Бавно готвене – най-новата мода в кухнята!

Бавно готвене – най-новата мода в кухнята!

0

(от англ. slow cooker). През 1970 година на пазара в Америка излизат първите уреди за бавно готвене т.нар. Crock pot. Уредите са приети повече от радушно и скоро стават задължителна част от презокеанското кухненско...

1

Бавно Готвене

Търсиш информация за Бавно Готвене? Разгледай последните ни публикации и статии за Бавно Готвене.
Здравословно готвене на пара

Здравословно готвене на пара

се по-бързо от останалите термични обработки и изразходват по-малко енергия. Въпреки гореизброените предимства, се намират скептици, според които този начин на готвене прави ястията блудкави и безвкусни. Дали това е така...

Готвене в йенско стъкло

Готвене в йенско стъкло

стъкло не поема миризмата на храната, дори в него да готвите риба, затова след готвене почистването на съда е много лесно. Готовите ястия в йенско стъкло могат да се сервират направо в съда, в който са приготвени, и...

Нисковъглехидратно готвене с тиква

Нисковъглехидратно готвене с тиква

. Тиквените семки са заредени с минерали, имат анти-възпалителен ефект и могат да предпазят от рак на простата и остеопороза. Четвърт чаша има около 5 г ефективни въглехидрати и 1.5 г фибри. Избор За готвене...

Готвене на боб Мунг

Готвене на боб Мунг

Боб Мунг е традиционна източноазиатска бобова култура. Характерен за него е лекият орехов привкус. Може да се консумира самостоятелно, но и да се добавя в различни ястия – супи, яхнии, пюрета, или да се използва...

Здравословно готвене със зърна

Здравословно готвене със зърна

. Цялозърнестият ечемик включва и триците и отнема повече време за готвене. Можете да добавяте ечемик към супи вместо фиде, като оставете да къкри за времето, посочено на опаковката. Елда Елдата е семе, подобно на пшеницата, но...

Японски методи за готвене

Японски методи за готвене

Има изобилие от възможности за експерименти в японската кухня. За разлика от познатите ни готварски книги японските подчертават методите на готвене, а не рецепти; техники, а не съставки. Някои от основните методи за...

Храните, които бавно ни убиват!

Храните, които бавно ни убиват!

2

нездравословни добавки, те бавно ни унищожават. Храната за нашите деца също не е никак безвредна, дори обратното. Малчуганите са податливи на всякакви реклами на храни, били то солени или сладки. Важно е...

Здравословно готвене в керамични съдове

Здравословно готвене в керамични съдове

много вкусна. Керамичните съдове са много удобни за готвене, а приготвените в тях продукти са много по-здравословни, отколкото тези, които са приготвени в алуминиеви или друг вид съдове. Продуктите, приготвени в...

Уреди за готвене на пара

Уреди за готвене на пара

1

непрозрачни. Не се заблуждавайте, че ще виждате какво се случва ако си вземете прозрачни – все пак говорим за готвене на пара, а тя ще замъгли всички тавички. Следващото по избор е марката – всичко зависи от това...

Съвети за готвене на патица

Съвети за готвене на патица

1

– различни са не само рецептите, но и подготовката на месото преди същинското готвене. Патицата има много голямо количество подкожна мазнина. 1. Преди да започнете да я готвите много старателно трябва да я...

Съвети за готвене на патладжани

Съвети за готвене на патладжани

1

ще го добавяте в гювеч, или ще го пържите, задължително е да го отцедите преди да сте започнали същинското готвене. Наредете го в гевгир, посолете го леко и изчакайте да „пусне” черната вода. Ако не направите тази...