Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Яхния с гулияЯхния с гулия
22 Май
Оставяме яхнията да ври на слабичко. Яхнията с гулия е готова....
Яхния с вариваЯхния с варива
26 Август
Нахутът се накисва за една вечер. Нахутът се сварява, а през това време лещата се накисва в топла или дори гореща вода. Лукът се нарязва на ситно, а морковът и картофите на кубчета. Запържват се и се добавят измитите леща...
Яхния с кървавицаЯхния с кървавица
08 Февр.
Да ви е сладко с тази яхния с кървавица....
Яхния с празЯхния с праз
26 Февр.
В кипящо масло пържим ситно скълцания лук. Посолява се със сол, черен и червен пипер. Наръсваме брашно и разреждаме с доматен сос и 2 чаши вода. Оставяме да ври. Изчистеният праз нарязваме на дълги парчета и изпържваме...
Яхния с целинаЯхния с целина
06 Ноем.
Яхнията се поднася с лимонов сок. Яхнията с целина е готова....
Яхния с бамяЯхния с бамя
25 Окт.
Оставете яхнията да ври на слаб огън около 30-40 минути. Поръсете я със ситно нарязан магданоз и по желание сервирайте с филийки лимон....
Яхния с чушкиЯхния с чушки
18 Юни
Задушете ситно нарязаните лук и моркови в мазнина, докато поомекнат. След това добавете скълцания чесън и ги разбъркайте с червения пипер. Прибавете почистените и пасирани домати и подправки (без сол) на вкус. След като...
Яхния с маслиниЯхния с маслини
17 Април
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното олио. Наръсва се с брашното и като се поизпържи се добавя червеният пипер. Прибавя се разреденото доматено пюре, залива се в вода и се вари сместа. Слагат се маслините...
Яхния с морковиЯхния с моркови
10 Май
1
Морковите се измиват и нарязват на кръгчета, ако са големи се режат на половинки. Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Загрява се олио, задушават се зеленчуците. Овкусяваме със сол, кимион, магданоз....
Яхния с карфиолЯхния с карфиол
19 Ноем.
Готви се още 5 минути, овкусяваме със сол, черен пипер и яхнията с карфиол е готова. Може да гарнирате с бяло сирене, но не е задължително....
Яхния с наденицаЯхния с наденица
27 Февр.
Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан лук и ленти чушки. Наденицата се нарязва на кръгчета. Сипва се и се запържва леко, добавяме нарязаните домати, разбърква се. Овкусява се с къри, малко сол и поръсваме...
Яхния с нахутЯхния с нахут
02 Април
2
Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон. Лукът се нарязва и се задушава в...
Яхния с гъбиЯхния с гъби
31 Март
Оставете яхнията с гъби да се вари 3-4 минути, като бъркате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата. Поднесете с гарнитура от пържени картофи по желание....
Яхния с патладжаниЯхния с патладжани
05 Август
Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете и ги оставете да се отцедят от горчивината си. Изплакнете ги и сложете да се изпържат в сгорещено олио. Добавете последователно скълцаните кромид, скилидки чесън...
Яхния с луканкаЯхния с луканка
17 Юли
Яхнията доваряваме на слаб огън. Подправяме със захарта и я сваляме от печката. Добър апетит!...
Яхния с кюфтенцаЯхния с кюфтенца
30 Август
1
Омесете каймата с наситнения лук, магданоз, чубрица и малко сол. Оформете малки овални кюфтенца и ги запържете до полуготовност в загрята мазнина. Обелете и нарежете на малки парченца доматите, след което ги прибавете...
Яхния с кюфтетаЯхния с кюфтета
18 Юни
5
Готовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона. Поднася се с лъжица кисело мляко и накълцан магданоз....
Яхния с лападЯхния с лапад
26 Май
Почистете и накълцайте лапада. Разтопете маслото в тенджера, сложете лапада, след това киселото мляко, водата, яйцата и 3 равни лъжици брашно. Разбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като...
Яхния с бататЯхния с батат
28 Януари
Задушаваме с малко водичка лука на дребно. Не пържим, за да е по-здравословно. След това добавяме брашното и доливаме вода, която е вряла. Така става по-вкусно, отколкото със студена. След това като поври малко, добавяме...
Яхния с яребициЯхния с яребици
16 Май
Сложете яребиците в дълбок съд и ги залейте със сайдера. Оставете ги на хладно за 24 часа, за да се мариноват. Извадете яребиците, отцедете ги и добре ги подсушете. Оваляйте птиците в брашно и ги запържете за две - три...
Яхния с луканкаЯхния с луканка
17 Юли
Яхнията доваряваме на слаб огън. Подправяме със захарта и я сваляме от печката. Добър апетит!...
Яхния с лападЯхния с лапад
26 Май
Почистете и накълцайте лапада. Разтопете маслото в тенджера, сложете лапада, след това киселото мляко, водата, яйцата и 3 равни лъжици брашно. Разбъркайте всичко много добре и оставете да се готви на умерен котлон, като...
Яхния с кюфтетаЯхния с кюфтета
18 Юни
5
Готовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона. Поднася се с лъжица кисело мляко и накълцан магданоз....
Яхния с нахутЯхния с нахут
02 Април
2
Нахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата вода се разтваря зеленчуковия бульон. Лукът се нарязва и се задушава в...
Яхния с гъбиЯхния с гъби
31 Март
Оставете яхнията с гъби да се вари 3-4 минути, като бъркате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата. Поднесете с гарнитура от пържени картофи по желание....