Бланширане на Зеленчуци

Търсиш информация за Бланширане на Зеленчуци? Разгледай последните ни публикации и статии за Бланширане на Зеленчуци.
Основни правила за бланширане на зеленчуциОсновни правила за бланширане на зеленчуциВсички зеленчуци, които се консумират варени, печени или пържени, са подходящи за дълбоко замразяване в камера или фризер. В текста ще откриете важна информация за процесите на бланширане на зеленчуците, преди да се...
Как да бланшираме оризКак да бланшираме оризБланширането е една от основните готварски техники. То представлява процес, при който за няколко минути бланшираният продукт – зеленчук или месо, се потапя във вряща вода. Най-често се бланшират зеленчуци, които...
Как да бланшираме картофиКак да бланшираме картофи
1
използване по-късно. 2. Измийте картофите. Ако ще ги бланширате за белене, ги поставете до тенджерата с вряща вода. Ако ги бланширане за замразяване, изчакайте, докато водата заври, преди да ги обелите и нарежете. При...
Как да бланшираме спанак?Как да бланшираме спанак?Всеки е чувал, че листните зеленчуци са сред най-полезните, като челна позиция измежду тях заема спанакът. Той намира широко приложение както в здравословното хранене, така и в диетичната кухня. Ако искате обаче...
Кои са златните техники за идеално бланширанеКои са златните техники за идеално бланширанеполезни свойства и витамини в продуктите. След бланширане зелените зеленчуци не покафеняват. Бланширането може и да изглежда лесна за изпълнение техника, но като всеки похват си има своите специфики. Съществуват три...
Бланширане на скариди и други морски даровеБланширане на скариди и други морски дарове, така и за консервиране. Скаридите се поддават много добре на бланширане, защото така или иначе за тях не е нужно много време за приготвяне. Бланширани скариди се използват в различни ястия, особено са подходящи за...