каша от киселец може да пасирате.
Поднесете топла с няколко лъжици гъсто кисело мляко. По желание разбъркайте.
Вкусната каша от киселец с кисело мляко е готова....
28 Септ.
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Киселец с яйцаПърво измиваме старателно киселеца, след което го нарязваме и слагаме да се попари с 3-4 супени лъжици олио и ситно нарязаният магданоз....
29 Януари
Киселец с млякоПочистваме киселеца и го слагаме да се вари в подсолена вода за около 15 минути.
Отцеждаме го и го нарязваме на ситно....
21 Август
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Задушен киселец с яйцаРазпределя се на порции, наръсва се с черен пипер и се поднася с пюре от картофи или с изцедено през марля кисело мляко....
03 Април
Киселец с прясно млякоПочистваме киселеца и го слагаме да се вари в подсолена вода за около 15 минути. След което го изчеждаме и нарязваме на ситно....
16 Август
Киселец на фурнаИзчистете, измийте и нарежете киселеца. Сложете да се свари в подсолена вода. Отцедете от течността киселеца и го прехвърлете в подходящ съд. Залейте го със сос....
13 Април
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Основен бадемов сос за рибни ястияМоже да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
27 Април
КиселецСред другите предложения за рецепти с киселец са бъркани яйца с киселец в лаваш, шарен боб с гъби и киселец, маслен пирог с лапад и киселец, пролетна супа с киселец и гъби, пролетно ястие с киселец и лобода и много други...
21 Юни
КиселецПочва за Киселец
Киселецът расте на всякакви почви, включително кисели, но е особено успешен на влажни, плодородни, леко кисели глинести почви....
29 Март
Киселец с яйца и извараПочистете и измийте киселеца и лука.
Накълцайте ги на дребно и ги задушете в мазнина, докато омекнат.
Добавете изварата, яйцата и посолете на вкус....
21 Април
Агнешко с киселец и оризЗа сервиране към агнешкото с киселец и ориз подхождат пресен чесън, кисело мляко и чаша бяло вино, разбира се....
23 Април