Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Основен бадемов сос за рибни ястияОсновен бадемов сос за рибни ястия
27 Април
Може да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
Най-шокиращите ястия с яйца, които ще ви отвратятНай-шокиращите ястия с яйца, които ще ви отвратят
02 Ноем.
Така че без повече приказки вижте най-шокиращите яйчени ястия по света. page1....
ЯйцаЯйца
02 Февр.
1
В древен Рим яйцата са били консервирани по различни методи, а храненето често е започвало първо с ястия от яйца....
Пъдпъдъчи яйцаПъдпъдъчи яйца
03 Февр.
2
От векове насам за пъдпъдъчите яйца се говори единствено като ценен дар от природата и полезна и вкусна храна за хората. Тези малки и колоритни яйца са продукт от пъдпъдъците, които сами по себе си са нежни и доста претенциозни...
Пъдпъдъчите яйцаПъдпъдъчите яйца
27 Август
Хората са научили за полезните свойства на пъдпъдъчите яйца много отдавна – сведения за тях са намирани в древноегипетски папируси и в древни китайски рецепти. Пъдпъдъчите яйца не само подобряват умствените способности...
Патешки ЯйцаПатешки Яйца
26 Март
За да придадете най-добрия вкус на готовото ястие, яйцата трябва първо да се затоплят до стайна температура....
Маски от яйцаМаски от яйца
11 Април
1
Сред продуктите, които се използват за домашна козметика, яйцата заемат едно от най-важните места. Те съдържат много полезни вещества и са незаменими за женската красота. В яйцата има витамини от групата В, А и D, съдържат...
Традиционни български ястияТрадиционни български ястия
07 Септ.
1
Традиционно българско ястие е друсаният кебап....
Икономични рибни ястияИкономични рибни ястия
14 Юли
Най-лесно се приготвя задушената риба, това е ястие, с което можете да посрещнете дори гости....
Ястия с коприваЯстия с коприва
30 Юни
Копривата е много полезна за организма и съдържа ценни вещества. Листата на копривата съдържат голямо количество витамини, особено С, К, А, Е, В, минерални соли и органични киселини. Салата от коприва Продукти:...
Ястия от пъстърваЯстия от пъстърва
01 Септ.
Печена на жар, сварена или пържена, във фолио или във вид на шишчета, пъстървата винаги е разкошно ястие....
Бързи вкусни ястияБързи вкусни ястия
03 Февр.
Ако внезапно ви изненадат гости, пригответе вкусни ястия, които няма да ви отнемат много време. Едно такова ястие са картофите с моркови и чесън....
Хипоалергенни основни ястияХипоалергенни основни ястия
30 Ноем.
Тези предварителни базови знания помагат при изготвяне на менюто с хипоалергенни ястия. Захарните изделия, млечните продукти също спадат към алергените....
Популярни скандинавски ястияПопулярни скандинавски ястия
28 Март
Друго интересно ястие е ракьорет – пъстърва, заровена за една година в пръст. Финландски ястия рядко се приготвят в чужбина....
Световноизвестни немски ястияСветовноизвестни немски ястия
20 Окт.
Ястията с дребно нарязано месо не се радват на голяма почит. Labskaus е старо популярно сред моряците ястие, като се смята, че най-добре се приготвя в Хамбург....