Различните видове лук

Различните видове лук

3

лук, от които ние използваме само няколко – кромид лук, праз лук, зелен лук и сибирски лук (макар и по-рядко). Ще разгледаме най-популярните и използвани у нас видове лук. Кромид лук – използват се главите на...

1

Видове лук

Търсиш информация за Видове лук? Разгледай последните ни публикации и статии за Видове лук.
Видове оцет

Видове оцет

разнообразни компоненти, присъщи на изходния продукт. Именно те определят и различните ароматни характеристики на оцета. Основните видове оцет са: Винен оцет Познат на всяко домакинство, няма дом, в който да не го...

Видове Панировки

Видове Панировки

2

си сокове. Съществуват много видове панировки, които са подходящи за различни продукти – за месо, за зеленчуци. Повечето от тях са универсални и могат да се използват и за сирена, кашкавал, различни зеленчуци...

Видове картофи

Видове картофи

разновидности, но в зависимост от обработката, може да ги разделим на следните видове: Картофи за варене – с по-влажна и гладка вътрешност, които запазват формата си при готвене. Картофи за печене – по-сухи и по...

Видове брашно

Видове брашно

микронутриентите. Крайният резултат е, че масово срещаните белите брашна с по-високо качество са много по-бедни на витамини и минерали, отколкото тъмните и пълнозърнести видове брашно. Намаляват също така витамините като...

Видове орехи

Видове орехи

Орехите са едни от най-полезните ядки. Въпреки че са висококалорични, два-три ореха се включват и в най-строгата диета, тъй като доказано предпазват от редица заболявания. В света съществуват много видове орехови...

Видове ризото

Видове ризото

мястото, където се ражда същинската магия на ризотото, когато градът е под испанска власт за близо 2 века. Ризотото е ястие с ориз, което се приготвя с различни видове бульон - месен, рибен или зеленчуков...

Видове зеле

Видове зеле

За ползите от зелето могат да се кажат много неща. Всички лекари и диетолози се надпреварват да хвалят вкусния зеленчук. Той съдържа много аскорбинова киселина и витамини от група B, които са полезни за нервната...

Видове сандвичи

Видове сандвичи

Сандвичите биват открити или закрити. Откритите сандвичи се приготвят от филийки хляб, дебели 1-1.5 см., с четириъгълна, триъгълна или кръгла форма, върху които се намазва разбито на крем масло и се поставят филийки...

Видове закуски

Видове закуски

1

Английската закуска е един от националните символи на Великобритания. Много заведения по света предлагат традиционна английска закуска. Тя се състои от яйце, бекон, кренвирши, гъби, домати и английски чай...

Видове паста

Видове паста

За приготвянето на пастата най-важното, което трябва да знаете е, че тя не бива да бъде преварена. Различните видове паста се варят различно време. На опаковката на всяка от тях пише колко минути са препоръчителни за...

Видове ориз

Видове ориз

1

култура e на най-голяма почит. Там е концентрирано и световното производство на ориз – около 94%, като най-големите производители са Китай, Индонезия, Индия и Тайланд. Видове ориз Най-широкоразпространени са три...