Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържено свинско с виноЩом лукът и месото хубаво омекнат и се сготвят, объркайте с всички подправки на вкус и снемете от котлона пърженото свинско с вино.
Задължително поднесете с чаша червено вино....
23 Март
Друсано свинско с вино и гъбиПоднасяме друсано свинско с вино и гъби с чаша червено вино....
10 Февр.
Ароматна марината за свинско с виноНарежете плешката или бута на дебели пържоли, посолете съвсем леко и начукайте или нацепете на няколко места с острието на ножа.
В голяма купа сипете виното, подправката за скара, захарта и останалите подправки, разбъркайте...
16 Март
Сос към зеленчукови ястияСервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
02 Дек.
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Сос за рибни ястияЯдките се смилат, разбъркват се с чаша вода и се пасират.
Разбива се маслото, към което се добавят един по един жълтъците и към тях се прибавя получената смес от бадемовите ядки, малко оцет, захар и сол на вкус. Всичко...
21 Ноем.
1
Зеленчукова подправка за ястияВсички продукти се почистват много добре. Отстраняват се дръжките и семките им и се нарязват на ситно. Към тях прибавяме ситно нарязаните лук, копър, магданоз и целина.
Доматите и морковите си настъргват и се добавят към...
19 Окт.
Свинско печено стана национално ястие на ДанияНационалното ястие на Дания вече е известно – конкурс определи това да бъде свинското печено със сос от магданоз....
27 Ноем.
Ароматно свинско с вино, кашкавал и лукСвинското се нарязва на хапки. Поставя се в тиган със сгорещено олио и малко се запържва от двете страни....
27 Март
Чеснов сос за рибни ястияПресовайте чесъна. Загрейте 2 с.л. масло и сложете чесъна съвсем за кратко и добавете брашното. Бъркайте и запържете брашното.
Оставете запръжката настрана да изстине. Разредете при непрекъснато бъркане с телена бъркалка...
23 Март
Домашно приготвена заготовка за ястияЩе получите идеална вкусна заготовка, подходяща за всякакви ястия....
11 Окт.
Червен сос за основни ястияПриготвяне на домашен демиглас бульон: Начупваме костите и запържваме се от всички страни. Прибавяме нарязаните зеленчуци.
Потъмнелите кости прехвърляме в тенджера и се долива гореща вода. Варят се 4 часа на бавен огън...
02 Ноем.
Млечен сос за солени ястияРазбиваме брашното с маслото, постепенно добавяме горещото мляко и бъркаме, докато брашното се разтвори добре.
Слагаме на котлона и варим 10-15 минути при слабо кипене.
Накрая добавяме захар, сол и прецеждаме....
25 Юни
Свинско с туршияПечете свинското с туршия на 200-250 °C, докато остане само на мазнина.
Приятен апетит!...
21 Дек.
Свинско с булгурНареждат се месото и се залива с олио и 5 ч.ч. вода нашето бъдещо вкусно свинско печено.
Свинското с булгур се пече с капак на тавата на 220 градуса 60 Мин....
16 Март
Свинско с тиквичкиМесото се намазва с олио, поръсва се с черен пипер и сол. Залива се с 1/2 ч.ч. топла вода и се изпича в предварително загрята до 200 градуса фурна, като от време на време се залива със соса.
Тиквичките се варят цели във...
16 Февр.
Свинско с картофкиМахнете фолиото и допечете свинското с картофи още 15-20 мин до златисто-кафяв цвят на месото. Поръсете със свеж магданоз....
08 Февр.
2