Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Студен чай с лавандула и ментаСтуден чай с лавандула и мента
23 Юли
Поднесете студения чай с лавандула и мента с резен лимон и сламка....
Панакота с лавандула и сладко от зелени смокиниПанакота с лавандула и сладко от зелени смокини
30 Дек.
4
Панакотата с лавандула и сладко от зелени смокини е чуден десерт за гости....
Запарка с лавандула за пречистване на кръвтаЗапарка с лавандула за пречистване на кръвта
04 Юли
Попарете двете супени лъжици цвят от лавандула с 600 мл вряща вода. Пийте половин час преди хранене, като препоръчителната доза е 100 мл. Не пийте тази запарка вечер, защото действа силно тонизиращо....
ЛавандулаЛавандула
27 Март
2
Уникалният аромат на лавандула няма еквивалент сред никоя друга билка. Лавандулата е известна като ароматично растение още от най-древни времена. Лавандулата произхожда от района на Средиземноморието....
ЛавандулаЛавандула
13 Дек.
Вижте още разлика между френска лавандула и лечебна лавандула....
Целувки с лавандулаЦелувки с лавандула
23 Април
Целувките с лавандула са много вкусни!...
Бисквити с лавандулаБисквити с лавандула
13 Май
2
Бисквитите с лавандула са готови. Източник: Й....
Как да вложим лавандула в ястиятаКак да вложим лавандула в ястията
14 Април
Друга идея за влагане на лавандула в ястията е рулото от сирене за мазане....
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Крем карамел с лавандулаКрем карамел с лавандула
26 Април
1
В тази рецепта няма нищо кой знае колко различно от класическия крем карамел, но идеята да добавите малко сушена лавандула в десерта лично аз намирам за много добра....
Хрупкави бисквити с лавандулаХрупкави бисквити с лавандула
05 Февр.
Усетете вкуса на Прованс с хрупкавите бисквити с лавандула....
Успокояващ чай от лавандулаУспокояващ чай от лавандула
20 Януари
Етеричното масло от лавандула се прилага за разтриване при невралгични болки....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Разлика между френска лавандула и лечебна лавандулаРазлика между френска лавандула и лечебна лавандула
02 Дек.
Ето каква е разликата между нея и лечебната лавандула: Разлика между френска лавандула и лечебна лавандула Растението лавандула е първоизточникът на нейния подвид – френската лавандула....
Бял шоколадов мус с лавандулаБял шоколадов мус с лавандула
30 Август
Добавете лавандулата. Отделете белтъците и жълтъците от яйцата в две купи. Добавете захарта към жълтъците и ги разбийте. Разбийте белтъците на сняг. Прецедете ароматната сметана, за да отделите лавандулата....
Сладко от кайсии с лавандулаСладко от кайсии с лавандула
16 Юни
Десет минути преди сваляне от огъня се слага лавандулата. 6. Когато се свали от огъня, се добавя лимонтозу и нататък е ясно....
Сладко от боровинки и лавандулаСладко от боровинки и лавандула
26 Януари
Намаляме котлона, добавяме цветчетата лавандула и готвим още 10-15 минути на среден котлон. Бърка се постоянно. Спираме котлона и пълним в сухи и затоплени буркани. Не стерилизираме!...
Тинктура с лавандула при артрозаТинктура с лавандула при артроза
02 Юли
Залейте една шепа лавандула с посоченото количество чист спирт. Оставете да престои на слънце за 45 дни, след което се прецежда. С получения разтвор се мажат болезнените места, засегнати от артрозата....