Видове оцет

Видове оцет

0

различни видове меса. Приготвя се, като към 1 л ябълков оцет, след кипване, се прибавят дребни плодове от малини. За да разнообразят пазара, много производители добавят ароматизатори на оцета - пресни и сухи подправки...

1

Видове Подправки

Търсиш информация за Видове Подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове Подправки.
Видове Панировки

Видове Панировки

2

си сокове. Съществуват много видове панировки, които са подходящи за различни продукти – за месо, за зеленчуци. Повечето от тях са универсални и могат да се използват и за сирена, кашкавал, различни зеленчуци...

Видове картофи

Видове картофи

разновидности, но в зависимост от обработката, може да ги разделим на следните видове: Картофи за варене – с по-влажна и гладка вътрешност, които запазват формата си при готвене. Картофи за печене – по-сухи и по...

Видове брашно

Видове брашно

микронутриентите. Крайният резултат е, че масово срещаните белите брашна с по-високо качество са много по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнести видове брашно. Намаляват също така витамините като...

Видове орехи

Видове орехи

Орехите са едни от най-полезните ядки. Въпреки че са висококалорични, два-три ореха се включват и в най-строгата диета, тъй като доказано предпазват от редица заболявания. В света съществуват много видове орехови...

Видове ризото

Видове ризото

мястото, където се ражда същинската магия на ризотото, когато градът е под испанска власт за близо 2 века. Ризотото е ястие с ориз, което се приготвя с различни видове бульон - месен, рибен или зеленчуков...

Видове зеле

Видове зеле

За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...

Видове дафинов лист

Видове дафинов лист

добре с други подправки като чесън, лук, бахар, черен пипер. Добавя се в различни местни и зеленчукови супи. Използва се и като консервант. Специфичното при дафиновия лист е, че се поставя в началото на...

Видове заливки за мусака

Видове заливки за мусака

-горната си част е хрупкава. Съществуват различни видове заливки за мусака. Една тях е традиционната българска заливка, която се състои от 1 кофичка кисело мляко, 1 яйце, 2 супени лъжици брашно и щипка сол...

Различните видове лук

Различните видове лук

3

лук, от които ние използваме само няколко – кромид лук, праз лук, зелен лук и сибирски лук (макар и по-рядко). Ще разгледаме най-популярните и използвани у нас видове лук. Кромид лук – използват се главите на...

Различните видове къри

Различните видове къри

1

куркума. Къри представлява смес от 7 или повече различни подправки, като най-често се използват кимион, канела, черен пипер, куркума и др. Има случаи, в които се добавят мед или ябълки за сладост. Тази...

Видове испанска шунка

Видове испанска шунка

1

Испанската шунка се нарича хамон и представлява национален деликатес. Хамон е известен в цял свят. Шунката се прави от свински бут, който се соли и суши при определени условия. Хамон не съдържа вреден холестерол и е...