Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Зеленчукова подправка за ястияЗеленчукова подправка за ястия
19 Окт.
Всички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина. Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
Сос за рибни ястияСос за рибни ястия
21 Ноем.
1
Ядките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират. Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
Чеснов сос за рибни ястияЧеснов сос за рибни ястия
23 Март
Пресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното. Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
Копривен сос за зеленчукови ястияКопривен сос за зеленчукови ястия
10 Май
Копривеният сос за зеленчукови ястия е готов....
Домашно приготвена заготовка за ястияДомашно приготвена заготовка за ястия
11 Окт.
Ще получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
Млечен сос за солени ястияМлечен сос за солени ястия
25 Юни
Разбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре. Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене. Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
Червен сос за основни ястияЧервен сос за основни ястия
02 Ноем.
Приготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци. Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
Стерилизирана заготовка за ястия с тиквичкиСтерилизирана заготовка за ястия с тиквички
20 Юни
1
А и понякога се забравя, че има сол в консервата и ястията се пресоляват. * По преценка и вкус можете да добавите и магданоз....
Основен бадемов сос за рибни ястияОсновен бадемов сос за рибни ястия
27 Април
Може да съхранявате основния бадемов сос за рибни ястия в хладилник....
ЗелеЗеле
06 Април
1
Използва се в много месни и зеленчукови ястия, салати и предястия. В България най-много се използва бялото зеле, което намира място в много туршии и леки салати....
Видове зелеВидове зеле
18 Април
За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...
Брюкселско зелеБрюкселско зеле
21 Септ.
1
Брюкселското зеле е от зеленчуковото семейство на броколи, зеле и карфиол, а именно семейство Кръстоцветни. Само по себе си брюкселското зеле представлява право, високо и неразклоняващо се растение с едри, крехки и издължени...
Китайско ЗелеКитайско Зеле
10 Юни
Използва се в основни ястия и редица салати. Комбинира се много добре с царевица, домати, моркови, чушки, яйца и някои видове твърди сирена....
Кисело зелеКисело зеле
05 Дек.
1
Много често киселото зеле се консумира сурово, като салата, с месо или други ястия....
Бременност и зелеБременност и зеле
16 Ноем.
По време на цялата бременност се препоръчва яденето на зеле от всички сортове и във всякакъв вид. Зелето има уникалната способност да намалява развитието на възпалителните процеси. Това качество на вкусния зеленчук е много...
Отслабване със зелеОтслабване със зеле
02 Март
4
С помощта на зеле можете да отслабнете бързо и лесно. Зелето не само помага на тялото да изгуби излишните килограми, но действа и оздравяващо, тъй като насища организма с полезни вещества. Със зелева диета се отслабва...
Кейл - Листно ЗелеКейл - Листно Зеле
18 Юни
Кейл /kale/ или листно зеле представлява вид листен зеленчук, към който спадат множество сортове и подсортове. Кейлът е от рода на зелето и се смята за негов далечен роднина. Листата на кейла обикновена са зелени или лилави...
Популярни сортове зелеПопулярни сортове зеле
19 Август
Късен сорт, подходящ за консервиране и традиционните български ястия като сарми, капама и др....
Шукрут - елзаското кисело зелеШукрут - елзаското кисело зеле
16 Януари
Бабиното свинско с кисело зеле може да не е най-изисканото ястие, но е толкова вкусно, че никой не може да му устои. То си има еквивалент в повечето национални кухни, но най-известният му събрат е от Елзас....
Сезонът на киселото зелеСезонът на киселото зеле
14 Януари
През зимата едни от най-подходящите гозби са тези, които съдържат кисело зеле. Почти няма дом, в който да не се прави голямо количество от продукта в добре познатите на всички каци. Не веднъж сме чували израза, че свинското...
Диета с кисело зелеДиета с кисело зеле
11 Януари
Сега е сезонът на туршиите и киселото зеле. Идеален момент да послушате руските диетолози за диета с кисело зеле. Тази нискокалорична храна е много богата на витамини A, B, C и K, както и на минерали. Основното правило при...
Как да готвим зелеКак да готвим зеле
20 Август
Задушено зеле с пилешко е ястие, което ще накара гостите ви да си оближат пръстите....
Разтоварващ ден със зелеРазтоварващ ден със зеле
12 Окт.
Разтоварващите дни със зеле се препоръчват при много заболявания. Зелево-месен ден се препоръчва при атеросклероза и при затлъстяване, зелево-ябълков разтоварващ ден се препоръчва при хипертония и затлъстяване. При...