Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиА и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват.
* По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
20 Юни
1
Основен бадемов сос за рибни ястияМоже да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
27 Април
ЗелеИзползва се в много месни и зеленчукови ястия, салати и предястия. В България най-много се използва бялото зеле, което намира място в много туршии и леки салати....
06 Април
1
Видове зелеЗа ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...
18 Април
Брюкселско зелеБрюкселското зеле е от зеленчуковото семейство на броколи, зеле и карфиол, а именно семейство Кръстоцветни. Само по себе си брюкселското зеле представлява право, високо и неразклоняващо се растение с едри, крехки и издължени...
21 Септ.
1
Китайско ЗелеИзползва се в основни ястия и редица салати. Комбинира се много добре с царевица, домати, моркови, чушки, яйца и някои видове твърди сирена....
10 Юни
Кисело зелеМного често киселото зеле се консумира сурово, като салата, с месо или други ястия....
05 Дек.
1
Бременност и зелеПо време на цялата бременност се препоръчва яденето на зеле от всички сортове и във всякакъв вид. Зелето има уникалната способност да намалява развитието на възпалителните процеси. Това качество на вкусния зеленчук е много...
16 Ноем.
Отслабване със зелеС помощта на зеле можете да отслабнете бързо и лесно. Зелето не само помага на тялото да изгуби излишните килограми, но действа и оздравяващо, тъй като насища организма с полезни вещества.
Със зелева диета се отслабва...
02 Март
4
Кейл - Листно ЗелеКейл /kale/ или листно зеле представлява вид листен зеленчук, към който спадат множество сортове и подсортове. Кейлът е от рода на зелето и се смята за негов далечен роднина. Листата на кейла обикновена са зелени или лилави...
18 Юни
Популярни сортове зелеКъсен сорт, подходящ за консервиране и традиционните български ястия като сарми, капама и др....
19 Август
Шукрут - елзаското кисело зелеБабиното свинско с кисело зеле може да не е най-изисканото ястие, но е толкова вкусно, че никой не може да му устои. То си има еквивалент в повечето национални кухни, но най-известният му събрат е от Елзас....
16 Януари
Сезонът на киселото зелеПрез зимата едни от най-подходящите гозби са тези, които съдържат кисело зеле. Почти няма дом, в който да не се прави голямо количество от продукта в добре познатите на всички каци. Не веднъж сме чували израза, че свинското...
14 Януари
Диета с кисело зелеСега е сезонът на туршиите и киселото зеле. Идеален момент да послушате руските диетолози за диета с кисело зеле. Тази нискокалорична храна е много богата на витамини A, B, C и K, както и на минерали. Основното правило при...
11 Януари
Как да готвим зелеЗадушено зеле с пилешко е ястие, което ще накара гостите ви да си оближат пръстите....
20 Август
Разтоварващ ден със зелеРазтоварващите дни със зеле се препоръчват при много заболявания. Зелево-месен ден се препоръчва при атеросклероза и при затлъстяване, зелево-ябълков разтоварващ ден се препоръчва при хипертония и затлъстяване.
При...
12 Окт.