Готвене на бамя

Търсиш информация за Готвене на бамя? Разгледай последните ни публикации и статии за Готвене на бамя.
Бамя
Бамя
става негодна за готвене. У нас бамята узрява в средата на юли и е готова за храна. В някои краища на България се сушат нанизи от бамя за през ...
Съвети при готвене на бамя
Съвети при готвене на бамя
приготви на пара, да се свари, да се направи кисела, като туршия, да се сотира или да се изпържи или панира. Първото нещо което трябва да знаете преди ...
Как се приготвя бамя
Как се приготвя бамя
Бамята е един от най-старите зеленчуци на земята. Той расте във всички средиземноморски страни, а също така и в много други места на планетата. ...
Съхранение на бамя
Съхранение на бамя
след прибирането в хладилника. Започне ли да потъмнява, значи е време да я изхвърлите. Във фризера – Друга идея за съхраняването на бамя е ...
Какво да сготвим с бамя
Какво да сготвим с бамя
Бамята е много полезен зеленчук, който дава особен вкус и аромат на ястията. Хранително и вкусно ястие е печеното агнешко с бамя. Необходими ...
Замразяване и съхранение на бамя
Замразяване и съхранение на бамя
отглеждате в двора си бамя или имате възможност да се сдобиете с домашно отглеждана бамя, е добре да се научите как да я съхранявате. ...
Олио от бамя замества кокосовото масло
Олио от бамя замества кокосовото масло
Бамята (Abelmoschus esculentus, Hibiscus esculentus ) е едногодишно тревисто растение, достигащо височина от близо един метър. Употребата на бамя ...